Doamne, unde am ajuns?!… CUM DEVINE ALBUL… NEGRU, LA… ORDIN!…

*Propagandiști, nu ziariști!

Este concluzia pe care o trage orice om de bun simț atunci când urmărește comportamentul, atitudinea, modul în care se exprimă indivizi care se prezintă drept jurnaliști, dar care prin tot ceea ce fac nu fac altceva decât propagandă! Activiști împotriva unor partide! Împotriva unor realități! Împotriva unor situații! Jurnalistul trebuie să fie echidistant, echilibrat, în fine trebuie să exprime un punct de vedere care să fie receptat de toți cei care urmăresc instituția de presă pe care o reprezintă respectivul jurnalist. Nici vorbă de așa ceva când câte un idiot care se crede și mare om de presă lansează atacuri nemăsurate împotriva unor partide, unor oameni politici, unor realități pe care nu le acceptă ei ! Într-un mod indecent sau care nu are nicio legătură cu jurnalismul!
Mai grav este când toate acestea se întâmplă nu pentru că așa gândește lighioana respectivă, ci pentru că așa a venit ordinul! “Ordin de zi pe unitate” – noi am inventat termenul și el s-a consacrat! Din păcate!… Așa s-a întâmplat și în ultima perioadă când am mai constatat câteva cazuri cel puțin scandaloase!

COPILUL ÎNFIAT DE DĂNCILĂ! RĂU CĂ L-A ÎNFIAT ! RĂU CĂ S-A APĂRAT!…

Vă amintim marea dezvăluire venită de la o instituție de presă cel puțin controversată a momentului, aceea în care se făcea public faptul că primul ministru al României, Viorica Dăncilă are un copil din flori! Mai precis l-a înfiat! Zguduitoare informație, pentru toată lumea, mai ales pentru oamenii de bun simț! Pentru că așa ceva nu se face public! Viorica Vasilica – cum îi zic aldi Penis… Gușă a venit la televizor și într-o singură emisiune și-a prezentat punctul de vedere, a prezentat adevărul și a smuls aprecierile milioanelor de români! Ei bine, în acel moment mașina de propaganda a luat foc! Au trecut de partea cealaltă a baricadei și au făcut-o praf pe Dăncilă că s-a apărat!… Iată două exemple!

CRISTIAN TUDOR POPESCU A RĂBUFNIT LA ADRESA „INȘILOR PORECLIȚI PE NEDREPT JURNALIȘTI”, DUPĂ MATERIALUL APĂRUT ÎN „LIBERTATEA” DESPRE VICTOR DĂNCILĂ, FIUL PREMIERULUI VIORICA DĂNCILĂ

Cristian Tudor Popescu a scris despre dezvăluirea conform căreia Viorica Dăncilă l-a adoptat pe Victor Dăncilă că „E o chestiune privată, între două familii”.
Totodată, CTP a precizat despre Viorica Dăncilă: „doamna Dăncilă nu mai e o țopârlancă servilă, e o ființă sensibilă, mizericordioasă, un om minunat, o mamă iubitoare, așa de iubitoare că a adoptat cu japca tot poporul român. Ce să facem, avem și noi destinul nostru!”
„Pe un stâlp al presei de chiloți din România a apărut o mare „dezvăluire”: fiul lui Dăncilă e adoptat de când abia se născuse și fusese abandonat în spital de genitoarea lui, o amărășteancă din Teleorman. Cică e de interes public, zic inșii porecliți pe nedrept jurnaliști, că adopția ar putea să nu fie în regulă. Păi, ce naiba să nu fie în regulă, de vreme ce Dăncilă junior știe de mult că e adoptat, își cunoaște familia biologică, chiar dacă nu vrea să aibă de-a face cu ea, iar mama naturală se declară mulțumită că Dăncilă a scăpat-o de grija creșterii lui? E o chestiune privată, între două familii. O asemenea „știre” e de interesul borfașilor care fură bucăți din viața personală a figurilor publice și le vând bârfașilor, și ei interesați, de copii din flori, de înfieri, amantlâcuri, divorțuri, moșteniri; într-un cuvânt, publicul Chicago – cic-a gonit-o d-acasă… Numai că, ce să vezi, în publicul ăsta, Chicago, dăm taman peste cine? Peste madama adoptivă Dăncilă înșile. Mai întâi, ca reacție la mizeria din ziarul Pușcăria, dna premier declară că adopția a fost legală și că dă în judecată pe oricine afirmă contrariul. Cât se poate de decent era să se oprească aici; dar, sfătuită de consilieri creieroși, ce și-a zis vida PSD, pardon, diva PSD – păi, de ce să nu storc și eu niscaiva emoții cu care să-mi sulemenesc imaginea mai abitir decât cu tencuiala de pe față? Și a dat drumul la TelDramă: cum era ea ingineră stagiară, în schimbul de noapte, tocmai își forma cariera, când a auzit, de la mare distanță, plânsetul unui copilaș lăsat de izbeliște în spital, un ghemotoc mic, de numai 4 zile. S-a dus acolo și, cum l-a văzut, a știut că e destinul ei, că va lupta pentru el cu soțul și prietenii care îi spuneau să se mai gândească. Totuși, nu i-a pus numele Destinache.

