DE LA UN SCURTCIRCUIT I-A LUAT FOC MAGAZIA!

În data de 13.06.2016, ora 12.51, două echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Chirnogi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie), proprietate individuală, aparţinând lui Gheorghe T.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta cu flacără şi cu fum dens la întreaga magazie, construită pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi, în care se aflau mai multe bunuri materiale, existând risc de extindere a arderii la locuinţă şi la celelalte anexe aflate în imediata apropiere.
Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră şi 20 de minute.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a fost posibil din cauza unui scurtcircuit electric produs la un conductor electric deteriorat din componenţa instalaţiei electrice a anexei gospodăreşti.
În urma incendiului au ars: 1000 kg porumb, 1500 kg de grâu, 100 kg de floarea soarelui, circa 4000 kg material lemnos, acoperişul anexei din lemn pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, trei butoaie din lemn, două motosape, două butelii de voiaj, o maşină de tuns iarba, un polizor, un uruitor, 12 anvelope, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 10.500 de lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă la vecinătăţi, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 90.000 de lei.