DE CE A PLECAT IONELA NĂSTASE DE LA ROMÂNIA TV?

IONELA NĂSTASE S-A RETRAS!…
Din televiziune!… Cel puţin deocamdată!…

De mai multe săptămâni, fiind cunoscuţi ca apropiaţi ai reputatei jurnalistei de televiziune Ionela Năstase, am fost întrebaţi de ce aceasta nu mai apare la postul de televiziune? Lucru care s-a petrecut aproape imediat după Revelion. Chit că, la Revelion, Ionela a fost, ca de obicei, în fruntea petrecerii! Au mai urmat câteva emisiuni după începutul anului (l-a prins şi pe… Grindeanu!) după care Ionela nu a mai apărut la România TV. Acum, marţi după-amiază, Ionela a comunicat pe blog despărţirea ei de televiziunea România TV! De televiziune, chiar! Cel puţin… deocamdată! Preferând o firmă de P.R. proprie, luându-şi destinele în propriile mâini.
Dincolo de subiectivismul pe care îl putem avea, într-un asemenea moment, trebuie remarcate câteva lucruri:
1.Este păcat pentru postul de televiziune România TV care pierde, cu siguranţă- cel mai moderat moderator pe care-l avea! În toate televiziunile de ştiri din România există parti-pris-uri, subiectivităţi, campanii pro sau contra, iar prezentatorii îşi joacă rolurile, fiecare după cum se întâmplă! În contrast cu toţi ceilalţi, Ionela Năstase a fost, întotdeauna, echilibrată, echidistantă, elegantă… Este şi motivul pentru care a fost preferată de personalităţi care, altfel, erau adversare redutabile!
2.Ionela a fost şi este un spirit luptător, întreprinzător, motiv pentru care nu credem că va sta prea multă vreme la distanţă de televiziune- „sticla“ care atrage milioane de priviri! Sperăm că e doar o pauză, către un alt proiect, de interes…
Deocamdată să-i urăm baftă în noua afacere, multă linişte, împlinirea altor proiecte („gândurile secrete“!) şi îi vom urmări evoluţia. Cert este că, eliberată de presiunea timpului şi a emisiunilor de televiziune, în această primăvară Ionela Năstase va veni la CESCUJUR! Și va avea o întâlnire excepţională cu tinerii jurnalişti!