D’ALE LUI DUMITRU COARNĂ – CE SALARII MICI AU POLIȚIȘTII, IN ROMÂNIA!

*Val Vâlcu – vizibil nedumerit: “atunci de ce naiba stau câte opt, la coadă, pe loc, la examene ca să se facă polițiști”?!…”

CÂND LOGICA SE BATE CAP ÎN CAP CU JOCURILE POLITICE!

Am mai spus-o și o repetăm, nu am făcut și nu facem o țintă din Dumitru Coarnă, nu am vorbit, niciodată, despre el, în nume propriu! Doar am prezentat afirmații ale altora, citate din personalități naționale, din articole de presa națională, noi rezervăndu-ne dreptul de a le reaminti oamenilor că acest om a lucrat la Grădiștea, într-una dintre etapele cele mai dificile ale acestei comune, din punctul de vedere al infracționalității.
Totuși, mai ales acum când problema salarizării se pune în registrul unei manipulări incredibile, Coarnă este unul dintre cei mai prezenți în tot ceea ce se întâmplă și afirmațiile sale sunt, de multe ori, teribile !
De data aceasta, într-o emisiune de televiziune, domnul Coarnă a-nceput să le plângă de milă polițiștilor care au salarii atât de mici! Întrebat de unul dintre cei prezenți in studio care este, totuși, salariul unui polițist, domnul Coarnă a răspuns, fără să clipească- 1650 RON! O sumă incredibil de mică pentru toți cei care știu cu ce se mănâncă salariile polițiștilor, nebăgănd de seamă că domnul a vorbit despre salariul de bază net! Pentru că în salarizarea milițienilor și polițiștilor (noi făcând diferențierea între cele două categorii deoarece la unii nu s-a schimbat decât primele două litere, de la MILIŢIE la POLIȚIE!) -afirmația făcută chiar în studioul de televiziune respectiv, toată lumea știind despre sporurile uluitoare care duc salariile la sume incredibile! Se vorbește de zeci de milioane de lei vechi, dar cum ele sunt secrete nimeni nu poate afirma cu mâna pe inimă că aceasta este situația! Motiv pentru care, probabil, domnul respectiv și-a permis să dea această sumă, fără să clipească!
Prezent în emisiune, la rândul său, jurnalistul Val Vâlcu a întrebat, la rândul său, foarte mirat: “Păi atunci de ce naiba se mai înghesuie ăștia, câte opt, pe loc, la examene, ca să se facă polițiștii?!…”
Domnul Coarnă a încercat s-o dreagă , vorbim de legende și așa mai departe… Totuși, la doar câteva ore a ieșit la lumină scandalul legat de sporul incredibil pentru… statul acasă! Geaba încerca domnul sindicalist să dreagă busuiocul, mulți jurnaliști adevărați s-au enervat, la rândul lor, vezi Victor Ciutacu… Mircea Badea… Val Vâlcu… Radu Banciu… Și mulți alții…
Rămâne, cu siguranță, întrebarea: Oare cât de proşti ne cred unii pe noi, oamenii din țara asta, încât să-și permită să afirme ce vrea mușchii minții lor (pentru că de creier mai puțin putem vorbi în asemenea situații!), încât să arunce fără să clipească asemenea bazaconii?!…