Dezastrul presei și explicațiile lui!… DE RÂSUL LUMII! ACEȘTIA NE SUNT… ZIARIȘTII!

*Erori, prostii, gafe antologice la semianalfabeți care se recomandă… PRESA!

Am mai scris-o, o tot repetăm, chiar dacă oamenii de bună credință și cu mintea la capul lor au cam priceput de multă vreme despre ce este vorba: ne aflăm în fața unui adevărat fenomen, alimentat de o gravă confuzie – tot felul de neica -nimeni, semianalfabeți, ratați în toată regula, oameni fără niciun căpătâi, semidocți se recomandă …ziariști! Desigur, ei nu sunt decât niște asistați social care trăiesc de pe urma banilor statului din partea unor autorități care în loc să-i cheme la o dictare, la un extemporal, la o lucrare de control, la o verificare pur și simplu a autorității lor profesionale îi alimentează financiar – Desigur, cu sume de tot râsul, în realitate – dar care îi țin în viață! La…propriu!
Ei se recomandă, în majoritatea lor – “cotidian online”! Pentru că pe hârtie tipărită nu mai apar de multă vreme! Iar “cotidianul” lor nu doar că nu este un ziar cu zeci de știri, în fiecare dimineață, el este o pagină de Facebook și în care apare câte un articol – dacă este scris și ăla- o dată la două săptămâni! Altfel, să te ferească Domnul să fii în preajma lor când anunță ei că …”vine presa”!
Din partea cititorilor am primit un îndemn – arătați-ne și nouă prostiile pe care le scriu! Asta vom și face, de acum încolo, nu de alta dar să facem măcar noi diferența! Între presa responsabilă, corectă, știutoare de carte și semianalfabeții cu tupeu !
Citiți și vă cruciți!

1. -“decât” e o prostie! În formula respectivă “decât” cerea, automat un negativ – “nu” de exemplu! Formula corectă era cu “doar” în loc de “decât”, dar de unde atâta știința de carte?!…


2. -Într-un singur text, la distanță de doua rânduri, două greșeli catastrofale!
•“Dacă călărășenii”-o cacofonie mare cât WC-ul lui Nelu Faliment! Alături de “Îngâmfare obraznică”-un pleonasm mare cât Casa Poporului, de pe dealul… Speriaților!

3. -Dincolo de faptul că primarul se adresează cu o formulă care necesită semnul exclamării, NU “să aibe” în loc de “aibă” arată școală doctorală înaltă rău de tot!