SCANDAL- ÎN URMĂRIREA LUI ILIUŢĂ!

Preşedintele Consiliului Judeţean ar fi fost oprit de un echipaj al poliţiei, ar fi refuzat să facă alcooltest-ul şi ar fi fugit de la locul respectiv. *În realitate, trei echipaje de poliţie ar fi pornit în urmărirea acestuia! *Toate s-au oprit la reşedinţa din strada Bucureşti a lui Iliuţă! *Care nu a fost prins, şi nu i s-a putut face alcooltest-ul! *S-a ajuns la faza- „care pe care?…” *Pentru că, altfel, despre asemenea metehne se vorbea de multă vreme, însă poliţia din Călăraşi nu a fost, niciodată- până acum, atât de vigilentă!… *Şi, vorba cuiva: „dar la cheful ăla nu au mai fost şi alţii care băuseră? Pe ăia de ce nu i-au oprit poliţia?!…” *Desigur, se vorbeşte că ar fi fost un FILTRU TOTAL, dar n-am mai auzit de alte nume cu rezonanţă care să fi fost prinse că au băut!…

RĂZBOIUL LIBERAL- FAZA „CARE PE CARE!…”
Despre lupta din interiorul PNL, la Călăraşi, v-am vorbit, de multe ori, în ultima vreme. Fiind SINGURII care am abordat acest subiect de pe o poziţie obiectivă, restul celor care au mai abordat această temă făcând parte fie dintr-o direcţie… fie din cealaltă… Noi, în interesul cetăţeanului care urmăreşte „Jurnalul de Călăraşi”, prezentăm toate punctele de vedere, toate realităţile, aşa cum sunt ele!

CE S-A ÎNTÂMPLAT JOI SEARA?…
Seara, joi, în jurul orelor 20, am primit mai multe telefoane, de la mai multe surse care ne-au spus acelaşi lucru: „preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, este în belea! Mai multe maşini de poliţie se află, acum, la sediul de pe strada Bucureşti (acolo unde are şi domiciliul) el fiind urmărit de aceste echipaje şi ascunzându-se în interiorul locuinţei! Se spune că ar fi fost oprit la ieşirea de la o petrecere dintr-un restaurant din afara oraşului şi i s-ar fi cerut permisul de conducere, actele necesare şi se intenţiona realizarea unui test de consum al băuturilor alcoolice. În momentul când se aştepta ca acesta să predea cele necesare, maşina a demarat, în trombă, iar echipajul de poliţie a pornit în urmărirea sa! Alte două echipaje alăturându-se acestei acţiuni, astfel că, spre sfârşitul cursei, maşina a intrat în gangul de pe strada Bucureşti, Iliuţă ar fi intrat în locuinţă de unde a refuzat să mai iasă!” Acestea au fost primele informaţii… până la comunicatul Poliţiei, toate variantele posibile au început a fi vehiculate! Iar noi, firesc, am început să căutăm explicaţii pentru tot ceea ce s-a întâmplat.

PÂNĂ LA URMĂ, POLIŢIA CĂLĂRAŞI NU A DAT NICIUN COMUNICAT! DOAR INFORMAŢIILE PRELUATE DE TELEVIZIUNI, PRIN PURTĂTORUL DE CUVÂNT! CHIAR AŞA, DE CE NU S-A DAT NICIUN COMUNICAT, NICI PÂNĂ A DOUA ZI?!

CULMEA CULMILOR- CÂND SCANDALUL A LUAT AMPLOARE NAŢIONALĂ, A DAT ŞI POLIŢIA UN COMUNICAT!
În seara de 26 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Călărași au oprit pentru control un bărbat de 49 de ani, din Călărași.
Acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, a continuat deplasarea, fiind găsit ulterior de polițiști la domiciliul său.
Față de acesta polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale și i-a fost suspendat dreptul de a conducere autovehicule pe drumurile publice, pentru nerespectarea indicațiilor polițistului.
În continuarea verificărilor efectuate, în cauză s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Polițiștii rutieri acționează permanent în teren pentru siguranța cetățenilor și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, persoanele care încalcă legea fiind sancționate de polițiști.

CINE ESTE FLORENTINA DUMITRU?!…
Dintr-un text apărut, imediat după petrecerea incidentului, aflăm că informaţiile transmise ar fi fost oferite de Florentina Dumitru, purtătoarea de cuvânt a IPJ Călăraşi. Florentina Dumitru a lucrat la „Jurnalul de Călăraşi” şi de mai multă vreme nu se mai numeşte Dumitru, ci Dobre, ne-am gândit că o fi vreo coincidenţă şi că ar fi vorba despre altcineva! Sau, informaţia a fost dată după ureche?! De aici încep semnele de întrebare, pentru că ele sunt destul de multe…

1. DE CE A FOST OPRIT ABIA ACUM ILIUŢĂ, DACĂ SE URMĂREAU ŞOFERII CARE CONSUMĂ ALCOOL, LA VOLAN?!
De multă vreme circulă legende în legătură cu faptul că Vasile Iliuţă ar fi un prieten al consumului de băuturi alcoolice, urmat de conducerea autoturismului, sub influenţa acestora! Mai mult sau mai puţin legende, NICIODATĂ, până acum, NIMENI nu şi-a pus problema să facă o verificare, fie pentru a îndepărta aceste zvonuri legate de Iliuţă, fie pentru a aduce o realitate care, nu-i aşa, putea fi foarte gravă pentru un conducător de judeţ?! De ce nu s-a întâmplat nimic, până acum?

