CONSTATARE TRISTĂ: NICIUN PARLAMENTAR ALES ÎN 2012 NU ŞI-A REÎNOIT MANDATUL, LA CĂLĂRAŞI!

Avantajul de a fi aproape de Capitală devine un dezavantaj uriaş, în politică! *Iar oamenii i-au ales pe cei care nu şi-au mai continuat mandatele, nici în Parlament, nici la Călăraşi!…

În anul 2012, atunci când pe baza votului uninominal pe lângă cele 7 posturi de parlamentari existente pentru Călăraşi au mai apărut încă 3(trei!) dintre care două pentru PP-DD şi PDL (recte ARD) cel de-al zecelea neavând nicio legătură cu judeţul Călăraşi, dar fiind aruncat pe lista celor zece, aşteptările au fost foarte mari, din partea Călărăşenilor! 7 parlamentari (toţi cei şapte- eligibili!) veneau de la marea coaliţie USL (PSD+PNL+UNPR) şi desigur, au apărut două elemente importante:
– Numărul uriaş de parlamentari care a diluat foarte mult activitatea în teritoriu a parlamentarilor aleşi.
– Schimbarea modului de alegere, revenirea la liste, motiv pentru care nici cei aflaţi în funcţie, nici cei care voiau să ajungă să candideze nu au fost interesaţi de activitatea în teritoriu! Din nefericire IAR AM AVUT DREPTATE!
Dacă până în 2012 parlamentarii se înghesuiau până şi pe uliţele satelor să-i convingă pe oameni ce buni sunt ei pentru a fi votaţi, în 2017 nu au mai trecut decât prin campanie electorală- şi… atât!
Dar ce s-a întâmplat cu cei nouă parlamentari călărăşeni, aleşi? Rezultatul este îngrozitor- NICIUNUL nu mai reprezintă, în Parlament, Călăraşiul! Mai precis, din cei 9 doar 2 au intrat în noul Parlament, ceilalţi 7 renunţând, ori pierzând alegerile! Mai precis, iată cum stă situaţia:

parlamentari1

parlamentari2

CONCLUZIE
Nu sunt multe de comentat, apele în politica românească (dar şi la Călăraşi) sunt, în continuare, tulburi, iar consecinţele se văd în viaţa oamenilor!…