CUM POȚI SCĂPA DE AMENZILE DE CIRCULAȚIE?

Șoferii care primesc amenzi de circulație și nu le plătesc ar putea să scape de ele, însă doar în anumite condiții. Legea prevede că după o perioadă, orice amendă contravențională, inclusiv una rutieră, se prescrie dacă cel dator nu a fost executat silit.

COD RUTIER 2019

Organele competente pot executa silit orice șofer dator la stat cu plata unei amenzi de circulație în maximum cinci ani de la data de 1 ianauarie a anului următor emiterii procesului verbal. Potrivit avocatnet.ro, dacă această perioada de timp trece și nu sunteți executati silit, nu mai puteti fi. Astfel, nu va mai trebui să plătiți amenda primită.
Concret, dacă sunteți amendați pentru o contravenție rutieră astăzi, termenul de prescripție va începe să curgă de la 1 ianuarie 2020.
De asemenea, mai scrie sursa citată, este important să rețineți că legea prevede anumite cazuri de suspendare și de întrerupere a termenului de prescripție. Suspendarea înseamnă că, pentru o perioadă, termenul nu mai curge, urmând să își reia cursul, ulterior. Pe de altă parte, întreruperea, dacă operează, duce la o nouă curgere a termenului.