DEPUTAT PSD, SORIN VRĂJITORU – „PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI PĂDURARILOR, ÎN CADRUL COMISIEI DE AGRICULTURĂ DIN CAMERA DEPUTAȚILOR, NOI AM PROPUS MODIFICAREA LEGII!”

Pădurarii vor fi înarmați și vor primi cinci salarii compensatorii la ieșirea la pensie, a decis Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaților / Decizia vine pe fondul crimelor și agresiunilor comise împotriva mai multor pădurari în ultima perioadă.
Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, ca personalul silvic cu atribuţii de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal.
Deputatul PSD, Sorin Vrăjitoru a declarat – „Pentru creșterea siguranței pădurarilor, astăzi, în cadrul Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, noi am propus modificarea legii! Astfel, “în exercitarea atributților de serviciu, personalul silvic cu atribuții de pază a fondului forestier național, a fondului cinegetic național și a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armanent de serviciu letal sau neletal și poate face uz de armă, in conditiile regelementărilor privind regimul armelor și munițiilor”.
Modificarea legislativă ajunge acum la Comisia Juridică pentru ca mai apoi să meargă în plenul Camerei Deputaților. Siguranța cetățenilor este extrem de importantă, de aceea sper ca această reglementare privind statutul personalului silvic va ajunge curând la vot și va fi adoptată”
Comisia pentru agricultură a dat, marţi, raport favorabil, în unanimitate, unui proiect de lege privind modificarea statutului personalului silvic. Una dintre modificări prevede că „în exercitarea atribuţiilor de serviciu, personalul silvic cu atribuţii de paza fondului forestier naţional, a fondului cinegetic naţional, a fondului piscicol şi a ariilor naturale protejate are statut special, este dotat cu armament de serviciu letal sau neletal, după caz, şi poate face uz de armă, în condiţiile reglementărilor privind regimul armelor şi muniţiilor”. Un alt amendament adoptat de comisie menţionează că personalul silvic pensionat la vârsta standard beneficiază de o gratificaţie egală cu minimum 5 salarii brute pe ultima lună de activitate, suportată de angajator. Proiectul de lege a fost adoptat deja de Senat şi urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.