DAN CRISTODOR- PIOS OMAGIU!

UN MUNTE DE FLORI PENTRU DAN CRISTODOR!

CHIAR ÎN TIMPUL ÎNMORMÂNTĂRII- LA TELEVIZIUNEA CĂLĂRAŞI1- DAN CRISTODOR ERA… ÎN VIAŢĂ!
Ca un semne de preţuire (încă din timpul vieţii)- OMUL POLITIC AL ANULUI 2014 a fost prezent pe ecranele Televiziunii Călăraşi1 *Iar mesajul lui rămâne, dincolo de moarte!…

Cum Trustul nostru de Presă nu agreează, sub nicio formă, stilul de presă care exploatează, la maxim, momentele de tragedie, am evitat, întotdeauna, transmiterea înmormântărilor, cu toate lacrimile de rigoare! De altfel, de cele mai multe ori, am considerat că formula cea mai potrivită este să-l apreciezi pe om în timpul vieţii sale! Motiv pentru care am dat şi dăm atenţie valorilor, atunci când trăiesc, atunci când se află între noi… Dar, în egală măsură, respectăm tristeţea oamenilor, atunci când se întâmplă câte o tragedie, cum a fost aceea de la moartea doctorului Dan Cristodor.
Cu toate acestea, sâmbătă, atunci când foarte multă lume s-a îndreptat către Biserica de la Volna, acolo de unde a pornit ultimul drum al lui Dan Cristodor, Televiziunea Călăraşi1 a scos, din Arhiva de Aur, un moment în care Dan Cristodor era… viu! Este momentul în care i s-a conferit Titlul „OMUL POLITIC AL ANULUI 2014, PENTRU CĂLĂRAŞI“- titlu pe care Dan Cristodor l-a binemeritat, cu rezultatele excepţionale, apreciate la nivel naţional, în alegerile prezidenţiale, atunci când, în aproape toată ţara a câştigat, de la distanţă, Klaus Iohannis cu 55%-45% faţă de Victor Ponta, iar în judeţul Călăraşi a câştigat… Victor Ponta, cu 55%! Una din explicaţiile acestei reuşite fiind legată de numele lui Dan Cristodor, noul lider al PSD Călăraşi, din acel moment.
Astfel că şi atunci când s-au întors de la înmormântare, cei care l-au apreciat pe Dan Cristodor au putut să-l revadă, într-unul din momentele frumoase ale vieţii sale- cu bucuria împlinirii unui vis, dar şi binecunoscuta-i decenţă, în apariţiile publice. Iată dialogul de la momentul acela- atenţie la mesajul lui Cristodor care, pe această cale, a devenit istorie!

omul-politic-2014

„JURNALUL DE CĂLĂRAŞI“ ŞI „TELEVIZIUNEA CĂLĂRAŞI 1“ AU OFERIT PREMIUL „OMUL POLITIC AL ANULUI 2014“, PENTRU CĂLĂRAŞI!
Devenit unul dintre premiile tradiţionale oferite la Călăraşi, în ultimii ani, premiul „Omul politic al anului pentru Călăraşi” a cunoscut o noutate în ediţia 2014: Dacă în ultimii ani premiul a fost primit de reprezentanţi ai PNL (o situaţie firească atâta timp cât liberalii s-au aflat în pole-position în politica judeţului Călăraşi, rând pe rând acest titlu fiind oferit unor politicieni precum Dan Motreanu, Răducu Filipescu, Eugen Nicolăescu, Liviu Tomoiagă) în anul 2014 revenirea spectaculoasă a PSD în judeţul Călăraşi s-a datorat şi alegerii în fruntea organizaţiei judene a dr. Dan Cristodor. Momentul festiv a fost coordonat de directorul „Jurnalului de Călăraşi“, Graţiela Soare care a prezentat motivaţia acestei alegeri.
La rândul său dr. Dan Cristodor a declarat: „Mă simt foarte onorat să primesc acest premiu din partea publicaţiei dumneavoastră, mai ales că „Jurnalul de Călăraşi” poartă harul domnului Sorin Danciu care are o intuiţie foarte bună în privinţa oamenilor politici. Premiul pe care mi-l acordaţi îmi dă şi mai multă încredere! Aveam încredere în mine datorită rezultatelor pe care le-am obţinut, dar datorită acestui premiu eu înţeleg că modul de abordare al politicii sau a noului fel de a face politică la nivel de PSD Călăraşi este unul bun.
În primul rând am încercat să adun lângă mine oameni puternici, care să-şi dorească să muncească în folosul organizaţiei PSD Călăraşi.
Am format o echipă şi numai împreună cu echipa pe care am format-o am putut obţine acest rezultat, foarte bun. Mulţumesc mult! ”

