Contre în… Consiliul Local! SCANDAL PE BULEVARDUL TITULESCU!

Protestul, public, al primarului Drăgulin!

ÎN CONSILIUL LOCAL – OPOZIŢIA ŞI-A INTRAT ÎN ROL!

Dacă până acum partidelor de opoziție din Consiliul Local Călărași, mai ales PSD-ului i se reproșa faptul că ar avea blat cu liberalii și lucrurile evoluează fără niciun fel de problemă, în realitate s-a văzut că nodul gordian, puntea de legătură o reprezentau consilierii lui Nicolae Dragu! Aceștia pot răsturna într-o direcție sau alta majoritatea, iar acest lucru s-a întâmplat, culmea, în cazul proiectului de modernizare a bulevardului Nicolae Titulescu, din Călărași! De la ce a pornit totul – în primul rând de la finanțare, opoziția considerând că sunt prea mulți bani băgați în această lucrare! E drept, vreo 2 milioane €, în nici un kilometru de lungime a străzii, așa cum au criticat unii… Pe de altă parte, însă, lucrările acestea sunt extrem de complexe, iar strada respectivă chiar reprezintă o problemă pentru Călărași, acolo creându-se blocaje de circulație tocmai pentru că strada a devenit mult prea îngustă pentru miile de mașini care trec, dar și pentru sutele care staționează complet aiurea, deşi oprirea este interzisă!… Iată principalele reproșuri ale opoziției…

“RĂMÂNEM CU PROIECTUL ACESTA DOAR PE ASFALTAREA STRĂZII, LĂŢIREA STRĂZII ŞI PARCĂRILE”
pag4 1
Alexandru Chiriţă – „Amenajarea peisagistică mănâncă o suma foarte mare din suma finală! Nu se poate regândi acest proiect?! Necesitatea cea mai acută a municipiului este asfaltarea străzilor şi atunci să încercăm să rămânem cu proiectul acesta doar pe asfaltarea străzii, lăţirea străzii şi parcările, urmând ca amenajarea peisagistică să rămână într-un alt proiect sau să îl realizăm cu Serviciul Primăriei – Pavaje spaţii verzi! Noi ştim că orice proiectant trebuie să respecte nişte standarde de cost dar din punctul nostru de vedere nu se justifică această amenajare peisagistică care mănâncă foarte mulţi bani”.

“NOI SUNTEM DE ACORD CU PROIECTUL DAR NU CU SUMA”
pag4 2
Dumitru Ariciu – „Noi suntem de acord cu modernizarea! Nu suntem de acord cu suma! Noi suntem de acord cu proiectul dar nu cu suma!”

“SE POT FACE MAI MULTE CU ACEŞTI BANI!”
pag 4 3
Marius Dulce – „Eu cred că se pot face mai multe cu aceşti bani! În cartierul Măgureni este nevoie de canalizare. Cetăţenii din acest cartier cât să mai aştepte?! Până în anul 2024! În cartierul Mircea Vodă sunt la fel probleme!”

“TREBUIE SĂ GĂSIM O SOLUŢIE!”
pag4 4
Mircea Buzea – „În ceea ce priveşte stabilirea costurilor există standarde de care trebuie să se ţină cont! Eu totuşi vă propun să discutăm şi să vedem la ce se poate renunţa din acest proiect?! Trebuie să găsim o soluţie! Să vorbim exact şi să stabilim de comun acord soluţii!”

Proiectul a fost respins cu 10 voturi pentru, 3 abţineri (grupul PDS) şi 7 voturi împotrivă (grupul PSD).

PRIMARUL DRĂGULIN LANSEAZĂ UN MESAJ PUBLIC!
pag4 5
Imediat după terminarea ședinței, primarul la municipiului Călărași a decis să facă publică situația respectivului proiect, pe deoparte pentru arăta cu degetul către lipsa de interes față de ei prioritățile călărășene lor, din partea consilierilor din opoziție, iar pe de alta pentru a-și obține susținerea călărășene lor în acest acest proiect … Iată comunicatul primăriei:

COMUNICAT DE PRESĂ
Privind respingerea proiectului de aprobare a documentaţiei tehnico-economică – faza Proiect Tehnic pentru investiţia ,,Amenajare peisagistică şi modernizare Bulevardul Nicolae Titulescu între strada Cornişei şi strada Locomotivei.

