DIABETUL, ÎN ATENȚIA CONDUCERII SPITALULUI JUDEȚEAN CĂLĂRAȘI!

O amplă și importantă campanie de conștientizare a factorilor de risc pentru diabetul zaharat a fost desfăşurată, în județul Călărași, sub sloganul „Diabetul și Familia”.
“Spitalul Județean, în parteneriat cu Clubul Lions Călărași și Catena, a organizat două acțiuni de screening care, în acest an, au avut loc la Clubul Pensionarilor din municipiul Călărași și la Căminul de Bătrâni „Moșia Bunicilor’ din comuna Vasilați, la invitația colegilor Lions Club Călărași, Miriam Melinger și Darie Gruiță, unde au fost determinate gratuit glicemia și hemoglobina glicată și au fost oferite materiale educaționale”, precizează medicul diabetolog Georgiana Enache.
Prin aceste acțiuni de screening medicii de specialitate au reușit să crească gradul de conștientizare privind gravitatea acestei afecțiuni, iar pacienții identificați cu diabet au fost înregistrați în Programul Național de Diabet și au primit tratament de specialitate.
Seria acțiunilor a continuat cu concertul „Diabetes Blue”, eveniment susținut de către tenorul Liviu Indricau și pianistul Alexandru Burca. Talentul acestor oameni minunați a strâns laolaltă călărășeni care și-au arătat sprijinul față de persoanele afectate de diabetul zaharat. Totodată, în An Centenar a fost readusă în prim planul opiniei publice personalitatea marcantă a României care a descoperit insulina – savantul Nicolae Paulescu.