DIN TAINELE… PREŞEDINŢIEI! PÂNĂ LA URMĂ, CARMEN IOHANNIS S-A IMPUS!

Mai precis, şi-a “băgat picioarele” în problemele de imagine pe care i le-au prezentat consilierii!…

Suntem în posesia unor informaţii foarte tari, din interiorul casei prezidenţiale! Asupra căreia, firesc, punctele de vedere sunt, de multe ori, complet diferite- de la unii care apreciază (din ce în ce mai puţini) la mulţi care sunt cu totul revoltaţi şi nu mai acceptă ceea ce se întâmplă, nu doar la Cotroceni, ci la imaginea conducătorului ţării! Circulă acuzaţii grave, de slugărnicie, de punere a unor alte interese decât cele naţionale pe primul plan, în timp ce apropiaţi ai zonei Sibiului nu uită lucrurile excepţionale pe care, totuşi, primarul Iohannis le-a făcut, în oraşul Hermannstadt (ca să fim în ton!…)
Ce spun sursele noastre? Că, în perioada de cădere a imaginii lui Iohannis (care continuă şi acum, în niciun caz nu s-a redresat, cum încearcă să ne pielească… pielenii!) una dintre lacunele constate ar fi fost implicarea cabinetului 2, a primei doamne, imaginea ei de a tot prezentă care aducea aminte, din ce în ce mai mult, de… „tovarăşa”! Iar Românii, încă, n-au uitat! Inclusiv cei care îl apreciază pe Ceauşescu considerând că de la „tovarăşa” i s-a tras şi… ”tovarăşului”…
Toată această prezenţă de-a dreptul agresivă, legendele care circulă în legătură cu tot ceea ce se întâmplă în jurul preşedintelui (care nu ia niciun fel de decizii fără… doamna Carmen!) imaginea unor oameni care se apropie, totuşi, de vârsta pensionării şi se ţin de braţete precum doi adolescenţi, ca porumbeii… păcii, dorinţa de mai mult şi mai mult (pe bani publici!) aceleiaşi Carmen Iohannis, inclusiv impunerea condiţiei de a sta în dreapta şoferului, în maşina oficială, în locul SPP-istului înarmat care acolo trebuia să stea! Toate acestea au creeat o imagine atât de proastă preşedintelui încât consilierii au ajuns, în disperare, să-l sfătuiască să o dea mai la o parte pe doamna! Ceea ce s-a şi întâmplat! Şi, observatorii atenţi au constatat că, în ultima perioadă, Carmen Iohannis n-a prea mai apărut (ba chiar n-a apărut deloc!…)
Una dintre imaginile proaste percepute în interiorul populaţiei (tot mai obidite şi, firesc, mai îndreptate către nemulţumiri…) au reprezentat-o şi excursiile în străinătate, atât de dese, mai ales în prima parte a mandatului! Motiv pentru care preşedintele a fost nevoit să nu prea mai plece din ţară şi să-şi petreacă perioadele de linişte fie la Sibiu, fie în zona montană a acestuia, în fine… în ţară! Cum, însă, obiceiurile în familia Iohannis au fost, dintotdeauna, cu totul altele, sursele noastre afirmă că doamna Carmen chiar s-a enervat şi într-un acces aproape isteric i-a impus preşedintelui să revină la plecările în străinătate- atât de dragi familiei! Şi atunci, cu toate contrele pe care ar fi încercat să le mai pună, consilierii s-au văzut nevoiţi să accepte ceea ce, până la urmă, prima doamnă a hotărât să facă- vacanţă, acolo, departe de ţară, unde se simte atât de bine!
Unii ar putea considera că este o formă de forţă din partea soţiei preşedintelui, în timp ce alţii ar avea motive să considere că, totuşi, în calitate de primă doamnă ar fi trebuit să asculte indicaţiile pe care consilierii le-au dat. În realitate, aşa cum spun sursele noastre, doamna s-a cam săturat de toate aceste obligaţii publice şi şi-a băgat picioarele în toate indicaţiile consilierilor! Totuşi, pe bani publici!…