CUTREMUR ÎN PSD CĂLĂRAŞI!

LIVIU VÂRTEJANU- INVALIDAT! ŞI, PRACTIC, EXCLUS DIN PARTID! *SECRETARUL GENERAL, VIRGIL DIACONU- ŞI-A DAT DEMISIA!

Iată că rezultatele alegerilor locale din judeţul Călăraşi generează o serie de acţiuni la nivelul organizaţiei PSD a judeţului Călăraşi. Practic, deşi scorul organizaţiei judeţene a fost peste media naţională a PSD, la nivelul judeţului PSD-ul a suferit o grea înfrângere, iar în unele localităţi diferenţa a fost devastatoare, în favoarea liberalilor! Şi din acest motiv, dar şi din altele (prietenii ştiu de ce…) la nivelul organizaţiei PSD Călăraşi s-au luat o serie de măsuri. Cea mai spectaculoasă fiind invalidarea fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Vârtejanu! Exclus de pe poziţia 12 de la Consiliul Judeţean, alături de Nicolae Bănuţă, profesorul de la Fundulea. În locul lor au fost validaţi Marian Spiridon şi Haralambie Popescu. Practic, conform statutului, invalidarea unui consilier este egală cu excluderea din partid! Motiv pentru care a apărut a doua mare mişcare, explozivă, din interiorul organizaţiei:

DIACONU ŞI-A DAT DEMISIA!
Vizibil afectat de rezultatul slab al PSD-ului, la Călăraşi, dar deranjat şi de invalidarea lui Liviu Vârtejanu, Virgil Diaconu (cel care a pus umărul la construirea organizaţiei judeţene şi a campaniei PSD) şi-a anunţat,, practic, demisia din PSD! Retragerea din orice bătălie politică! Dezamăgit foarte tare şi fără prea mari speranţe, pentru viitor!
Sigur, un element important pentru toate acestea l-a reprezentat starea de sănătate a preşedintelui PSD Călăraşi, dr.Dan Eugen Cristodor, dar şi unele decizii luate de organizaţie. De exemplu (situaţie invocată chiar de Diaconu, în scrisoarea sa de demisie) dacă PSD ar fi mers cu Nicolae Dragu în calitate de candidat, şansele ar fi fost mult mai mari ca PSD-ul să câştige Primăria Călăraşi, în condiţiile în care (vă reamintim) toate oraşele- cu excepţia Budeştiului- au fost câştigate de PSD!