POSIBILUL RĂSPUNS- ACUM A FOST „ORDIN DE ZI PE UNITATE”!
Iar aici vorbim şi despre influenţa politicului asupra Poliţiei, dar şi despre faptul că lucrurile nu mai sunt deloc normale într-o ţară care ar fi, cât de cât, normală!

2. DE CE NU AU FOST OPRIŢI TOŢI PARTICIPANŢII LA PETRECEREA DIN SEARA RESPECTIVĂ?!
Este o întrebare firească, dacă OBIECTIVUL REAL al Poliţiei ar fi fost, în acest caz, surprinderea celor care ar fi consumat băuturi alcoolice la petrecerea respectivă! Desigur, se vorbeşte că ar fi fost un FILTRU TOTAL, dar n-am mai auzit de alte nume cu rezonanţă care să fi fost prinse că au băut!…

DE CE NU S-AU FĂCUT CONTROALELE RESPECTIVE, NU S-A ORGANIZAT UN FILTRU CU TOŢI CEI CARE FUSESERĂ PREZENŢI LA PETRECERE?!
Posibilul răspuns- ţinta era Iliuţă! Şi adevăratul obiectiv nu era îndepărtarea problemei celor care consumă băuturi alcoolice, la volan, ci surprinderea preşedintelui Consiliului Judeţean în această situaţie!

3. DACĂ ACEST CAZ ESTE UNUL REAL, DE CE NU S-A COMUNICAT, NIMIC, OFICIAL, LA MULTĂ VREME DUPĂ PRODUCEREA SA?!…
În mod firesc, orice întâmplare de asemenea natură este făcută publică IMEDIAT! În acest caz nu s-a întâmplat asta, iar răspunsurile nu pot fi decât două: răspunsurile pot fi:
a) Obiectivul principal nu era descoperirea celor care conduc maşinile sub influenţa alcoolului, ci o lovitură dată preşedintelui Consiliului Judeţean!
b) S-a aşteptat ceva, după producerea respectivului eveniment?! Nu s-a făcut public incidentul de… frică?!…

CE SE VA ÎNTÂMPLA, MAI DEPARTE?!…
Din acest moment lucrurile capătă o amploare nemaivăzută, pentru că aşa ceva nu s-a mai întâmplat, OFICIAL, în Călăraşi, în cei aproape 30 de ani de aşa-zisă democraţie!

Se va declanşa anchetă penală?!… *Cu potenţiale condamnări?!… *Va fi folosit acest incident pentru un eventual pretext menit a aduce liniştea necesară în confruntarea politică?!… *Va fi pusă batista pe ţambal?!…

Aşteptăm să vedem cum vor evolua evenimentele şi ne vom lămuri, cu siguranţă, despre ce este vorba!
Singura concluzie- IAR AM AVUT DREPTATE! Se joacă tare! Aceasta este concluzia celor pe care le-am transmis în ultima vreme şi care se dovedesc, din nefericire, reale: pentru că, iată, n-am văzut politicieni care să se certe, până la indignare, pentru cea mai bună soluţie pentru dezvoltarea judeţului şi municipiului Călăraşi! Ci războaie totale pentru… putere!…

„L-AU FĂCUT” PE ILIUŢĂ? „S-A FĂCUT”, SINGUR, ILIUŢĂ?!…
Acum, cunoscătorii ne prezintă o variantă extrem de interesantă: o lege nescrisă în circulaţia din România este aceea că personajele importante din zonă NU sunt oprite de Poliţie, la controale! Iar dacă acest lucru se întâmplă, cei de la Poliţie găsesc un pretext, îl salută pe respectivul, după care nu se întâmplă nimic! În momentul în care preşedintele Consiliului Judeţean a constatat că i se cer actele, că i se vede identitatea (chiar dacă nu l-ar fi cunoscut, până atunci!) şi se trecere la scrierea procesului verbal, este firesc că a intrat în panică şi a căutat soluţia de a îi lăsa pe cei de la Poliţie fără probe! Dincolo de asta, însă, situaţii similare din aceeaşi Românie (de-a lungul timpului) când până şi şeful circulaţiei, comandantul Poliţiei a fost oprit şi s-a constatat că a consumat băuturi alcoolice, a generat comentarii că totul a fost aranjat, pentru a-l prinde pe respectivul, în flagrant! Dumneavoastră ce părere aveţi?!…

ATENŢIE! NOI NU ŢINEM PARTEA NIMĂNUI, NICI ÎN ACEST CAZ!…
Să fim bine înţeleşi, nu suntem de partea nimănui, lucrurile trebuie prezentate în realitatea lor! Numai că, după cum se vede, realitatea este atât de complicată încât nu ştim cine o va da desţeleni!…

