Din perlele presei janghinoase! CUM SĂ-L PUI PE FOSTUL CĂPITAN AL STELEI SĂ… SE PREZINTE?!

•Că tu, oricum, habar n-aveai!…

Am mai scris, nu facem un serial din asta, dar perlele, prostiile, erorile, idioțeniile, tâmpeniile și altele, ziceți-le cum vreți dumneavoastră se revarsă din paginile de pe net, pentru că pe hârtie e mai greu, ale tuturor celor care se consideră presă, ei nefiind, în niciun caz, așa ceva!
Mai nou, pentru că echipa de fotbal a căpătat performanțe s-au făcut și …scriitori de fotbal! Scârța-scârța pe hârtie, de fotbal nu vorbim încă – n-au lovit balonul niciodată, decât când erau copii, aia din plastic care se schimba la față de câte ori o loveau ei cu degețelele de la piciorușe- indivizii se duc la conferințele de presă ca și cum ar fi mari ziariști sportivi, specialiști în fotbal, nu-i așa ?!…
Așa s-a întâmplat și la ultima conferință de presă, acolo unde a apărut un nou jucător al echipei din Călărași, Bourceanu! Nimeni altul decât cel care a ajuns până la nivelul echipei naționale, ba a și fost, la un moment dat, căpitan al echipei de fotbal Steaua București – FCSB. Un jucător cunoscut, un jucător cu experiență ajuns și în echipe din afara țării, acum având o perioadă de după accidentare cu o pauză mai mare, dar antrenorul Dan Alexa speră să-l readucă la nivelul care l-a consacrat! Vine omul la conferința de presă și, în fața ziariștilor, are șocul de a fi întrebat de un neica – nimeni, un papagal care se crede …ziarist, el scriind, în continuare – miau – ca pisica și amuzându-se la franceza de propoziția-“Notre poulet dans votre cour”el întreabă cum îl cheamă pe respectivul, să se prezinte! Ziaristul de fotbal îl invită pe fostul căpitan al echipei de fotbal Steaua să se prezinte să știe și el cine este ăla!
O gafă impardonabilă, reluată și preluată de televiziunile de sport care, bineînțeles, au chicotit jenate și ele, la rândul lor! Iată consecințele, stimați oameni buni,ale porților deschise cu prea mare ușurință tuturor analfabeților care, falimentari pe toate domeniile, fără nicio meserie au găsit-o pe asta – ziariști!…
Mai nou ziariști– sportivi! Desigur, cei de la Digi 24 nu au crezut că poate exista atâta prostie și au bănuit că ziaristul l-ar fi luat la mișto, ori a avut el vreo supărare cu Bourceanu, dinainte! N-ai să vezi! Idiotul habar n-avea cine este ăla!
La fel cum alt marțafoi scria de Festivalul Folcloric de la Călărași că, în sfârșit, a ajuns în parcul Dumbrava, atâta timp cât Festivalul se desfășoară de ani buni, dar buni de tot, în acel parc! Dar ei n-au fost la fotbal, înainte! N-au fost la folclor, înainte!
Că pe vremea aia și-o frecau, la rece, abia acum descoperind șansa vieții lor – meseria de… ziarici!