DILEMA ANULUI- CÂŢI MAI SUNTEM, OARE?!…

Deşi populaţia României a scăzut cu cel puţin trei milioane de locuitori (majoritatea adulţi!) numărul alegătorilor din România… a crescut! *Cine ţine ascuns acest mare secret?- toată lumea!

Într-adevăr, dacă tot au trecut alegerile şi următoarele sunt abea peste trei ani, credem că este timpul să declanşăm o campanie care va avea tangenţe şi la nival naţional, pentru lămurirea unuia dintre cele mai mari paradoxuri (să-i zicem aşa), în realitate cele mai mari mânării din câte s-au pomenit, în contextul datelor legate de alegerile politice! Cineva profită de micile interese şi, oricând, poate arunca la gunoi votul oamenilor! Este ceea ce se spune că urma să se întâmple şi cu aceste alegeri, dacă nu se întâmpla ca Donald Trump să ajungă preşedintele Americii (să-i dea Dumnezeu sănătate!)
Despre ce este vorba? Păi datele sunt extrem de simple- în 1990, România lui Ceauşescu, prin interzicerea avortului şi a unei politici pentru creşterea natalităţii, ajunsese la o populaţie de 23 de milioane de locuitori! Toţi- în România! O populaţie în permanentă întinerire, o populaţie activă, o ţară care nu avea problema pe care o aveau (atunci!) ţările occidentale, cu o populaţie în permanentă îmbătrânire!
În 20 mai 1990 (Duminica Orbului) la primele alegeri să le zicem democratice, din cei 23 de milioane de cetăţeni 18,3 milioane erau majori- deci, cetăţeni cu drept de vot! Reţineţi, 18,3 milioane de alegători. Anii au trecut (peste un sfert de veac) şi la 26 de ani după momentul alegerilor din 1990, situaţia se prezintă cam aşa: România a pierdut câteva milioane de locuitori (se vorbeşte cam de 19 milioane), cel puţin trei milioane sunt plecaţi din ţară, iar copii şi adolescenţi până la 18 ani sunt în jur de trei milioane şi jumătate. Deci, logic, numărul alegătorilor s-ar situa undeva între 15,5 – 16 milioane de alegători. Ce spun datele statistice, oficiale, pe baza cărora s-au raportat toate procentele la alegerile parlamentare din decembrie 2016? Că, în acest moment, în România sunt (ţineţi-vă bine!) nici mai mult, nici mai puţin decât… 18,9 milioane de locuitori! Deci populaţia s-a redus, dar numărul alegătorilor a crescut! Pare incredibil dar este o realitate incontestabilă!

„EZISTĂ“ O EXPLICAŢIE!
Dacă ne-am interesat să vedem care ar fi, totuşi, explicaţia acestui paradox. Este foarte simplu, ne-au explicat factori din autorităţile locale: toate primăriile din România, de la ultima comună, până la primul oraş au alocate fondurile bugetare, inclusiv numărul de consilieri în funcţie de numărul locuitorilor fiecărei localităţi în parte! Şi atunci, fiecare localitate în parte ascunde scăderea populaţiei, pentru a-i nu-i scădea bugetul! Asta s-a întâmplat şi de asta profită cei care vor să facă şmecherii, inclusiv la alegeri!
Vă daţi seama, dacă ne raportăm la 16 milioane de alegători, procentele de la alegeri sunt cu totul şi cu totul altele! Desigur, vă veţi întreba ce s-a putea face cu aceste voturi? Păi (spun sursele noastre) era planificat ca o parte dintre aceste voturi care sunt declarate oficial, dar în realitate nu există, să se îndrepte către anumite partide politice care ar fi făcut, obligatoriu, majoritatea în Parlament! Şi partidele alea nu erau… PSD-ul! Mai mult decât atât (spun aceleaşi surse) data alegerilor fusese adusă la 11 decembrie pentru ca printr-un lanţ de bombe meteorologice, asupra României să se reverse un viscol uriaş, chiar în acea perioadă, pentru ca electoratul din mediul rural (cu predilecţie al PSD!) să nu vină la vot! De ce nu s-au mai întâmplat, totuşi, toate acestea? Explicaţia este foarte simplă- preşedintele Statelor Unite (şefa noastră de colonie!) Nu a mai ajuns doamna Hilary Clinton, căreia erau subordonate serviciile cărora le sunt subordonate serviciile noastre! Şi atunci, băieţii neştiind în ce direcţie se vor duce lucrurile, au pus piciorul pe frână şi batista pe ţambal! Aşa şi numai aşa s-a întâmplat minunea că, de data aceasta, votul popular chiar a contat! Desigur, multă lume nu are cine ştie ce aşteptări, însă rezultatul acestor alegeri a demonstrat că, încă, nu suntem o colonie! Încă…