DE 1 MAI, POLIŢIA ROMÂNĂ A FOST LA DATORIE

Pentru ca cetăţenii să petreacă în linişte ziua liberă de 1 Mai, poliţiştii au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.
Poliţia Română este permanent la datorie, pentru protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului cetăţenilor, precum şi pentru un trafic rutier în siguranţă.
Peste 450 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au fost de serviciu, suplimentar faţă de efectivul curent, de 1 Mai, pentru ca Ziua Internaţională a Muncii să fie petrecută în linişte şi siguranţă.
Astfel, ieri, poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formaţiunilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă din Călăraşi au efectuat acţiuni şi controale, în urma cărora au fost aplicate peste 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 24.000 de lei.
Din totalul amenzilor contravenţionale, 26 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică. 52 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (32 pentru conducere cu viteză excesivă).
Totodată, au fost reţinute 3 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier.
De asemenea, poliţiştii au intervenit la 48 de solicitări venite din partea cetăţenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.
În urma activităţilor de investigaţii desfăşurate ieri, au fost surprinse în flagrant delict 4 persoane, iar alte 10 persoanesunt bănuite de comiterea unor infracţiuni