Deputatul Sorin Vrajitoru-îşi susține proiectul: PORTUL TURISTIC DIN CĂLĂRAŞI – O NECESITATE!

Așa cum am remarcat și în cadrul emisiunii de la Televiziunea 1 + 1 TV în care a fost invitat, deputatul de Călărași, Sorin Vrajitoru, îsi susține proiectele pe care le-a demarat înainte de a ajunge în Parlamentul României! Unul dintre ele este Portul turistic din Călărași, un proiect generos, important pentru aceste meleaguri. Iată argumentele lui Sorin Vrajitoru:
“Am o bucurie imensă că acel proiect de hotărâre pe care l-am iniţiat în 27.03.2014 privind dezvoltarea zonei turistice a braţului Borcea împreună cu Bogdan Georgescu la vremea respectivă, am creeat acest proiect de hotărâre care se regăseşte şi în strategia de dezvoltare 2014-2020, pentru construirea acestui port de ambarcaţiuni uşoare pe malul braţului Borcea. La vremea respectivă, vă spun cu mâhnire, aveam bani în Consiliul Judeţean, din câte ştiu eu era un excedent bugetar de vreo 350 de miliarde la sfârşitul anului 2015! Dacă se începeau lucrările la vremea respectivă, probabil că acum era spre finalitate acest port de ambarcaţiuni uşoare. S-a reluat ideea în momentul în care a venit preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Vasile Iliuţă. Am făcut o interpelare într-o şedinţă de consiliu în care am cerut direcţiei tehnice să-mi spună stadiul acestui proiect de hotărâre care a fost votat şi adoptat. El se afla la nivel de studiu de fezabilitate. S-a preluat această idee, s-a dus mai departe cu ea, la Ministerul Turismului, domnul ministru Dobre (PSD) a fost de acord să finanţeze acest proiect fiindcă îndeplineşte anumiţi indicatori pe care acest port turistic trebuie să le aibă şi din câte am înţeles acum, nu mai ştiu exact care este nivelul proiectului din Consiliul Judeţean dar acest proiect se va face şi este un proiect benefic pentru judeţul Călăraşi şi călărăşeni! Fiindcă vedem ce se întâmplă în Uniunea Europeană. Aproape 10% din PIB îi vine din turism! Ori Călăraşiul să nu beneficieze de această minunăţie? Apa asta, Borcea! Dunărea, zona de frontieră cu Bulgaria! Tot ce se întâmplă pe Dunăre, insuliţele astea pe care le avem trebuie puse în valoare. Să nu putem să beneificiem de acest dar pe care ni l-a dat Dumnezeu? Din punctul meu de vedere este o greşeală! Iar prin acest port de ambarcaţiuni uşoare care ar putea să facă această transportare pe Dunăre, ar putea să fie un beneficiu pentru Călăraşi şi pentru călărăşeni!
Mai avem un obiectiv extrem de istoric, care este zonă protejată, Cetatea Vicina, un obiectiv extrem, extrem de important! Marele Cousteau a fost acolo! El a fost un important om comercial, pe vremea Bizantină, este o corabie scufundată…
Când Dunărea scade foarte mult, ies din apă acele coaste ale corabiei, este un monument istoric extraordinar! Mă bucur că acum Partidul Naţional Liberal, atât municipiul cât şi judeţul se bat pe acest obiectiv. Care să-l facă şi care să iasă în faţă cu el! Important e să fie făcut!”