DANIEL FLOREA RĂMÂNE CĂLĂRĂŞEAN!

„NICIODATĂ N-AM FOST SUPĂRAT NICI PE PARTID ŞI NICI PE OAMENI!“
SORIN DANCIU: Stimaţi cititori, avem un oaspete special, de fel noi suntem în ospeţie, ca să spun aşa, fostul deputat de Călăraşi, Daniel Florea, actualul primar la Sectorului 5 care a reuşit o performanţă importantă observată de noi. Articolul prin care consemnam prezenţa sa la lansarea candidaţilor PSD care s-a făcut în oraşul Lehliu Gară a avut un număr uriaş de accesări, ceea ce înseamnă că evenimentul respectiv chiar a contat, deşi, ştiţi bine, noi nu ţinem cu niciun partid, întotdeauna suntem la mijloc, dar şi că lumea nu l-a uitat pe Daniel Florea şi imaginea lui chiar contează. O performanţă!
DANIEL FLOREA: Vă mulţumesc frumos!
SORIN DANCIU: Ce-aţi căutat la Lehliu Gară, că eraţi supărat pe PSD?
DANIEL FLOREA: Nu am fost niciodată supărat pe PSD, nici pe partid şi nici pe oameni. Pe mine m-au afectat, în plan personal, câteva situaţii, dar niciodată n-am fost supărat nici pe partid şi nici pe oameni! Am venit acolo la invitaţia preşedintelui Ciprian Pandea. Eu cred foarte mult în tinereţea lui şi în vivacitatea asta şi în dorinţa lui de schimbare şi m-a onorat invitaţia şi am acceptat-o cu mare plăcere, mai ales că eu cred că sunt două lucruri foarte frumoase care s-au întâmplat.

„LA PARLAMENTARE, PE LISTĂ, SUNT OAMENI DE VALOARE!“
Că la parlamentare, pe listă, sunt oameni de certă valoare care au demonstrat de-a lungul carierelor în partid… A venit pe locul întâi la deputaţi Eugen Nicolicea. Eugen Nicolicea este membru fondator al PSD-ului. El a fondat partidul în ’90. Din punctul ăsta de vedere, pentru partid, la Călăraşi e un semnal foarte puternic de la nivel central că un om de asemenea valoare cu şase mandate de parlamentar la activ a venit la Călăraşi. Eu sunt fericit, e un jurist bun, a fost coleg cu mine în Comisia Juridică, a fost ministru. Pe locul doi, faptul că este un primar în funcţie, un primar care a câştigat mai multe mandate şi care s-a rodat în munca asta administrativă. La senat, preşedintă la organizaţia de femei, fosta preşedintă de la tineret, Roxana Paţurcă, cadru didactic, cred că este un lucru foarte bun, este o listă echilibrată şi mi-a plăcut foarte tare lucrul ăsta. Al doilea aspect care mi-a plăcut este că Ciprian Pandea a ales să nu candideze. Pentru că, vă daţi seama, că asta înseamnă că el vrea să rămână acolo şi să construiască. Sunt foarte puţini, mai ales la vârsta lui, care ar fi rezistat acestei tentaţii. Faptul că el a zis „nu plec la Bucureşti şi rămân aici şi conduc partidul de aici şi-mi asum toate evenimentele nefericite“. Eu îl ştiu pe Bebe de când eram mici. Odihnească-l Dumnezeu.
SORIN DANCIU: Aţi fost la…
DANIEL FLOREA: Am fost, am fost, n-am vrut să fac un subiect din asta, am fost noaptea, am pus o coroană. Noi am ţinut foarte mult la el şi îmi pare rău, e nedrept ce s-a întâmplat, profund nedrept.
SORIN DANCIU: Nu ne întreabă nimeni când venim şi nici când plecăm.
DANIEL FLOREA: Însă faptul că organizaţia cred că ar fi trebuit toţi să se adună. Faptul că au început să plece unii din partid nemulţumiţi de nişte funcţii potenţiale. Nu cred că e un lucru bun dar cred că vor reveni lângă partid.

