De bine, din Călărași! AFA Călărași – O asociație cu inima foarte mare! …

AFA – Asociatia femeilor de afaceri din Călărasi reprezintă o institutie extrem de interesantă, mai ales în contextul contemporan în care, din nefericire se întâmplă nu întotdeauna lucruri frumoase.
Într-o lume tot mai hâdă, în care răul pare a învinge de foarte multe ori, într-un spatiu în care interesele personale primează întotdeauna există un mănunchi de femei exceptionale care, pe lângă succesul lor personal în ceea ce au năzuit si realizat în viată sunt preocupate si de lucrurile frumoase, pozitive în beneficiul celorlalti! Mai ales al celor care au nevoie de ajutor, de sprijin, lucrurile atât de necesare pentru o viată normală…
Desigur, cum se întâmplă în lumea noastră, elementele pozitive nu prea îsi găsesc locul în paginile presei, ca să nu mai vorbim de mesajele pozitive care nu sunt receptate la fel de rapid precum cele negative… Tocmai din acest motiv ziarul nostru si-a propus si îsi propune în continuare să promoveze valorile, lucrurile pozitive să le facă publice pentru că merită! Iar aceasta asociatie este, într-adevăr un reper, la Călărasi…

PROIECTE ÎN BENEFICIUL CELOR CARE CHIAR AU NEVOIE!

Este, dacă vreti, principala preocupare a Asociatiei doamnelor din Călărasi care au realizat lucruri exceptionale pentru spitalul din Călărasi, de exemplu, pentru copiii din Călărasi, actiuni pe care le-au popularizat doar în măsura în care era nevoie de sprijinul altora care să se alăture gândului bun si actiunilor lor pozitive.
Este ceea ce s-a remarcat, de-a lungul timpului si oamenii din Călărasi trebuie să stie că există asemenea preocupări.

PROIECTUL „BIBLIOTECI PENTRU… PICI”! – ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE…

Am urmărit, de-a lungul timpului, activitatea remarcabilă a unei asociatii din Călărasi, organizatie prezent în foarte multe proiecte si cu un dinamism rar întâlnit pe meleagurile Borcei! Este vorba despre A F A – Asociatia femeilor de Afaceri filiala Călărasi care în ultimii ani s-a remarcat prin foarte multe actiuni. Mai mult sau mai putin publice, dar de interes general si, mai ales, realizate cu un dinamism exemplar!
Am remarcat si activitatea unor doamne implicate în aceste acţiuni de la Elena Nicolache şi Dorina Aldescu doamne care se implică în aceste proiecte cu toată pasiunea! Li s-au alăturat, în parteneriat – Helikon si Muzeul Municipal Călărasi. Unul dintre proiectele pe care l-am văzut că a demarat, în ultima perioadă este unul de interes general si, mai ales unul care merită sprijinul tuturor călărăsenilor!
Este vorba despre „Mini biblioteci pentru pici” – un proiect în care toti iubitorii de carte sunt invitati să se alăture organizatorilor, cu gândul bun si cu totală credintă că prin gestul implicării în acest proiect se face un gest pentru viitor!
Este vorba despre donatia de cărti pentru copiii din mediul rural, copii care au nevoie de asta si care, cu sigurantă, vor avea o poartă deschisă pentru asa ceva, pentru viitorul lor, până la urmă! Bibliotecile scolare de la sate au nevoie de acest sprijin care va veni, cu sigurantă dacă toată lumea se va alătura acestui proiect. Practic, în scolile din mediul rural este mare nevoie de cărti, micutii au nevoie de cărti ca de aer pentru evolutia lor, iar cartea poate ajunge la ei pur si simplu prin sprijinul tuturor celor care vor să se alăture proiectului.
Practic este vorba despre donarea de cărti pe care le aveti si care pot fi oferite copiilor, dar si cărti scolare cu sponsorizări pentru a fi achizitionate direct de la edituri sau, pur si simplu cu un share! Alăturarea cu gândul bun este mai importantă decât toate celelalte, în conditiile în care gândul pentru viitor trebuie să ne însotească pe toti!
Pentru a lua legătura cu organizatorii acestui interesant proiect intrati pe pagina de Facebook-AFA filiala Călărasi!

UN NOU PROIECT – „START ANTREPRENORIAT”!…

Asociaţia Femeilor de Afaceri filiala Călăraşi împreună cu ADAF a început implementarea proiectului „Start Anteprenoriat!” în regiunea Sud Muntenia în cadrul programului Romania Start Up, care vizează dezvoltarea anteprenorială a şomerilor, angajaţilor, persoanelor inactive, inclesiv studenţi care doresc să înfiinţeze o firmă cu finanţare nerambursabilă până la 40.000 euro.
Asiciaţia pentru Dezvoltarea Anteprenoriatului Feminin este o organizaţie nonguvernamentală înfiinţată în anul 2001 şi care are ca misiune promovarea şi sprijinirea activităţii anteprenoriale prin aplicarea egalităţii de şanse. ADAF este membru fondator al Coaliţiei Femeilor de Afaceri din România (CAFA), al Coaliţiei Asiciaţiei Femeilor de Afaceri din Balcani şi al Pactului pentru Ocupare şi Incliziune Socială în regiunea Bucureşti Ilfov.

DAR CINE SUNT ACESTE DOAMNE?
pag7
Este o întrebare care devine de interes, în acest context, motiv pentru care chiar ne-am interesat si considerăm că este foarte bine să le cunoasteti dumneavoastră pe acelea care realizează tot ceea ce înseamnă bun pentru ceilalti: Elena Nicolache, Rodica Nache, Mihaela Dinulescu, Milica Dinulescu, Iulia Ariciu, Eugenia Aldescu, Valerica Buiac, Gabriela Nitulescu, Camelia Radu, Maria Chis, Eugenia Ilie.
Reţineţi aceste nume si adresati un gând bun pentru că există si oameni cu gânduri bune la Călărasi! …