Este că vi se rupe sufletul și v-au podidit lacrimile? Aud că se ecranizează pe Acasă Gold – dac-o mai exista postul ăsta. Dna Dăncilă nu s-a mulțumit doar cu înfierea maternală, l-a dat spre adopție pe Destinache Curții de Conturi, unde junele a fost făcut mintenaș consilier, și guvernului României, pe post de fiu de premier. În această calitate, de Aveorichii carevasăzică, Destinache s-a tras în poză în loja oficială, între Donald Tusk și Antonio Tajani, cum se și cade pentru un prinț de coroană, dacă nu și de sânge. Zic clevetitorii că ce treabă avea Avasilichii cu șefii UE? Păi avea, că băiatul a absorbit UE, Universitatea Ecologică… Și uite-așa, TelDrama taie prim-planul TelDrumului. Alegătorii simțitori vor face uitat de-acum că dna Dăncilă este scula lui Dragnea, gata să îi pună în lucrare toate mârșăviile, cea mai recentă fiind OUG pentru scăparea șefului suprem de condamnarea în dosarul referendumului. Că țățica va continua să ia Europa cu hai sictir!, la ordinul și cu instrucțiunile celuilalt șef al ei, Vâlcov-Cavou, în vreme ce stă proțăpită în fruntea unui guvern cu búget deloc, tragi cu pușca nu ia foc, dar care împușcă leul. Că, în fine, sau, scuzați obscenitatea, last but not least, premierul României îi mulțumește, numai ea știe de ce, omologului israelian, când Netanyahu nici gând să-i dea ceva, îi cere să se împotrivească de la președinția UE evoluțiilor nefavorabile Israelului de la Bruxelles și să mute ambasada României din Tel Aviv, în Ierusalim – „senchiuverimaci”!
Deci, să ne înțelegem, doamna Dăncilă nu mai e o țopârlancă servilă, e o ființă sensibílă, mizericordioasă, un om minunat, o mamă iubitoare, așa de iubitoare că a adoptat cu japca tot poporul roman. Ce să facem, avem și noi destinul nostru!”, a notat Cristian Tudor Popescu pe republica.ro. De partea cealaltă, jurnalistul Cătălin Tolontan s-a apărat și a scris ieri pe tolo.ro: „La „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea ne-a demonstrat tuturor „cum se face o investigație”. Întâi de toate, Libertatea nu a numit „investigație” articolele despre „ai lu’ Malancu”, vatra a 8 copii din Budești și familia care și-a dat mezinul spre adopție Vioricăi Dăncilă. Ce am publicat nu e „investigație”, ci reportaj. E o încercare de reconstituire, axată pe destinul celor 8 copii, în funcție de locul unde au crescut și au muncit. Niciodată n-am folosit termenul „investigație” în acest caz. Dar, ca să înfierbânte oamenii și să ridice mingea la fileul victimizării omului politic Viorica Dăncilă, Antena 3 și consilierii de imagine ai PSD aveau nevoie de această minciună de start. […] În plus, ziarul a solicitat poziția prim-ministrului României, care a refuzat să o ofere. În „investigația” sa model, Mihai Gâdea a invitat-o în platou pe Viorica Dăncilă. Atât. Publicul Antenei 3 a ascultat o singură parte, o singură versiune, cea atent periată de o groază de consilieri plătiți din bani publici care au conceput schema crucificării”.

DENISE RIFAI O DISTRUGE PE VIORICA DĂNCILĂ! PLAN ȘOCANT, ÎN SPATELE SCANDALULUI ADOPȚIEI FIULUI EI: ”VEORIKA CHIAR MA SPERIE!”

