DEZVĂLUIRI… ŞOCANTE! CE MI-A SPUS MIE… „BĂTRÂNUL“? ACUM APROAPE 20 DE ANI!…

UN SCENARIU?…
Suntem într-un scenariu! Aceasta este concluzia pe care tot mai mulţi oameni o trag, privind la tot ceea ce se (şi ni se) întâmplă: sunt puse în practică, în acest moment, adevărate scenarii, lumea se schimbă, undeva s-au luat nişte decizii şi acum ele sunt puse în practică! Cu sau fără voia noastră, cu sau fără ştiinţa noastră!
Desigur, putem fi acuzaţi de „scenarită“ şi mulţi necredincioşi pot exista în această direcţie. Numai că… numai că amintirile ne… chinuiesc! Şi iată o întâmplare petrecută în urmă cu aproape 20 de ani!

CÂND NOI NE BUCURAM DE INTEGRAREA EUROPEANĂ!…
În urmă cu aproape 20 de ani, prin 1998, pe vremea când realizam emisiuni de mare succes la radio şi începusem să realizez programe de televiziune de interes (chiar naţional, datorită personalităţilor pe care le aveam invitate) am fost invitat, pentru o posibilă colaborare, la un trust de presă foarte important, din România. Îi cunoşteam pe unii dintre jurnaliştii de acolo, dar, de data aceasta, invitaţia venea chiar de la cel care conducea acel trust de presă! Este cel pe care l-am numit, de atunci încolo- „BĂTRÂNUL“! Şi v-am mai povestit despre „Bătrânul“, de-a lungul timpului, tot în momentele importante. Nu-i voi spune numele, deoarece nu am acordul său. Dar importante sunt cele pe care le-am povestit, de fiecare dată, despre el. De data aceasta, după dialogul pe care l-am avut, „Bătrânul“ ne-a invitat la masă. Acolo, firesc, se dezleagă limbile şi am început să vorbim şi de altele, decât cele care vizau colaborarea noastră directă. Între ele, eu mi-am exprimat încrederea că lucrurile vor fi mai bune pentru că, în sfârşit, se declanşase procesul pentru integrarea europeană a României. Atunci, tacticos, „Bătrânul“ a lăsat lingura din mână şi ne-a atras atenţia: -Măi băieţi, măi, am să vă spun ceva foarte important. Cu integrarea asta europeană… este cea mai mare capcană care i se întinde României şi, firesc, ţărilor din est, alături de noi, de data asta, Bulgaria.

cei 4 ue

MAREA CAPCANĂ
Desigur, am privit cu mirare, motiv pentru care „Bătrânul“ a continuat: -În acest moment, Uniunea Europeană are trei mari probleme: în primul rând- forţa de muncă îmbătrânită! Procentul de natalitate s-a redus foarte mult, nu prea mai au tineri, oamenii ies la pensie la vârste destul de mici pentru durata de existenţă a vieţii lor, astfel că au mare nevoie de forţă de muncă. În al doilea rând, au o mare problemă pentru desfacerea producţiei lor. Au nevoie de o deschidere către o nouă piaţă în care să intre (atenţie!) fără să plătească taxe şi impozite! În al treilea rând- resursele! S-a redus accesul la resursele pe care le aveau în colonii şi, acum, caută noi zone de unde să poată exploata aceste resurse!
Şi atunci… şi atunci, ce fac domnii europeni? Chipurile, ne deschid nouă porţile, eliminând vizele! În realitate- îşi deschid lor porţile pentru a aduce populaţie activă, tânără, pentru a-şi rezolva problema forţei de muncă pe care o au! În al doilea rând, eliminând vizele şi deschizând pieţele, în realitate- îşi plasează produsele lor pe pieţele noastre! Fără taxe şi impozite, făcând o concurenţă distrugătoare pentru economiile noastre! Dacă-şi vor desfăşura şi reţele de retaileri ale lor, se alege praful şi de comerţ, dar şi de producţia autohtonă! Nu mai spun că, fiind aceeaşi uniune, vor putea să preia toate unităţile economice care îi interesează! Desigur, cu largul concurs al politicienilor noştri- cozi de topor! În al treilea rând- păi, resursele! Noi avem resurse mari, de petrol!… De aur… de alte minerale… de sare… le vor prelua, fără niciun fel de problemă! Că doar suntem în Uniunea Europeană!
Aici, am intervenit eu cu o întrebare: -Bine, şi care va fi finalul?
-Ei, aici e marea nenorocire: după ce-şi vor îndeplini toate aceste obiective, vor găsi un pretext şi ne vor închide porţile! Lăsându-ne fără populaţie activă… Cu produsele lor pe piaţa noastră! Şi, desigur, fără resurse!

A AVUT DREPTATE „BĂTRÂNUL“?!…
Păi dacă privim la tot ceea ce s-a întâmplat din acel moment, mai ales după anul 2000 şi, cu siguranţă, din 2007- anul integrării europene, vom constata că mai toate cele spuse de „Bătrân“ s-au cam îndeplinit! Avem jumătate din populaţia activă plecată din ţară! Tot comerţul de retail este acaparat de multinaţionale! Iar producătorii autohtoni- la pământ! Şi cu largul concurs al aşa-zisei lupte anti-corupţie!…

ŞI PRETEXTUL? PĂI AŢI AUZIT DE… BREXIT?!…
Iar pretextul pentru ca porţile să ni se închidă a fost, în prima secvenţă- Brexitul! Atunci, pe lângă mesajul pe care l-au dat cei din Marea Britanie a apărut problema închiderii porţilor pentru cetăţenii din Europa inferioară! După care?
După care, citiţi ştirea de acum câteva zile: la reuniunea de la Malta, grupul Benelux (Belgia, Olanda şi Luxemburg) vrea o Uniune Europeană cu două viteze! Germania, Franţa, Italia, Spania vor să-şi securizeze colaborarea potrivit forţei lor economice, organizând un club exclusivist în interiorul UE!
Ceea ce era de demonstrat!…
prof.dr.SORIN DANCIU