CUTREMURUL- O MARE AFACERE?!

Cutremurul de la sfârşitul săptămânii trecute a avut darul să reisterizeze întreaga Românie, în legătură cu unul dintre cele mai grave cazuri cu care această ţară se poate confrunta UN CUTREMUR CU O MAGNITUDINE FOARTE MARE! Este evident că, în acest moment, ROMÂNIA NU ESTE PREGĂTITĂ să facă faţă unei catastrofe! Atât din punctul de vedere al organizării, cât şi al resurselor necesare pentru aşa ceva! Ne gândim aici la spitale, ne gândim la mijloace de deplasare, ne gândim la posibilităţi de salvare a posibililor supravieţuitori, de sub dărâmături! NIMIC din toate acestea nu este pus la punct, în România! De n-ar fi să ţinem cont de jalea pe care am constatat-o privind, cu stupoare, televiziunile aşa-zise de ştiri, din România- incapabile să dea vreo ştire, după producerea evenimentului! Devenite doar mijloace de propagandă, televiziunile de ştiri nu mai sunt de ştiri, de multă vreme! Dar asupra acestui subiect avem un material separat. Cert este că IAR AM AVUT DREPTATE! Vă mai aduceţi aminte ce am publicat noi, cu mai multă vreme în urmă?

jdec-cutremure-x

IMEDIAT DUPĂ CUTREMUR- ŞI MADAM PANDELE (PARDON, FIREA!) A REACŢIONAT! ÎN SENSUL NECESAR…
Şi dacă vreţi o primă dovadă, iată reacţia primăriţei generale a Capitalei României, municipiul Bucureşti, imediat după cutremur:

FIREA, APEL CĂTRE BUCUREŞTENI DUPĂ CUTREMUR
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, face apel, după cutremurul de 5,3 grade, către bucureştenii care locuiesc în imobilele cu risc seismic 1 „să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie, pentru a putea începe, în regim de urgenţă, consolidarea”.
„Fac apel la proprietarii care locuiesc în clădiri cu risc seismic clasa 1 pericol public să accepte locuinţele puse la dispoziţie de Primărie, pentru a putea începe, în regim de urgenţă, consolidarea. Legislaţia în vigoare nu ne permite să evacuăm aceste imobile, deşi sunt un pericol atât pentru locatari, cât şi pentru cei care trec prin zonă. Am propus înfiinţarea Administraţiei pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, deoarece am găsit la primărie o lipsă de coordonare şi implicare constantă în legătură cu problema clădirilor cu bulină, spune Firea într-un comunicat transmis sâmbătă de Primărie.
Primarul Capitalei a mai afirmat la B1 TV că a vorbit şi cu vicepremierul Vasile Dîncu pentru a putea să se facă amendamente la legislaţia în vigoare în aşa fel încă persoanele care refuză evacuarea clădirilor periculoase să poate fi mutate la cererea autorităţilor.
„Nu trebuie să aşteptăm să se întâmple o nenorocire. Cred că trebuie să ne pregătim şi să nu mai existe persoane care locuiesc în clădiri cu risc seismic clasa 1 pericol public. Acestea trebuie să fie de urgenţă evacuate. Din păcate cadrul legislativ nu ne ajută, acum trebuie acordul proprietarilor. Împreună cu domnul vicepremier Dîncu am gândit mai multe amendamente la legislaţia în vigoare astfel încât pentru clădirile care sunt pericol public să poată să intervină şi evacuarea pe perioada consolidărilor a persoanelor care locuiesc şi nu doresc de bună voie să plece. Primăria Capitalei are la dispoziţie imobile. Avem aproape 100 de apartamente unde se pot muta aceste familii pe perioada consolidărilor” a mai spus Firea la postul TV.
Despre cutremurul de 5.3 grade de sâmbătă dimineaţa, primarul general a precizat că nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar singurele pagube produse în Capitală sunt la o clădire de pe bulevardul Regina Elisabeta unde s-a desprins o bucată de pe faţadă.
cotidianul.ro