Denise Rifai lansează un atac fără precedent la adresa Vioricăi Dăncilă în urma scandalului adopției. Jurnalista susține că premierul folosește acest scandal în scop politic și caută să câștige puncte electorale.
”VEORIKA CHIAR MA SPERIE !
Simplul fapt că A ACCEPTAT să Joace POLITIC ceva atât de intim, de profund și de dureros, doar ca să încerce să și mai spele imaginea DEZASTRUOASĂ pe care singurică și a făcut-o prin prostia asta absolut nemarginită de care dă continuu dovadă, ARATĂ că oamenii Chiar nu mai au nicio limită! Niciun respect pentru nimic! Veorika chiar mă sperie! Să vinzi tot, să scoți toootul la vânzare doar ca să dea bine la public, înseamnă că este în stare de ABSOLUT ORICE!
Îmi pare atât de josnic și de mizerabil tot circul ăsta și mă înspăimantă că ăștia chiar sunt dispusi să vânda tot! O MAMĂ, cucoana Veorika, O MAMĂ nu și-ar vinde copiii niciodată și nici nu ar juca politic o astfel de poveste atât de profundă și de complexă! Pentru Niciun Avantaj sau Suma de bani! Noroc cu Isprava asta, coana Veorika, că Acum Absolut toata lumea a înțeles, că La Dvs TOTUL E DE VÂNZARE! TOTUL!!!! Doar prețul sa fie unul Corect!”, scrie Denise Rifai.

LA RÂNDUL SĂU, MIRCEA BADEA CONSTATĂ ADEVĂRUL!…
MIRCEA BADEA, ELOGII LUI DĂNCILĂ: „AȘTIA CU HAȘTAG NU AU NICIO ȘANSĂ ÎN FAȚA EI”

Mircea Badea îi aduce elogii Vioricai Dăncilă! Jurnalistul a adus declarații uimitoare la Antena 3. Acesta a vorbit despre faptul că o apreciază pe Viorica Dăncilă și că nu a văzut-o niciodată slabă, chiar dacă mulți din spațiul online și numeroși oameni din politică o crtitică dur și se amuză pe seama gafelor sale care par să nu se sfârșească. „Apreciez în mod absolut pozitiv prestația doamnei Viorica Dăncilă de marți seara, de la Antena 3. Nu am perceput-o ca fiind slabă vreodată, chiar dacă este mereu calmă, chiar dacă nu se rățoiește. Marți seara, mi s-a părut foarte puternică.
Îmi dau seama că aștia cu haștag nu au nicio șansă cu Dăncilă. Sunt pierduți, de aceea sunt și așa de disperați. Dăncilă este mult prea tare și ei nu au ce să-i facă. I-au cerut demisia, spun despre ea fel de fel de lucruri, dar nu au nicio șansă cu Viorica Dăncilă!”

MIRCEA BADEA, LAUDE PENTRU VIORICA DĂNCILĂ: „NU AM PERCEPUT-O CA FIIND SLABĂ VREODATĂ”

Mircea Badea, gazda emisiunii În Gura presei, și-a spus sincer părerea despre premierul Romaniei. „Felul în care a povestit despre fiul ei a fost foarte demn. Dacă nu ești descreierat, observi că, pe alocuri, a fost foarte emoționant cum a povestit. Și momentele emoționante nu le-a povestit lacrimogen, ci decent, foarte stăpână pe ceea ce spunea. Am descoperit-o mult mai puternică decât îmi imaginam că este. Mulți oameni politici sunt slabi emoțional și psihologic vorbind. Imediat se pierd și se tem, dar la Viorica Dăncilă nu este cazul. Băieții aștia cu haștag au pierdut demult. Viorica Dăncilă, fără să ridice tonul, fără să uzeze de cine știe ce limbaj, fără să se încrunte, fără să aibă niciun fel de derapaj, i-a rupt pe aștia, pur și simplu i-a distrus! Aceasta este percepția mea. Cred că le-a dat daună totală prin felul absolut demn, fără excese, în care a povestit cazul cu adopția. Demnitatea în România este o raritate. Doamna Dăncilă a arătat că este demnă”, a declarat acesta despre Viorica Dăncilă, la Antena 3.

CORMORANII LUI DAEA!

