CORINA S-A ŢINUT DE CUVÂNT: ACORDĂ BURSE OLIMPICILOR DIN ŞCOALA ÎN CARE ŞI-A FĂURIT PRIMII PAŞI ÎN VIAŢĂ!…

20170413_131301

PROFESOARA CORINA PETRE BUNDI A CONVINS ŞI UN PROFESOR UNIVERSITAR AMERICAN, PENTRU CĂLĂRAŞI
CORINA S-A ŢINUT DE CUVÂNT:
ACORDĂ BURSE OLIMPICILOR DIN ŞCOALA
ÎN CARE ŞI-A FĂURIT PRIMII PAŞI ÎN VIAŢĂ!…

Un model mondial!…

Corina Petre Bundi, tânăra declarată (de Jurnalul de Călăraşi) omul anului 1999, ajunsă profesor universitar în Statele Unite, la Universitatea Pittsburgh din Pennsylvania, şi-a luat angajamentul (prezentă pe scena Galei Culturale a Anului!) că va oferi burse pentru elevii meritorii de la Şcoala “Nicolae Titulescu” şi de la Liceul “Mihai Eminescu”- şcolile în care şi-a făurit primii paşi către cariera excepţională de astăzi! Nu numai că aceste promisiuni au fost respectate, dar, mai nou, Corina a reuşit să mai convingă un profesor american să ofere burse elevilor fruntaşi din cele două şcoli de la Călăraşi.
La şcoala Nicolae Titulescu s-a produs, în aceste zile, festivitatea de premiere…

20170413_130711

Joi, 13 aprilie 2017, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călăraşi a avut loc întâlnirea dintre domnul Petre Gheorghe, reprezentant al sponsorului Corina Oana Bondi, profesor universitar doctor la Facultatea de medicină – Universitatea Pittsburgh, Pennsylvania (S.U.A.) şi elevii calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor de fizică, chimie şi biologie.
D-na Corina Bondi, fostă elevă a şcolii, lucrează în domeniul cercetării neurologice la Centrul Safar de pe lângă Universitatea Pittsburgh. Colaborarea cu şcoala noastră a început în urmă cu doi ani, când doamna profesor dr. Bondi a hotărât să susţină olimpicii de top calificaţi la etapa naţională a olimpiadelor de matematică şi fizică, în semn de recunoştinţă pentru formarea excepţională de care a beneficiat în această şcoală. În acest an, d-na prof. dr. Bondi a cooptat un nou sponsor pentru şcoală, prof. dr. Anthony E.Kline, fost mentor şi actual coleg, care doreşte să susţină peformanţa în domeniile chimie şi biologie.
La această întâlnire, domnul Petre Gheorghe a vorbit elevilor despre avantajele şi dezavantajele posturii de olimpic. De asemenea, în dialogul cu elevii şi profesorii prezenţi, a insistat pe autodepăşire dar şi pe valorile morale ce ar trebui cultivate la elevi.
Elevii olimpici calificaţi la etapa naţională:
– Culea Gabriel Alexandru, clasa a-VII-a E (fizică); îndrumător prof. Şerban Netti
– Tudorache Cristian, clasa a-VIII-a A (chimie); îndrumător prof. Oprea Mirela
– Catrinoiu Andrei, clasa a-VII-a A (biologie); îndrumător prof. Chiriţă Elena
au primit fiecare un premiu în valoare de 100 USD.
Domnul director Mirică Niculai a mulţumit sponsorilor pentru generozitate şi a apreciat că acest premiu va reprezenta o motivaţie în plus pentru ca elevii să obţină în continuare rezultate meritorii.