CUM SE INSUFLA DEPENDENTĂ DE … TE MIRI CE?

Mulți dintre noi, inclusiv eu, aici, pe agasanta-mi pagină de feisbuc, am râs de cei care practicau vânătoarea de pokémoni de acum câțiva ani. Dar mulți au făcut din vânătoarea asta nu doar un hobby, ci o adicție periculoasă.
Nu l-am analizat ca atare, dar experimentul făcut atunci de google a testat capacitatea omului “digitalizat” de a se inscrie în matricea unei minți confluente în mrejele căreia fiecare individ învață să se comporte în concert cu orice alt individ, agățat și el în această matrice. Ca albinele unui stup, operând perfect congruent cu toate celelalte albine, sub dominația irepresibilă a “spiritului” stupului, încarnat de regină, așa am ajuns să ne comportăm. Sau sa mulțimea dansatoare dominată de flautul fermecat.
Experimentul google a reușit 100%. Alături de alte nenumărate alte tehnici de convingere/persuasiune (cele mai multe insidioase și complet necunoscute nouă), acest gen de otravă itilizată în doze homeopatice pentru remodelarea voinței noastre individuale și, în general, pentru reeditarea umanului, a făcut ca piața să fie dominată azi de stăpânii păpușilor (noi suntem păpușile…). Iar asta se face prin dreptul de proprietate asupra comportamentului nostru viitor, drept pe care l-au luat de la noi gratuit. Remember – if it is for free, then you are the product. Nu ne mai putem despărți mai mult de 10 secunde de smartphone/tabletă, fără să ne simțim dezorientați și chiar pierduți. Și asta e cea mai puțin periculoasă dintre adicțiile omului “digitalizat”. Nu mai deținem înțelesul exact al dreptului de a trăi la timpul viitor – a visa, a imagina, a promite, a plănui, a avea încredere, a iubi. Opțiunea umană e un risc, așa că riscul a fost eliminat.
De ce, de exemplu, omul 2.0 poartă mască de “protecție”, deși nimeni nu a putut demonstra utilitatea acestui gest ritual? De ce acceptă toate directivele semidocților corupți care “gestionează” p(l)andemia, în ciuda tot mai multor probe că totul e o debandadă și/sau o regie de serie f f joasă? Aveți mai sus explicația. În acest stadiu, vânătorul de pokémoni e înlocuit cu purtătorul de mască în situații rizibile (pe bicicletă, la jogging, pe banda de alergare, la volanul propriei mașini, fără alți pasageri în mașină). În stadiul următor, mascatul va fi înlocuit cu cel care va fi de acord ca banii și averea să îi fie calculate în anii care i-au mai rămas de trăit. Pe urmă, va fi adus pe lume sociopatul sau agorafobul care nu va mai trăi decât prin avatarul său cyborg. Online și virtual. La final, Dumnezeu cu mila.

Gheorghe Piperea – Facebook