DIN CICLUL „PIELEANU- VAI DE… PIELEA TA!“- DESCHIDEŢI GARAJU’! VINE… SONDAJU’!

„De fapt nu e chiar un sondaj, este, aşa, o estimare de piaţă!“ *Din care cine plăteşte trebuie să primească… încurajări!- Nu-i aşa?!…

PIELEANU- INEPUIZABIL, LA VÂNDUT… PIELEA URSULUI!
Am râs, ne-am distrat (deocamdată, numai în incintă!) în legătură cu aşa zisele sondaje de opinie pe care le practică numitul Pieleanu cu a sa societate Avangard! Nu ne-am apucat să-i facem toată imaginea praf, că dacă ne-am fi dus mai în spre depărtările timpului (cam pe la SNSPA, de exemplu) cine ştie ce dracu am mai fi descoperit! Oricum, omul şi-a găsit o formulă de finanţare ca să depăşească sărăcia profesorală românească şi, dacă şi-a găsit partener capabil să scoată banul din buzunar, bravo lui! Să fie sănătos! Dar, să fim bine înţeleşi- nu acceptăm să fim luaţi de proşti! Ceea ce, din nefericire pentru Pieleanu, s-a întâmplat de-a lungul timpului.

SPRE ADUCERE AMINTE…
TOATE PARIURILE CU PIELEANU, LE-AM CAM… CÂŞTIGAT!

De-a lungul timpului, editorialistul ziarului nostru, prof.dr.Sorin Danciu, în mai multe emisiuni naţionale de televiziune, dar şi „Jurnalul de Călăraşi“ şi „NewŞtiriRomânia“ au prezentat sondajele cu mari semne de întrebare care poartă marca „Pieleanu, zis… Avangarde“! După cum puteţi vedea…

pieleanu3

pieleanu2

pieleanu1

pieleanu4

ULTIMUL SONDAJ! CARE… NU PREA E SONDAJ!…
Vă amintiţi, cu siguranţă, v-am reamintit acum, că după ce Pieleanu îi dăduse în cădere liberă pe Iohannis şi pe Cioloş (ceea ce poate să spună orice sătean la crâşma comunală!), certat de băieţii cu ochii albaştri, chiar în public, dintr-o dată Pieleanu s-a redresat şi a început să împingă de la spate şi statuia preşedintelui, dar şi a primului-ministru. Iar mai nou, a USR! Încât l-a apucat râsul inclusiv pe Mugur Ciuvică, acesta atrăgându-i atenţia lui Pieleanu (şi legendarului său amic, Bogdan Chirieac) că n-o să-i aresteze nimeni, să nu mai tremure de frica arestării şi să dea asemenea sondaje penibile! Pieleanu nu a ţinut cont de asta şi aruncă pe scenă „ultimul sondaj“ aşa denumit de presa şi televiziunile care i s-au pus la dispoziţie. Ce reiese din acel sondaj? Păi cam ce… trebuie! Adică o cădere a PSD-ului, şi a liberalilor (firesc) ambele fiind compensate de creşterea (aţi ghicit!)… USR-ului! Care, la mintea lui domn Pieleanu ar fi ajuns, deja, la 12%! Să ne amintim că, în vremurile sale de glorie, cu Dan Diaconescu locomotivă şi OTV-ul la dispoziţie publică, PPDD-ul (organizat, în toată România şi cu un spectru larg de susţinere!) a luat 15%?! Cum să aibă USR, acum, 12%? Desigur, noi nu ţinem nici cu unii, nici cu alţii, nu e treaba noastră, noi doar consemnăm. Însă nu ne lăsăm prostiţi! Cu atât mai mult cu cât, dându-şi seama de penibilul în care se află, „renumitul“ sociolog atrage atenţia că, de fapt, nu e chiar un sondaj, ci un… studiu de piaţă!

CORECT- STUDIU DE PIAŢĂ!
Aşa i-a zis domnia sa, iar dacă ne gândim ce înseamnă studiu de piaţă, în realitate, concluzia ar fi (dacă am fi răi) că s-ar fi negociat cu ăla care dădea mai mult! Ori, firesc, dacă o fi fost ordin de zi pe unitate, acolo unde băieţii cu ochi albaştri nu se joacă, iar slugile… slujesc! Pentru că, mai la vale, în studiul domnului respectiv, ce mai descoperim? Dom’le, îl iubeşte pe Dacian Cioloş, poporul român, de nu se poate! Are o cotă de încredere de se bate cu toţi politicienii care, oricum, nu sunt ei prea iubiţi, în ţara asta! Îl ştiam altfel, dar dacă e bine pentru USR (PNL-ul e în zona secundă, dar încă nu s-a prins de asta!) atunci lucrurile sunt, deja, jucate. Iar jocul este cel pe care şi l-au propus, cu siguranţă cei care hotărăsc! Despre care vorbea, până la urmă, Victor Ponta, încă unul dintre cei care, după ce s-au bucurat de „bunăvoinţa serviciilor“ şi a celor care conduc ţara din umbră, chiar a vorbit despre asta!

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. SONDAJ AVANGARDE.
MAJORITATE FRAGILĂ. PARTIDELE LA LIMITĂ, FACTORI DECISIVI
O sinteză sociologică Avangarde, prezentată de către sociologul Marius Pieleanu, duminică, la Antena 3, în emisiunea ”Punctul de întâlnire” arată la ce nivel sunt partidele în luna noiembrie, în ceea ce priveşte intenţia de vot.
Potrivit sintezei, PSD a scăzut cu două procente din iunie până în noiembrie. În prezent, partidul se află la 38% în ceea ce priveşte intenţia de vot. PNL a scăzut cu 4%, la 26% în luna noiembrie. USR, în schimb, a crescut, la 12%, de la 8% cât avea în iunie. ALDE ar face şi el pragul de intrare în Parlament, cu 7%. În schimb, UDMR şi PMP stau cu emoţii, cu un 5% la sondaje fiecare.
Aşa cum se prefigurează, fără redistribuiri, majoritatea ar fi fragilă în Parlament şi ar depinde de partidele care intră la limită.

media-147906204262887700

PIELEANU VINDE, ÎN CONTINUARE, PIELEA URSULUI DIN PĂDURE!
Desigur, toate semnalele noastre nu îl impresionează, prea tare, pe domnul Pieleanu, căruia puţin îi pasă, până la urmă, că ajunge în penibil şi că oamenii îl judecă, aşa cum îl judecă! Are şi el o misiune, probabil şi nişte câştiguri (dacă or fi, aşa cum zice lumea- noi ne băgăm până nu avem probe!) dar nu aşteptăm să fim luaţi de proşti! Pentru că atunci când simte că întinde prea mult coarda, inclusiv Pieleanu renunţă la ideea de a spune că a făcut sondaje, dând-o pe… alte- alea! Pieleanu, vai de pielea ta!…

C.E.M.O.P.- Centrul Experimental de Monitorizare a Opiniei Publice