DEŢINUTUL POLITIC DAN DIACONESCU TREBUIE ELIBERAT!…

Am decis să fac public acest mesaj nu, neapărat, din prietenie pentru Dan Diaconescu, cel pe care o parte importantă a acestei ţări îl alinta „D.D.”. Dincolo de colaborare, dincolo de apropierile profesionale, dincolo de sentimentele reciproce pentru cei din familia sa, există o serie de elemente care trebuie spuse pentru că, ne-o comunică tot mai mulţi oameni de bună credinţă- S-A AJUNS PREA DEPARTE! În România contemporană AVEM DEŢINUŢI POLITICI! Iar unul dintre ei este un jurnalist! Acest jurnalist stă, aberant într-o ţară normală, la închisoare! Iar în acest moment se alege praful şi de siguranţa familiei sale! Băncile au năvălit (aşa cum fac ele, întotdeauna), peste însăşi viaţa acestui om! Cum să-i dai bani pentru a-şi cumpăra un spaţiu în care şi-a dus televiziunea, iar când televiziunea a fost interzisă şi patronul băgat la puşcărie, să nu-ţi iei doar spaţiul respectiv? Să-i iei şi casa?!… Nu vorbim de vinovăţia sau nevinovăţia lui Dan Diaconescu, dar omul ăsta stă de prea multă vreme la închisoare- absolut aberant! Unde? Într-o ţară în care hoţii zburdă, în libertate, iar cei prinşi şi condamnaţi scapă după doar câteva luni, rămânând şi cu bani în buzunar?! Nu este doar punctul nostru de vedere, iată ce spune un om care are conştiinţa cetăţenească, moştenită de la tatăl său, poetul Adrian Păunescu. Andrei Păunescu a fost la închisoare, la Dan şi iată concluziile pe care le-a tras, într-un mesaj destinat a fi făcut public:
“Aşadar, m-am dus, din convingerea că un cetăţean al României nu ar trebui să fie acolo de exact doi ani şi jumătate fără dovezi solide, dar cu tot mai mulţi morţi printre martori sau denunţători. M-am dus pentru că un jurnalist ca Dan Diaconescu nu ar trebui să fie înăuntru, ci afară. M-am dus pentru că, în cei doi ani în care Dan mi-a oferit spaţiu la televiziunea sa de succes, nu mi-a cerut niciodată să fac sau să nu fac ceva în emisie, în afară de ceea ce cred. Singurele discuţii aprinse pe care le-am avut cu el au fost din cauză că întârzia foarte mult ieşirea din propria lui emisiune şi mă făcea să aştept cu orele să intru în propria mea emisiune, iar invitaţii mei se foiau sau adormeau în fotolii. Dar pentru asta nu se dă puşcărie…
Dan Diaconescu nu e un sfânt şi nici nu pretinde asta. Dar vă propun un exerciţiu de logică simplă şi bun simţ elementar, în doi paşi, din care sper să fiţi de acord că ţara asta este cu dosul în sus, pe vieţile noastre, în cazul de faţă, pe viaţa pe care unii şi-o pierd aiurea în închisoare, iar alţii, marii vinovaţi, şi-o trăiesc nemeritat de liber:
1) Dacă, pentru greşelile lui, Dan Diaconescu a primit cinci ani şi jumătate de puşcărie (fără să se consemneze, din câte ştiu eu, vreun prejudiciu şi fără să existe probe concludente), atunci demolatorii ţării (preşedinţi, premieri, miniştri, primari, trădători de ţară, spoliatori ai economiei şi temeliei naţionale etc) ar trebui să primească fiecare 5 secole şi jumătate de închisoare cu cazne.
2) Dacă toţi cei care au distrus România în ultimele decenii sunt liberi şi îşi văd de treburi şi de averi (preşedinţi, premieri, miniştri, primari, oameni de afaceri şi tot felul de interlopi şi ticăloşi, cu tot cu amante şi găşti, cu dosare clare, cu sute de milioane sau miliarde de euro prejudiciu şi o ţară ruinată în jur), atunci Dan Diaconescu, prin comparaţie, ar trebui să primească premii de stat, nu ani de temniţă.
Nu vi se pare corect acest scurt exerciţiu de logică? Mie mi se pare că lucrurile nu sunt bine rânduite pe la noi, iar viaţa noastră, nu doar ziua mea de 31 august 2017, se desfăşoară prea mult cu miros de cimitir şi puşcărie”
, a povestit Andrei Păunescu.

Despre asta chiar era vorba- Dan Diaconescu nu a furat pe nimeni! Dan Diaconescu a muncit, o viaţă întreagă, de la hala în care ducea roaba care a devenit propriul său studio de televiziune! Zi şi, mai ales, noapte, zi după zi şi noapte după noapte, ani de zile, omul ăsta a muncit! A realizat ceva, a creeat un fenomen- otevizarea României! Desigur, într-un context nu neapărat fericit, dar dacă s-ar fi ţinut de babuini, ornitologi, numărători de cadavre şi vrăjitori, era şi astăzi liber şi lider de audienţă! A greşit pentru că s-a implicat, cu o conştiinţă reală, pentru viitorul ţării sale! Atunci a devenit periculos!
Chiar aşa, ce-ar fi însemnat OTV-ul (eu nu vorbesc de partid), astăzi, la toate nenorocirile care se întâmplă, în ţara asta?! I-aţi interzis televiziunea, i-aţi distrus averea pe care şi-o făcuse, l-aţi scos din viaţa publică, ce mai vreţi? Chiar vreţi să moară în puşcărie?! Pentru ce?
Este un mesaj pe care sper să-l preia cât mai mulţi oameni de bună credinţă- DEŢINUTUL POLITIC DAN DIACONESCU TREBUIE ELIBERAT!…

prof. dr. Sorin Danciu