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 31 ianuarie 2018, unul dintre proiectele ce viza modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu a fost respins de către alianța PSD-Nicolae Dragu.
Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, vine cu următoarea declarație:
”Cu regret constat, ca edil al acestui oraș, că modernizarea unei capitale de județ are piedici din cauza unei opoziții politice făcută doar de dragul de a vota împotriva actualului Executiv al Primăriei Municipiului Călărași!
Consilierii locali PSD, cu ajutorul fostului primar Nicolae Dragu, NU au aprobat în ședința ordinară de miercuri, proiectul de hotărâre ce viza modernizarea Bulevardului Nicolae Titulescu. Printr-o propagandă cu care ne-a obișnuit PSD-ul în actualul Consiliu local, au fost invocate argumente ce țin de alte priorități pe care ar trebui să le avem pentru acest municipiu. Bugetul anului 2018 contrazice această propagandă. Canalizarea cartierului Măgureni, asfaltarea străzilor din Mircea Vodă, strada Grivița și multe alte proiecte importante de infrastructură sunt prinse în bugetul din acest an! Deci, domnilor consilieri PSD, domnule fost primar Dragu, știm care sunt prioritățile acestui oraș, știți foarte bine care sunt pașii de parcurs până când astfel de proiecte importante de infrastructură ajung să fie implementate! Unul dintre acești pași este și aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unui proiect. V-ați opus ieri acestora, motivând și costul total al lucrărilor pe care noi le-am gândit necesare pentru un bulevard ca Nicolae Titulescu, unul dintre cele mai aglomerate artere de circulație (școala cu același nume care se află pe acesta este și cea mai mare unitate de învățământ din oraș!). Dorim ca acest oraș să se modernizeze! Procesul e deja început, chiar dacă nu vă convine, dragi consilieri PSD, dragi guvernanți PSD care ați refuzat proiecte importante depuse de municipiul Călărași spre finanțare pe PNDL!part3#1
Străzile București și Prelungirea București se vor moderniza la nivel de carosabil, trotuare și spații verzi cu ajutorul fondurilor europene. Strada Grivița este și ea în proiectare. La fel o să vă opuneți, când va trebui să aprobați indicatorii tehnico-economici din proiect? Pentru că strada Grivița va fi modernizată și la nivel de trotuare și spații verzi.part3
Pentru o corectă informare, amenajarea peisagistică a Bulevardului Nicolae Titulescu se ridică la circa 6,5 de milioane de lei, ca și indicatori (în legătură directă cu standardele de cost de la nivel de țară). Din practică se cunoaște foarte clar că după licitație, valoarea unui asemenea proiect scade și la 70%. La fel s-a întâmplat și cu Șoseaua de Rocadă (5,6 milioane estimat, 4 milioane valoarea contractată). Consilierii PSD au uitat. Cum a uitat ce înseamnă administrație din vârful Executivului și șeful consilierilor locali PSD, domnul Marius Dulce. Acum, de dragul opoziției, își critică uneori și fostele sale proiecte ca viceprimar. Sunt aici să îi reamintesc.V4#3
Costurile acestui proiect sunt împărțite astfel: carosabil (suprastructură)-45%, trotuare-28%, infrastructură-10%, iluminare stradală-8%, scurgerea apelor-4%, spații verzi-4%, siguranța circulației-1%.
Cert este că nu ne vom lăsa bătuți. Vom lupta în continuare pentru proiectele de modernizare ale acestui oraș! De asta să fie siguri toți călărășenii!”
Primarul municipiului Călărași,
Daniel Ștefan Drăgulin

Situația este controversată, punctele de vedere sunt împărțite…

Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți?