Din perlele presei janghinoase! “ N E G O C I E M “ !…

Atunci când am scris, pentru prima oară, despre marțafoii ratați care s-au făcut, peste noapte, ziariști am decis să facem acest lucru pentru că infecția care a pătruns în așa-zisa presă din România a devenit, evident, letală! Iar virusul, la fel ca gripa porcină (că tot despre niște asemenea exemplare este vorba!) riscă să pătrundă în multe componente ale societății convingând oamenii că, în realitate, ziariștii nu sunt decât niște șantajiști nenorociți care urmăresc să pună și ei mâna pe niște bani, pentru că asta li s-a părut lor că este, până la urmă, misiunea presei: să ia bani!…

ADEVĂRURI ȘI… REALITĂȚI !

Desigur, orice instituție de presă trebuie să trăiască, dar asta se face prin publicitatea care există, prin acțiuni legale, firește într-o societate de piață, însă nicidecum prin acel șantaj nenorocit la care au recurs majoritatea împricinaților respectivi!
Desigur, aici revenim la acea gravă confuzie dintre instituțiile reale de presă, din ce în ce mai puține și parodia de instituții de presă, niște băieți care au un calculator pe care și-au făcut un sait, sau doar o pagină de… feisbuci!…
Nu vă puteți imagina câți primari din județul acesta ne-au spus aceeași poveste, cu individul sau indivizii (că mai merg și în… haită!) care au sosit la primărie cu oarece propuneri de publicitate, contracte bine scrise, deja finalizate, doar să fie ștampilate! Cei care au spus fie că nu au bani, fie că nu sunt interesați de așa ceva, au primit, imediat amenințarea că “dacă nu ne înțelegem așa, veți vedea ce campanii putem să facem împotriva dumneavoastră! Că știm destule”!… Vă vine sau nu să credeți, au fost primari care s-au speriat, dar au fost și oameni care le-au dat respectivul șut în respectivul cur – cuvânt admis de dicționar de pe vremea lui Alexandru Graur – pentru că, până la urmă, chiar asta meritau!

UN EXEMPLU ȘOCANT! S-A DEMASCAT!…

Acum, însă, am aflat o poveste mult mai interesantă și mai aproape de realitate, în care un asemenea nenorocit își arată dimensiunea subumană prin care el chiar există, în această zonă poreclită presă! Și mai precis este vorba despre un huligan care și-a găsit, efectiv, în această zonă o metodă de subzistență! Cei despre care am vorbit și pe care i-am numit – asistații sociali! De mai multe ori, în ultima vreme, s-a putut observa un adevărat curent de atacuri virulente asupra unor instituții, asupra conducătorilor acestora, managerilor instituțiilor respective, unii fiind speriați, alții scârbiți, majoritatea dorind să scape de acest tun încărcat cu fecale care se aruncă, efectiv, asupra lor!
Și atunci – s-au semnat contractele! Dacă urmăriți de-a lungul timpului și aveți memorie – Că ei le-au șters! – articolele de atac suprapuse peste articolele în care îi laudă pe aceiasi directori până te apucă greață, iar emetiral -ul se găsește tot mai greu, veți vedea modul în care lucrează respectivul!
Mai interesant decât atât este cam de mai multă vreme același poreclit ziarist atacă un personaj politic, din toate pozițiile! Și dacă se ducea la toaletă, tot trebuia să fie ceva pe acolo, ceva ascuns! Era,vorba președintelui – treaba mare și treaba mică!… Un apropiat al respectivului ziarici care l-a finanțat, de-a lungul timpului, tocmai pentru a-l pune să scrie ceea ce vroia el să apară în calitatea lui de jucător politic, i-a promis respectivului politician că îi va transmite ziariciului să se oprească, odată, pentru că nu are rost să o țină langa , mereu! Ceea ce omul a și făcut, cu toată buna credință!…

AUZIȚI REPLICĂ DE …ZIARIST!

Replica a fost senzațională: “și ce-mi iese mie de la asta”? “Cum adică ce-ți iese”? – a fost răspunsul la întrebare celui care se oferise să oprească valul. La care replica a venit, la rândul ei:
– NEGOCIEM!
Gata, se văzuse călare pe sacul cu bani, numai bine să mai câștige o partidă din meciurile pe care el le duce în calitate de reprezentant al presei, nu-i așa ?!
Surpriza a fost teribilă, de data aceasta pentru că nici asta nu era prea dus la biserică, în calitatea lui de politician și mi l-a luat la înjurat l-a terfelit până când ziaristul s-a schimbat la față și s-a dus dracului, să scape de nebun! Chiar așa – cine e nebunul în faza asta?
Chiar așa – dumneavoastră ce părere aveți?!…