De excepţie! PALATUL COPIILOR DIN CĂLĂRAŞI – PALAT AL SUCCESELOR NAŢIONALE!

Pare de necrezut, dar e cât se poate de real! Aceasta este concluzia pe care o trage oricine priveşte activitatea şi, mai ales, palmaresul Palatului Copiilor din Călăraşi! Se întâmplă atâtea lucruri memorabile în colectivul condus de Lavinia Vasile, există atâţia oameni foarte bine pregătiţi, pasionaţi, dornici să facă lucruri excepţionale încât tot ceea ce se adună în palmares reprezintă performanţe peste performanţe! Foarte multe dintre ele de nivel naţional! Şi internaţional! Am hotărât să facem această radiografie pentru că… merită!…

Palatul Copiilor Nr.1 Călăraşi a fost implicat într-o serie de evenimente culturale aşa cum ne-am obişnuit, atât ca participant cât şi ca organizator. În perioada aprilie -mai cercurile de la Palatul Copiilor au participat la Concursurile organizate în ţară de alte palate sub egida Ministerului Învăţpmântului. Vă enumeram o parte din rezultatele obţinute de copii şi profesorii coordonatori.
7

CERCUL DE MUZICĂ UŞOARĂ VOCALĂ ŞI INSTRUMENTALĂ

Cercul de muzică uşoară vocală şi instrumentală, condus de doamna prof. Cristache Adriana a participat la Concursul Internaţional de interpretare pianistica “Tinere talente”, Bucureşti unde elevii pregătiţi de dumneaei au câştigat 2 premii I; Concursul Naţional “Primăvara Artelor”, Bacău, ne-a adus de asemenea bucurie prin încununarea muncii cu 4 premii I, 2 premii II şi 2 premii trei; Concursul naţional “Cei mai mici pianişti” – 3 premii I şi 3 premii II; Concursul Internaţional de interpretare pianistică “Micul virtuoz” – 3 premii I.
6

CERCUL DE MUZICĂ VOCAL-INSTRUMENTALĂ

Cercul de muzică vocal-instrumentală, condus de domnul prof. Imireanu Laurenţiu a participat cu grupa de pian la Concursul Naţional “Primăvara Artelor”, Bacău – 1 premiu I şi un premiu II; Concursul Internaţional de interpretare pianistică “Micul virtuoz” – 1 premiu I şi un premiu II.
1

TARAFUL PALATULUI COPIILOR

Taraful palatului copiilor coordonat de prof. Imireanu Laurenţiu a ocupat locul II la Concursul naţional de folclor şi meşteşuguri populare “Pe fir de baladă”, Tg. Jiu şi la Concursul naţional de Folclor “Am fost şi-om fi” Sighetu Marmaţiei iar soliştii instrumentişti deasemenea au ocupat locuri I la acordeon, deşi au fost la prima participare de acest fel.

ANSAMBLUL FOLCLORIC “GHIOCELUL”
2
Aşa cum ne-am obişnuit şi Ansamblul folcloric “Ghiocelul”, coordonat de prof. Lavinia Vasile şi-a început sezonul de concursuri cu participări la Concursul naţional de folclor şi meşteşuguri populare “Pe fir de baladă”, Tg. Jiu şi la Concursul naţional de Folclor “Am fost şi-om fi” Sighetu Marmaţiei. Soliştii vocali au urcat pe podiumul acestor prestigioase concursuri, aflate la editia a XL-a, respectiv a XX-a.
Palatul copiilor a organizat în 12 mai a X-a ediţie a concursului de dans modern ”Ritm şi graţie”, iar în data de 3 iunie se va desfăşura a doua ediţie a Concursului de interpretare pianistică ”Călătorind printre sunete” la Sala Barbu Ştirbei a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi începând cu ora 15.
Felicităm cu această ocazie profesorii coordonatori şi elevii talentaţi care ne reprezintă cu cinste la aceste manifestări ale talentului!