Mare supărare, mare și scandaloasă atitudinea ministrului agriculturii al României prezent la Bruxelles care a vorbit printre altele despre cormoranii care în România fac baie în piscină! Am remarcat fie prostie în înțelegerea mesajului, fie rea credință! Dar iată un asemenea comentariu! Petre Daea, discurs INCREDIBIL în Parlamentul European: Cormoranii în România fac baie în piscine/ Înțeleg furtuna Brexitului, dar și pe cea a pescarului.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sustinut, miercuri, în Parlamentul European, la Comisia pentru Pescuit, un discurs referitor populația de cormorani din România, dar și la pescari. Ministrul a explicat că in tara noastra cormoranii fac baie în piscine, mentionand ca intelege furtuna Brexitului, dar și pe cea a pescarului.
„A pornit o primă întrebare de la un coleg, îngăduiţi-mi să vă spun aşa, care are acelaşi nume ca şi mine – Petre.
Dar ce loc nu e plăcut în România! Bravo!
Am intrat în sală cu un succes formidabil, bravo!, extrem de important, dar atât de necesar şi atât de util pentru noi toţi.
Aveţi să ştiţi, vă spun aici, un moment deosebit de important prin prezenţa subsemnatului în acest consiliu, bravo! A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!”, a spus Petre Daea, potrivit Digi24.
Deși parlamentarii europeni i-au adresat mai multe întrebări punctuale, ministrul nu a răspuns concret, ci și-a continuat discursul în aceeași manieră.
Una dintre întrebări s-a referit la Brexit și la soluțiile pe care le are în vedere. Daea a răspuns: „Regret, sigur, și Uniunea Europeană este mai săracă față… fără Anglia… este mai săracă față de Marea Britanie. Dar aceste lucruri le putem gândi, le putem judeca în interesul comun și urmărim cu interes pașii în acest domeniu astfel încât dorința de a fi împreună să se manifeste oricând și pentru aceasta suntem în stare toți să găsim soluții pentru a genera o asemenea stare de lucruri în care obiectivele comune să fie atinse cu dorința fiecărei părți și cu interesul legitim pentru fiecare domeniu”.
„Sunt o serie întreagă de restricții care vin din abordare conceptuală, a conceptului de natură protejată (…), dar sunt și momente în care îngrijorarea pescarilor este dincolo de puterea de rezistență. A se vedea populațiile de cormorani. Am discutat cu Vela, cu comisarul (n.r.comisarul european Karmenu Vella, responsabil pentru mediu, afaceri maritime și pescuit), a văzut România. Pentru a fi expresiv, persuasiv, a fi convingător, i-am spus lui Vela că cormoranii în România fac baie în piscine. Atât de mulți. Nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Pun în pericol un sector alternativ și un sector complementar, alternativ pentru momentele în care nu ai acces la resurse pe o perioadă de timp știind elementul de prohibiție pe care trebuie să-l păstrezi, complementar că poți găsi în interior, în apele tale, soluția de a crește anumite specii care să asigure pe de o parte locuri de muncă, pe de altă parte hrană foarte bună și iată, ca răspuns aici, o hrană sănătoasă, a se vedea interpretarea privind conceptul acesta de a păstra echilibrul și a genera progres”, a mai spus ministrul Agriculturii. „Vă spune un om care înțelege furtuna Brexitului dar înțelege și furtuna pescarului în momentul în care el se află în raport cu natura și nu găsește soluții pe care să le folosească atunci când nevoia îl împinge și situația o dictează”, a mai spus ministrul. (stiripesurse)

CULMEA, UN JURNALIST ANTI-PSD ESTE DE ACORD CU DAEA ! CU CORMORANII LUI DAEA NU E DE GLUMĂ

Comentatori în pană de subiecte pe care să le întoarcă pe toate fețele cu invitați competenți au prins un fir de care au tras cu forță: o afirmație făcută de ministrul Petre Daea la audierile de la Parlamentul European, referitoare la cormoranii care ar fi invadat piscinele din România! Adevărată pleașcă, trebuie să recunoaștem. Mai ales că simpaticul ministru a lăsat-o mai moale în ultima vreme cu zicerile neaoșe și cu pildele mioritice, fiind copleșit de responsabilitățile problematicii complexe a unui domeniu complex, în plin efort de a-și fi confirmat potențialul. Numai că dacă privim chestiunea din perspectivă deontologică, „bomba” cormoranilor este o biată fumigenă. De fapt, citatul din opera verbală a ministrului Agriculturii a fost rupt brutal din context. Petre Daea, răspunzând întrebărilor europarlamentarilor a dorit să-i sensibilizeze într-o chestiune cu care nu e de glumit. Activitatea piscicolă din toată Uniunea este serios afectată de o reglementare care acordă imunitate totală cormoranilor. Aceste simpatice păsări s-au înmulțit peste măsură la adăpostul legislației comunitare și fac prăpăd prin zonele în care pescarii rămân cu buza umflată după incursiunile acestora. Care, fiecare, consumă zilnic în jur de 17-18 kg de pește! Multe comunități pescărești au fost nevoite să își închidă porțile iar puietul are de suferit de pe urma acestor concurenți neloiali de care nimeni nu se poate atinge. Ceea ce a spus la Bruxelles ministrul Daea era că în multe zone cormoranii au început să invadeze până și piscinele, ceea ce reprezintă un semnal serios și un avertisment perfect justificat.
(Octavian Andronic)

ACUM AȚI ÎNȚELES?…

Asta nu e presă, ăștia nu sunt jurnaliști, aici este vorba despre propagandă și despre activiști! Pe care încă îi mai acceptă lumea, pe pământul ăsta din ce în ce mai bolnav!…
Chiar așa, dumneavoastră ce părere aveți?