„ÎNTOTDEAUNA TREBUIE SĂ PUI INTERESUL PARTIDULUI DEASUPRA INTERESELOR TALE PERSONALE!“
SORIN DANCIU: În principiu, n-au părăsit partidul doar că au zis „nu ne asumăm un proiect pe care nu noi l-am gândit, şi dacă e eşec de ce să ne asumăm eşecul“
DANIEL FLOREA: Ştiţi că întotdeauna trebuie să pui interesul partidului deasupra intereselor tale personale.
SORIN DANCIU: În „puterea şi adevărul” e vorba aia celebră: „mai bine greşeşti cu partidul decât să ai dreptate singur”
DANIEL FLOREA: Pentru că, gândiţi-vă, în momentul în care aderi la valorile pe care le promovează un partid, nu aderi la o funcţie ci la ceea ce poţi să faci tu pentru oamenii care au încredere în organismul ăla din care faci tu parte. Din punctul meu de vedere, ceea ce se întâmplă acum este foarte bine, sper să aibă toţi înţelepciunea de a se uni, pentru că lupta asta electorală este foarte grea şi este important s-o câştigăm.

„A PUNE NIŞTE INTERESE PERSONALE ÎNAINTEA INTERESELOR DE PARTID ESTE ŞI GREŞIT ŞI NOCIV ŞI NICIODATĂ NU VA ADUCE LUCRURI BUNE!“
SORIN DANCIU: Iar la Călăraşi e cu atât mai grea, până în acest moment, cea mai puternică organizaţie liberală din România este în judeţul Călăraşi.
DANIEL FLOREA: Da, pe mine m-a durut asta. La un moment dat părea că reuşim.
SORIN DANCIU: La prezidenţiale!
DANIEL FLOREA: Atunci am câştigat, fără dubiu, am avut 54%!
SORIN DANCIU: Invers faţă de nivelul naţional.
DANIEL FLOREA: Şi la europarlamentare am pierdut cu 1000 de voturi. Din întâmplare, zic eu. Şi acum, la locale, am luat 32%. A fost o diferenţă foarte marea între 54% şi 32% la Călăraşi. Era clar că trebuie să se unească tot. Să se schimbe ceva. Erau cumva cam prea multe orgolii, probabil. Dar acum cred că toţi vor înţelege şi e esenţial să fim toţi uniţi, mai ales că e pe liste. Ştiţi că în momentul în care alegerile sunt uninominale, poţi să spui că ăla a avut şanse. Aici e important partidul, programul partidului, ce propune partidul oamenilor, în cât timp o să se realizeze. Partidul are foarte mulţi oameni care pot accede în funcţii, o dată ce vom câştiga alegerile. A pune nişte interese personale înaintea intereselor de partid este şi greşit şi nociv şi niciodată nu va aduce lucruri bune! Noi trebuie să promovăm PSD-ul şi programul PSD-ului, iar oamenii care candidează sunt investiţi cu încredere de partid că vor putea să pună în aplicare programul de guvernare. Cred că s-a schimbat optica. Trebuie să promovăm partidul. Toţi oamenii care sunt membrii de partid trebuie să promoveze partidul şi nu pe X sau pe Y.

„EU AM RĂMAS LEGAT DE CĂLĂRAŞI, N-AM CUM SĂ MĂ DESPRIND DE ASTA, NICIODATĂ!“
SORIN DANCIU: Oricum, ceea ce este de remarcat, stimaţi cititori, Daniel Florea a rămas călărăşean cu sufletul, suferă pentru ce se întâmplă în Călăraşi.
DANIEL FLOREA: Da! Citesc toate ziarele în fiecare zi, eu sunt informat, am mai venit pe acolo. Când mă mai duc la părinţi, la Constanţa, o iau prin sate. Întotdeauna ies la Fundulea şi vin prin sate. Eu am rămas legat de Călăraşi, n-am cum să mă desprind de asta, niciodată!
SORIN DANCIU: Iată stimaţi cititori, un călărăşean rămâne cu sufletul la Călăraşi, Daniel Florea, vom vedea ce se va întâmpla în aceste alegeri, când se joacă. Rămâneţi alături de Televiziunea Călăraşi1.

interviul poate fi urmărit AICI