PĂREREA OAMENILOR? „A GREŞIT? SĂ… PLĂTEASCĂ!…”
Desigur, este varianta oficială şi, până la urmă, cea mai corectă. Pe care o susţine, necondiţionat, indiferent de cine ar fi vorba! Pe de altă parte, însă, nu ne lasă mintea de anchetatori cu experienţă să nu ne punem în continuare, multe, chiar multe semne de întrebare! Şi să nu legăm toate cele întâmplate de preşedintele care a existat! Concluzia? Aceeaşi, de la început: SE JOACĂ TARE!…

IATĂ PUNCTUL DE VEDERE, OFICIAL, AL LUI VASILE ILIUŢĂ!
Urmare a articolelor apărute în presa locală și națională care fac referire la “așa zisa fugă de Poliție” a președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, ținem să facem următoarele precizări:
În seara zilei de 26 octombrie 2017, în jurul orelor 21.00, în timp ce se deplasa către locuința proprietate personală, președintele Consiliului Județean Călărași a fost oprit în trafic, în zona Spitalului Județean Călărași, de către un echipaj al Poliției Rutiere.
Domnul Vasile Iliuță i-a salutat pe cei doi reprezentanți ai Poliției care i-au solicitat prezentarea documentelor la control. Întrucât nu avea asupra sa actele, acesta s-a prezentat declinându-și identitatea și funcția deținută, moment în care cei doi polițiști i-au lăsat impresia că l-au recunoscut.
Președintelui CJ, Vasile Iliuță, nu i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest și nici deplasarea în vederea recoltării de probe biologice.
Datorită faptului că organele de poliție nu mai avut alte solicitări șeful CJ Călărași și-a continuat drumul către casă, fără a avea sentimentul că ar fi “urmărit“ de către aceștia. La aproximativ 10 minute după ce domnul Vasile Iliuță a ajuns la destinație în fața porții locuinței sale au apărut 3 echipaje de poliție cu girofarurile aprinse.
„După modul în care s-a acționat sunt convins că acest scandal ieftin, denigrator și rău intenționat este concertat. Aseară la apariția Poliției în fața locuinței mele am discutat cu comandantul Politiei Municipale Călărași, Nelu Paraschiv, și am spus că le stau la dispoziție astăzi. Nu mi s-a solicitat să îi însoțesc către secția de poliție și nici testarea cu aparatul etilotest. Știrile apărute în presă nu corespund realității, fapt pentru care voi acționa în consecință.
Nu mă sustrag niciunui control indiferent de ce natură ar fi el, respect legea și sper ca oamenii să înțeleagă că de 1 an și jumătate sunt ținta unei campanii de denigrare pentru simplul fapt că deranjez anumite interese”, a menționat Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

CÂT DESPRE COMPORTAMENTUL POLIŢIEI, SCANDALUL IA AMPLOARE!…
Până una-alta totul se reduce la Poliţia din Călăraşi, aceasta fiind culpabilă din două motive, cel puţin diferite:
1 – Cum a reacţionat ea? De ce a reacţionat (mai precis nu a reacţionat) în standardele legale? Cum să invoci că te-ai adresat unui procuror?! Păi s-a mai întâmplat, vreodată, ca un şofer ce refuză să se legitimeze şi să se supună testului alcoolic (nici nu i s-a cerut asta!) să fie lăsat în pace, să intre în casă şi să fie întrebat un procuror ce să facă Poliţia?!…
2 – Dar dacă totul a fost (aşa cum se zvoneşte) o făcătură de la cel mai înalt nivel al… Poliţiei?! O răzbunare pentru că nu s-a reacţionat la o solicitare ce i-ar fi fost adresată lui Iliuţă?! Ar putea fi şi asta o explicaţie?!…
Ehe, din poveste, înainte mult mai este!…

PÂNĂ LA URMĂ, CINE MINTE?! IPJ CĂLĂRAŞI DECLARĂ CĂ I S-A REŢINUT PERMISUL DE CONDUCERE (declaraţie purtător de cuvânt IPJ Călăraşi pentru Antena 3) IAR PREŞEDINTELE CONSILIULUI JUDEŢEAN, VASILE ILIUŢĂ DECLARĂ CĂ NU AVEA ASUPRA SA ACTELE…

ILIUŢĂ- DOSAR PENAL!
Aducem la cunoştinţă opiniei publice faptul că- urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la aspectul că numitul Iliuţă Vasile, în seara zilei de 26.10.2017, a refuzat să oprească la semnalul regulamentar al organelor de poliţie pentru a se stabili dacă se află sau nu sub influenţa băuturilor alcoolice, demarând în trombă şi deplasându-se la domiciliul său din municipiul Călăraşi- la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi s-a întocmit dosar penal nr. 2350/P/2017 cu privire la comiterea infracţiunii de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, prev. de art. 337 alin. 1 Cp.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale (respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale/trimiterea în judecată) este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Departamentul Anchete