DAN ALEXA – DAT AFARĂ DE LA ASTRA?!…

Dan Alexa, 40 de ani, nu acceptă să plece de la Astra doar pentru că aşa i s-a cerut. Şi solicită, dacă va fi dat afară, să i se plătească salariul până la finalul contractului pe care îl are. Miercuri, oficialii echipei din Giurgiu anunţau înlocuirea lui cu Bogdan Andone. Astra a plecat în această dimineaţă la Curtea de Argeş pentru un minicantonament, dar lotul nu a fost însoţit de niciun antrenor. Clubul a anunţat că lui Alexa i-a fost suspendat contractul până la o înţelegere amiabilă, iar Anamaria Prodan, impresarul său, a afirmat astăzi, la Pro X, că „Dan a fost suspendat 4 zile şi amendat pentru un mail pe care l-a trimis la club”. Cert este că antrenorul care a condus până acum echipa din Giurgiu nu a mers cu echipa, iar la cantonament va ajunge Bogdan Andone. Miercuri seară, la Digi Sport Special, Dan Alexa a fost ferm când a susţinut că nu vrea să părăsească postul în orice condiţii.

DAN ALEXA NU VREA SĂ DEMISIONEZE DE LA ASTRA

„Eu sunt antrenorul principal al Astrei și trebuie să fiu mâine la echipă pentru că am niște obligații contractuale. Nu am semnat nimic. Cred că experiența de antrenor de fotbal a ajuns o bătaie de joc. Mulți stau cu capul jos și au ajuns slugile tuturor. Pe mine nu m-a anunțat nimeni că nu mai sunt antrenorul Astrei. Eu mă prezint la program, din punctul meu de vedere este jenant. Pentru faptul că îmi respect meseria, vreau să se respecte și contractul. Nu pot să fiu bătaia de joc. De trei săptămâni patronul mă batjocorește că nu știu să fac echipa. Mă face să mă gândesc serios la generația care vine după mine”, a declarat Alexa la „Special”.
„Se vor căuta motive: am barba mare, m-a bătut o femeie. Fotbalistic, nimic. Am în contract niște obiective din care nu m-am abătut”, a mai spus el.

COMUNICATUL ASTREI DUPĂ CE ÎN PRESĂ A APĂRUT INFORMAŢIA CĂ ANAMARIA PRODAN A ÎMPRUMUTAT ASTRA CU 300.000 DE EURO

„Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la relația impresarei Ana Maria Prodan cu clubul nostru dorim să facem următoarele precizări:

  • singura sumă de bani virată de aceasta în contul clubului a fost de 50.000 euro, sumă care a avut o destinație precisă, în urma discuțiilor comune, pentru rezolvarea situației lui Gabi Tamaș, suma regăsindu-se în actele perfectate.- nu există niciun fel de alte sume de bani în discuție, cele vehiculate în presă (privitoare la un împrumut de 300.000 euro) neavând vreun suport real.
  • presiunile exercitate prin intermediul mass-media nu fac altceva decât să ducă situația într-o zonă de polemică, pe care clubul Astra a încercat să o evite și când antrenorul Dan Alexa a demisionat și când mandatul său a fost ‘perturbat fizic'”, se arată în comunicatul remis de clubul giurgiuvean.