ŞOC! ŞI… NU- PREA!
MARIAN MUNTEANU- PROPUNE EXACT CEEA CE SE STABILISE, LA DUBAI!…

Într-adevăr, pentru cititorii noştri consecvenţi, a devenit evident că întotdeauna, pentru a dovedi o ipoteză, este necesară o cheie, un tampon, un punct de închidere a cazului! Nu să spui, precum poliţistu’ ăla idiot din Neamţ- „case closed“, ci chiar să închizi cazul! Este, dacă vreţi, ca la jocurile de copii, atunci când o singură piesă încheie desenul!
În cazul nostru, de unde putea să vină surpriza? Păi de la un om pe care toată lumea (inclusiv noi!) l-am considerat a fi o invenţie a serviciilor- lucru dovedit, până acum, de la baletul cu PNL-ul, până la inaugurarea partidului naţionalist, imediat după moartea lui Vadim Tudor! Recitiţi ceea ce am publicat noi, în legătură cu ceea ce s-a discutat în Dubai. Articol publicat acum 3 (trei!) ani şi, acum- ţineţi-vă bine! Ce propune Marian Munteanu? Citiţi şi… nu vă cruciţi! Pentru că IAR AM AVUT DREPTATE!

SOLUŢIA ANTI-CUTREMUR A LUI MARIAN MUNTEANU
Alianţa Noastră România, condusă de Marian Munteanu, propune o soluţie pentru cei care locuiesc în clădiri extrem de vulnerabile în cazul unui seism, soluţie care, în opinia formaţiunii, poate conduce la remedierea în termen scurt a acestei situaţii fără nici un fel de costuri în termen de maxim doi ani.
„Pe scurt- cetăţenii din imobilele cu risc ridicat seismic urmează să fie mutaţi temporar în imobile nou construite care încă nu au putut fi valorificate prin vânzarea apartamentelor. Blocurile părăsite de aceştia vor fi imediat demolate iar în amplasamentele respective să fie construite blocuri noi cu un număr de etaje mai mare cu o treime. La încheierea lucrărilor foştii locatari vor reveni în vechiul amplasament unde li se va repartiza la acelaşi etaj un apartament nou. Noul apartament va avea aceiaşi suprafaţă în eventualitatea în care proprietarul se obligă să plătească eşalonat în următorii ani o sumă rezonabilă de bani reprezentând diferenţa de confort sau o suprafaţă redusă cu o treime în caz contrar. Suprafaţa de o treime din bloc reprezentată de etajele suplimentare va fi vândută iar suma rezultată va acoperi diferenţa de costuri. Practic în acest fel în timpul mediu al realizării unei construcţii noi cu mai multe etaje va putea fi soluţionată fără nici un cost problema tuturor clădirilor cu risc seismic“, afirmă într-un comunicat transmis sâmbătă formaţiunea.
Potrivit Alianţei, „un asemenea mecanism investiţional va aduce numeroase locuri noi de muncă şi beneficii pe măsură societăţilor mici şi mijlocii, resursele financiare necesare urmând a fi atrase apelând la unul sau mai multe fonduri de investiţii dispuse să participe la o operaţiune de o asemenea anvergură care desigur va aduce beneficii tuturor părţilor implicate“.
cotidianul.ro

DACĂ ERAU DE BUNĂ CREDINŢĂ, AVEAU UN PLAN! ŞI L-AR FI APLICAT, DE MULTĂ VREME!
Aşa ne-au spus nouă nişte oameni cu activitate multă în administraţie, oameni care ştiu exact ce şi cum trebuie făcut, atunci când apar situaţii deosebite: „dacă ar fi fost de bună credinţă şi nu ar fi urmărit doar nişte tunuri imobiliare (pe care, acum, le vor da!) guvernele (indiferent de partidele care le-a format) ar fi emis un plan foarte exact elaborat, l-ar fi finanţat (au avut bani să dea pentru casele căzute în Italia, dar pentru capitala României?!) şi-ar fi trecut la treabă, garantându-le oamenilor că rămân în casele lor, dar şi că aceste blocuri vor fi puse pe roate! Pentru a nu mai exista pericolul cutremurului- deşi, la cum au fost ele construite, vechimea lor şi, mai ales, amploarea pe care o poate avea un mare cutremur, nu se ştie niciodată! Cert este că nu s-a făcut nimic, cu excepţia propagandei care, ne anunţă, din două în două zile (chiar şi zilnic!)- „UN NOU CUTREMUR- ÎN ROMÂNIA!”
Acum, cu siguranţă, aţi înţeles- alea de unul, 2 şi 3 grade, alea nu se anunţă, NICIODATĂ! Aaa, ăsta care atinge 6 şi ei zic doar 5,3- de-i corectează americanii! Ăsta, da, ăsta a fost cutremur de anunţat! Că tot făcea parte din propagandă!…