DIABETUL – CE RISCĂ PERSOANELE CARE FAC BOALA ÎNAINTE DE 40 ANI!

Aproximativ 37% din toate zilele de spitalizare a persoanelor din grupul sub 40 de ani au fost cauzate de boli mintale, au remarcat cercetătorii, care au analizat informațiile a mai mult de 400.000 de persoane cu diabet zaharat de tip 2 din Hong Kong. Aproape 21.000 de oameni au fost diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2 înainte de vârsta de 40 de ani.
Peste 200.000 au fost diagnosticați între 40 și 59 de ani și 200.000 la vârsta de 60 de ani sau mai mult. Un pacient diagnosticat înainte de 40 ani s-ar putea aștepta să petreacă aproape 100 de zile în spital. Autorii studiului suspectează că există mai multe motive pentru care grupul mai tânăr cu diabet zaharat de tip 2 este mai expus riscului spitalizării bolilor psihice și fizice.
Studiul a arătat că rata bolii renale a fost de aproape șapte ori mai mare la persoanele mai tinere cu diabet zaharat de tip 2. Riscul de spitalizare pentru boli de inima sau accident vascular cerebral a fost de două ori mai mare, iar riscul de spitalizare de la infecții a fost aproape dublu în grupul cu debutul diabetului la tinerețe.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune care determină creșterea nivelului zahărului din sânge. Dacă nu este tratată, boala poate duce la o serie de complicații, cum ar fi bolile de inimă, afecțiunile renale, infecțiile și problemele de vedere.
Dr. Joel Zonszein, directorul Centrului Clinic de Diabet din cadrul Centrului Medical Montefiore din New York, a spus că acest studiu este ,,un apel de trezire. Ceea ce se întâmplă în Hong Kong este ceea ce va avea loc în această țară. Diabetul de tip 2 devine din ce în ce mai răspândit la tineri și este mai agresiv și mai greu de tratat decât în trecut. Aceștia sunt oameni care suferă foarte mult de complicațiile diabetului și de boli mintale în comparație cu persoanele mai în vârstă care suferă de diabet zaharat de tip 2. Trebuie să ținem tinerii mai sănătoși”, se arată pe siteul MedicineNet.com.
Oamenii de știință sunt de părere că diabetul este o boală complexă, care impune o mulțime de exigențe unei persoane care trebuie să fie educate și angajată pentru a-și schimba stilul de viață și a învăța cum să lupta cu boala.