CONSTATARE TRISTĂ- ÎNCĂ UN „MILIŢIAN“ LA POLIŢIA LOCALĂ!

Simion Marian a fost la un pas să închidă târgul tradiţional de la Călăraşi!… *Fără a înţelege că, totuşi, modul miliţienesc de lucru s-a cam terminat, în România actuală!

O situaţie fără precedent se putea crea în finalul săptămânii trecute, atunci când târgul tradiţional (devenit tradiţional şi la Călăraşi) a fost la un pas să fie închis! Iar asta nu din cauza organizatorilor, nici măcar a factorului principal care controlează tot ceea ce mişcă în oraş- Primăria Municipiului Călăraşi- ci a unui… lucrător de la Poliţia Locală! „Pre“ numele său- Simion Marian! Care domn s-a deplasat la târgul tradiţional, a invocat lipsa unei autorizaţii şi s-a pus pe… amendat! Fiind informat de Puiu Badea (organizatorul târgului) că acesta se află în Germania, dar va ajunge în cursul zilei următoare la Călăraşi şi îi va prezenta toată documentaţia, Simion Marian n-a ţinut cont pe principiul „n-are mamă, n-are tată“ (cu care, cică, se şi laudă!) şi a tunat şi a fulgerat cu amenzi peste comercianţi!
Care era problema principală? Puiu Badea, ca organizator al târgului, a depus pe data de 3 martie (3!) solicitarea pentru avizul organizării acestui târg. Pentru acest aviz trebuia să se întrunească o comisie care, din nefericire, nu s-a întrunit! Totuşi, aici este un calendar, firmele participante se deplasează sute de kilometri pentru a ajunge într-un loc anume- de data asta, la Călăraşi. Târgurile sunt legate de anumite zile, anumite tradiţii, obiceiuri, în fine- îţi planifici cu cel puţin două săptămâni, înainte, ceea ce ai de făcut. Cu toate acestea, la Primărie lucrurile au fost înţelese şi s-au căutat soluţiile legale pentru ca să dispară acest impediment. Motiv pentru care (am aflat pe surse) cineva din Primărie l-a şi căutat pe domnul respectiv pentru a-l informa că nu se află pe moşia proprie şi că decizia Primăriei este ca acest târg să fie funcţional! Ţi-ai găsit! Poliţistul-„miliţian“ o ţine, în continuare, p-a lui!
Nu ştim care sunt demersurile ce pot fi invocate (cu legile, în ţara asta, poţi să faci orice!), ce ştim sigur, însă, este că actuala guvernare a impus revenirea la modul de comportare firesc, normal, cu societăţile comerciale! Fără miliţianisme, fără ameninţări, fără intrări în forţă- se dau termene (aşa cum solicitase şi Badea care anunţase că va veni cu documentele, în regulă, a doua zi) nu se trece la amendat oameni, pentru că aşa ţi s-a pus ţie pata! Invocând nu ştiu ce bucăţică de lege, în condiţiile în care, pe de o parte, oamenii ăia muncesc, investesc pentru a-şi vinde produsele, iar călărăşenii- e dreptul lor- îşi doresc să cumpere din ce în ce mai mult, produse tradiţionale şi nu chimicalele care invadează comerţul, peste tot! Sau tocmai asta o fi fost problema?- aşa cum ne-a şoptit nouă, cineva- că asemenea acţiuni sunt făcute pentru a-i pune pe goană pe mezelarii tradiţionali care fac o concurenţă ce reduce vânzările la chimicalele poreclite… mezeluri?! Am întrebat, n-am dat cu parul! Dar aşteptăm precizările Poliţiei Locale, mai ales că legendele care circulă în jurul acestui Simion Marian (pe care ni le-au relatat inclusiv angajaţi din Poliţia Locală!) nu doar că sunt agravante, dar pot genera nişte scandaluri de te apucă frica- până la nu ştiu ce îmbârligături despre care nu e locul să vorbim, acum! Dar vom vorbi, la un moment dat, dacă ele se vor confirma!…

SCANDALOS! ŞI… GRAV!
Dincolo de oportunitatea intervenţiei respective, ceea ce ar fi făcut domnul poliţist miliţian devine agravant: din relatările comercianţilor aflaţi în târg, acesta le-ar fi spus că sunt escrocaţi de Puiu Badea! Care le ia banii!… Desigur, reacţia comercianţilor a fost promptă, ei explicându-i că la Călăraşi participă- GRATIS! Puiu Badea şi-a asumat acest târg şi nu pretinde niciun leu de la nimeni!

ASTA NU POATE FI LUATĂ DREPT… CALOMNIE ORDINARĂ?!…

Vorba unuia dintre comercianţi: „Fraier e Badea că nu ne strânge pe toţi să zică: băi băieţi, hai să-i facem lu’ ăsta plângere penală, să recunoaşteţi cu toţii, că am strâns bani să-i dăm şpagă lui, să ne lase în pace!“ Din fericire, Puiu Badea este un om civilizat, spre deosebire de… poliţiştii miliţieni!
Oricum, aşteptăm punctul de vedere al Poliţiei Locale- nu cu citate din legi, ci comentarii privind comportamentul acestui angajat al… lor!