Din ianuarie 2019 – SAINT-GOBAIN DESCHIDE FABRICA DE PARBRIZE DE LA CĂLĂRAŞI!

Din 2019 fabrica de parbrize de pe platforma de la Călăraşi, va începe să producă.
Noua linie va avea o capacitate de 500.000 de parbrize anual. De asemenea, vor fi angajați cu această ocazie alte 130 de persoane.
Fabrica din Călăraşi se întinde pe o suprafaţă de 34 de hectare, construcţia dedicată liniilor de producţie şi birourilor însumând peste 10 hectare. Divizia de sticlă a Saint-Gobain are 486 de angajaţi, din care 249 sunt implicaţi în procesul de producţie.
„La invitația Saint-Gobain Sekurit România, am vizitat viitoarea fabrică de parbrize din Călărași, situată în vecinătatea celei de sticlă float ce operează în municipiul nostru de mai bine de 10 ani. Am avut o întâlnire cu reprezentanţi ai Saint Gobain Glass România şi Saint Gobain Sekurit, companii care anul acesta se pregătesc să lanseze, la Călăraşi, o linie nouă de parbrize. Noua fabrică va fi funcţională la începutul anului 2019 şi va avea 130 de angajaţi.
Susțin investiţiile în Călăraşi care creează locuri de muncă şi oportunităţi noi. Prin realizarea acestei investiţii se vor crea noi locuri de muncă şi zona îşi va imbunătăţi atractivitatea, administraţia publică fiind şi ea, în mod indirect, unul din beneficiarii acestei investitii” a declarat primarul Daniel Drăgulin.