DAN DRĂGULIN: ÎN CHINA, NIMIC NU SE ARUNCĂ! TOTUL SE RECICLEZĂ!

*Timp de două săptămâni, mai mulţi primari din ţară, printre care şi edilul Călăraşiului, Daniel Ştefan Drăgulin s-au aflat într-o misiune de lucru în Japonia, Coreea şi China, pentru schimb de experienţă organizat de Asociaţia Municipiilor din România.

image (5)

Asociaţia Municipiilor din România a organizat pentru o perioadă de 14 zile în o misiune de lucru în Japonia, Republica Coreea şi Republica Populară Chineză, vizând extinderea contactelor şi oportunităţilor care ar putea contribui la dezvoltarea schimbului de bune practici, al potenţialului economic, turistic şi investiţional al municipalităţilor membre ale A.M.R. Agenda întâlnirilor a fost elaborată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, prin misiunile noastre diplomatice din ţările de reşedinţă, precum şi cu contribuţia ambasadelor acreditate la Bucureşti, după cum urmează: 1. Tokyo, 30 martie 4 aprilie: 2. Seul, 5 9 aprilie: 3. Beijing, 10 14 aprilie.
Iată o parte din impresiile şi concluziile după această vizită a primarului Dan Drăgulin: „Am vizitat centre de reciclare şi de incinerare, sere, firme din toate domeniile. Foarte ospitalieri, foarte apropiaţi dar în anumite limite. Toţi şi-au arătat deschiderea şi au comunicat foarte bine cu noi. În ceea ce priveşte transportul au totul supravegheat video. Acolo dacă staţionezi mai mult de 5 minute ţi se ridică maşina şi primeşti şi amendă. Ceea ce ne-a uimit pe toţi a fost lipsa coşurilor de gunoi. Nu există coşuri de gunoi pe străzi. Acolo totul se selectează şi se reciclează. Dacă nu procedezi astfel primeşti amendă! Toată vizita s-a axat pe interacţiunea cu cei din administraţie, punctul cel mai important a fost de a lega relaţii cu cei de acolo şi de a colabora pe viitor. Tot ceea ce am vizitat ne-a lăsat pur şi simplu fără cuvinte.
Pe toată perioada şederii noastre am avut întâlniri cu agenţi economici care ne-au prezentat activităţile lor dar şi profiturile. O firmă de acolo are profit de 7-8 miliarde pe an! Finalitatea acestei vizite nu va fi imediată nu vor veni de mâine investitori! Această vizită a fost să deschidă drumul relaţiilor de colaborare! Sunt paşi de făcut până va începe o relaţie de colaborare economică . Pentru început vom adresa o scrisoare de intenţie în ceea ce priveşte colaborarea de a construi un cartier de locuinţe. Şi poate vom reuşi împreună construirea podului peste Dunăre!”
Din delegaţia oficială au mai făcut parte primari din municipiile Alba Iulia, Bistriţa , Buzău, Constanţa, Deva, Focşani, Petroşani, Sectorul 1, Satu Mare, Sectorul 3, Slobozia şi Râmnicu Valcea.

image (8)