DAN CRISTODOR- DECLARAT, POST-MORTEM, CETĂŢEAN DE ONOARE!
Consilierii locali s-au întrunit vineri într-o şedinţă extraordinară, unde au votat pentru a-l numi Cetăţean de Onoare, post-mortem, pe Dan Eugen Cristodor, fostul preşedinte al PSD Călăraşi. La începutul şedinţei s-a ţinut un moment de reculegere iar câţiva din consilieri au dorit să spună câteva cuvinte în amintirea lui Dan Cristodor.

Nicolae Dragu: „M-am întristat foarte tare. A fost medicul meu, un mare specialist în meseria lui. În politică a intrat mai târziu, un om de suflet, un om de mare caracter, la fel şi familia- deosebită. Un om de mare ţinută, iar pe viitor ar trebui să acordăm aceste titluri în viaţă, nu după ce a decedat. Totuşi, este bine să ne gândim la nişte valori pe care le au municipiul şi judeţul nostru- să le acordăm aceste titluri cât sunt în viaţă. Să se bucure cu adevărat şi familia. Dumnezeu să-l odihnească! Sunt zguduit de dispariţia lui!“

cristodor-co-cl-pm

Denisa Jilăveanu Ciulinaru: „Înainte de a începe, cu toate că-mi este foarte greu să vorbesc de cel care mi-a fost prieten, coleg, atâţia ani, coleg de bancă în sala aceasta, aş vrea să spun câteva cuvinte despre omul Dan Eugen Cristodor, un om responsabil, serios, dedicat, implicat în tot ceea ce înseamnă viaţa comunităţii noastre, un prieten adevărat pentru toţi cei care l-au cunoscut şi i-au fost alături şi care consider eu că merită din plin acest titlu de Cetăţean de Onoare al municipiului nostru“

Daniel Ştefan Drăgulin: „Îmi este foarte greu să vorbesc de Dan Cristodor- „tizul“, cum îi spuneam eu- pentru că este o pierdere mare pentru comunitate, este o pierdere mare pentru familie şi pentru toţi cei care l-au cunoscut. Este o pierdere şi din punct de vedere politic, pentru că a demonstrat în aceşti doi ani şi jumătate cât a fost preşedintele organizaţiei judeţene că este omul bun la locul potrivit. A reuşit prin comportamentul lui să arate că PSD-ul este o organizaţie bună, puternică, de ce nu- de temut, într-o luptă politică. Prin ceea ce a făcut a impus respectul şi admiraţi,a dar şi în acelaşi timp invidia. L-am cunoscut şi în alte ipostaze, nu neapărat politic, am avut multe discuţii cu el, chiar dacă eram adversari politici.
Ne consultam în multe probleme şi chiar am apreciat acest lucru că a văzut în mine un prieten, indiferent de coloratura politică. Discutam cu el şi atunci când eram împreună, în mandatul trecut, multe proiecte de hotărâre pe care venea să mi le spună din punctul de vedere al colegilor din PSD. După părerea mea, a fost cel mai performant Consiliu. Am avut o relaţie colegială, prietenească, pentru municipalitate. El a fost unul dintre cei care au reuşit ca, împreună cu toţi cei care am format Consiliul Local, să avem o atmosferă de lucru constructivă pe parcursul celor patru ani. Realizările pe care le-am făcut în anii trecuţi se datorează şi lui şi pot să spun că, pe alocuri, în primul rând lui, pentru că a reuşit ca luările sale de poziţie să fie, în adevăratul sens al cuvântului, bune pentru comunitate.“

Şedinţa poate fi urmărită la Televiziunea Călăraşi1- www.calarasi1.ro şi pe pagina de Facebook a „Jurnalului de Călăraşi“