DIN AMERICA- BURSE PENTRU OLIMPICII DIN CĂLĂRAŞI !

BURSELOR OFERITE DE PROF.UNIV.DR.CORINA BONDI LI SE ALĂTURĂ ŞI CELE OFERITE DE COLEGUL SĂU, PROF.UNIV.DR.ANTHONY KLINE!

bondi-kline-safar

Corina Bondi (Petre)- declarată „Omul anului 2000“ în „Jurnalul de Călăraşi“- elevă de excepţie a Şcolii „Nicolae Titulescu” şi a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“, olimpică la matematică şi fizică şi devenită, în prezent, profesor universitar doctor la Universitatea din Pittsburgh, Pennsylvania, USA, a luat hotărârea, încă din luna decembrie a anului 2014, odată cu prezenţa la „Gala Anului“, de a oferi premii elevilor olimpici din cele două instituţii de învăţământ. După ce, prof.univ.dr.CORINA OANA BONDI oferă un premiu anual de 100 USD pentru fiecare elev din Şcoala „Nicolae Titulescu” şi Liceul „Mihai Eminescu“ calificat la etapa naţională a olimpiadelor de matematică, fizică sau biologie, premiile fiind acordate în baza unor contracte de sponsorizare, iată că în acest demers l-a atras şi pe fostul ei mentor şi actual coleg, profesor doctor Anthony Kline, co-director al Centrului Safar de Cercetare în Reabilitare de la Universitatea de Medicină din Pittsburgh, Profesor în Medicină Fizică şi Reabilitare, Medicină Critică şi Psihologie. Astfel că, începand cu anul 2017, şi dumnealui va acorda, de asemenea, câte o bursă de 100 USD pentru fiecare elev de la Liceul „Mihai Eminescu“ calificat la olimpiada naţională de chimie, respectiv pentru fiecare elev de la Şcoala „Nicolae Titulescu“ calificat la olimpiadele naţionale de chimie sau de biologie. Totul pentru că „a investi în tineri este cea mai buna investiţie în viitor“ şi invită şi alţi oameni să-i urmeze exemplul.

Iată şi comunicatul trimis, prin e-mail, prof.dr.Sorin Danciu, editorialistul „Jurnalului de Călăraşi“, de Corina Bondi (Petre):
Stimate Domnule Profesor Danciu,
Am placerea să vă informez că, aşa cum am promis, am reuşit să aduc încă un sponsor pentru elevii călărăşeni şi anume pe fostul meu mentor şi actual coleg, profesor doctor Anthony Kline, co-director al Centrului Safar de Cercetare în Reabilitare de la Universitatea de Medicină din Pittsburgh, Profesor în Medicină Fizică şi Reabilitare, Medicină Critică şi Psihologie.
Începand cu anul 2017, dumnealui va acorda, de asemenea, câte o bursă de 100 USD pentru fiecare elev de la Liceul „Mihai Eminescu“ calificat la olimpiada naţională de chimie, respectiv pentru fiecare elev de la Şcoala „Nicolae Titulescu“ calificat la olimpiadele naţionale de chimie sau de biologie.
De asemenea, eu am acordat şi în anul 2016 bursele pe care le-am promis elevilor din cele două instituţii în care am fost elevă şi voi continua să o fac.
În spiritul Sfintelor Sărbători de iarnă şi pentru a le dezvolta interesul pentru literatură, săptămâna viitoare voi acorda celor mai studioşi elevi de clasa a IV-a de la Şcoala „Nicolae Titulescu“ 20 de exemplare dintr-o carte care mi-a făcut copilaria mai frumoasă („Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi“ de Nikolai Nosov)
Demersurile noastre provin din dorinţa sinceră de a ajuta tinerii elevi şi nu pentru a ne face în vreun fel reclamă. De aceea, nu vi le-am făcut cunoscute înaintea alegerilor, pentru a nu se interpreta că am avea unele interese de natură electorală.
Vă aduc la cunoştinţă toate aceste informaţii pentru a arata că „se poate“ şi pentru a vă ruga din nou să insistaţi, prin mass-media şi conexiunile dumneavoastră, că oamenii de afaceri şi politicienii călărăşeni, indiferent de afilierea lor politică, să susţină învăţământul şi să sponsorizeze performanţa căci, aşa cum spuneam, a investi în tineri este cea mai buna investiţie în viitor.
Va doresc „Sărbatori Fericite“ dumneavoastră şi tuturor călărăşenilor!
Corina O. Bondi, Ph.D., Profesor (Assistant Professor)
Departamentele de Medicină şi Reabilitare Fizică, Neurobiologie, Centrul de Neuroştiinţă.
Co-Director, Funcţii Executive şi Neurofarmacologie
Centrul SAFAR pentru Cercetări în Reabilitare, SUA