DUPĂ ALEGERI- SE ALEGE PRAFUL DE PARTIDELE DIN ROMÂNIA?!

DACĂ NU LE-A IEŞIT O VARIANTĂ, O ÎNCEARCĂ PE ALTA!
Marile partide nu au putut fi distruse! Şi atunci, după alegeri, se va încerca destructurarea lor?!…

Am avansat, de aproape un an de zile, ideea că în COLONIA-ROMÂNIA, decizia de a rupe marile partide, de a le scoate din circuit, de a aduce altceva în faţa alegătorilor reprezintă unul dintre obiectivele prioritare, impuse de afară! Şi, după cum s-a văzut, multe s-au realizat în această direcţie: de la majoritatea acţiunilor DNA (bănuite a avea substrat politic), acţiuni care au generat scoaterea din circuit a multor politicieni cu şanse de a obţine voturile oamenilor, până la aducerea în prim-plan a tot felul de inovaţii şi invenţii politice, poreclite „partide“! Desigur, după faimoasa butadă a serviciilor americane care îl trimiseseră, înapoi, în Rusia, pe Ivan Ivanovici Ivanici la mătuşa Katia, despre care el ştia totul, dar aia îi spunea că nu este Ivan Ivanovici Ivanici, dintr-un motiv foarte simplu- rusul nu era… negru! Şi în cazul acesta ruperea de realitate a celor care gândesc pentru noi s-a dovedit ineficientă!
Aşadar, partiduleţele inventate nu au dat roade, lumea nu se înghesuia să le voteze, iar de partidele mari (în primul rând- PSD!) nu s-a ales praful! Sunt toate şansele ca aceste două mari formaţiuni (plus cele câteva care mişună prin preajma acestora, la dorinţele lor!) să pătrundă în Parlament. Şi atunci? Şi atunci- „băieţii“ nu se lasă!
N-a ieşit una- inventăm alta! Iată o variantă pe care unul dintre purtătorii de cuvânt ai celor planificate, în politica românească, le-a făcut publice, în aceste zile. Şi cum noi ştim să citim şi să înţelegem mesajele, am decis să publicăm acest articol, tocmai pentru a vă invita pe dumneavoastră să judecaţi, funcţie de cum vor evolua evenimentele…

PLANUL DE DESTRUCTURARE A MARILOR PARTIDE!
Uite că, după ce atâta vreme „centrifugarea” clasei politice româneşti a fost cerută cu înverşunare, acum, când sondajele de dinainte de alegeri dovedesc că Parlamentul va fi dominat doar de către marile partide, aceasta polarizare a formaţiunilor pe stânga şi dreapta eşichierului politic nu mai convine. Cui? Probabil unor adepţi declaraţi, mai mult sau mai puţin făţiş, ai „binomului franco-german”. Care se dovedeşte, pe zi ce trece, noua „Înalta Poarta” pentru „vasalii” români, ţinuţi încă, fără nicio explicaţie, în afara Spaţiului Schengen.
Culmea este însă că, deşi marea majoritate a analiştilor se agită să demonstreze că din partidele mari se vor rupe înainte de alegeri tot felul de facţiuni mai mici, acest scenariu se va petrece de-abia după intrarea în pâine a noului parlament. Mai mult chiar, după cum reiese din informaţiile intrate în posesia noastră, s-au şi găsit primii „pioni” care să facă acest pas, după ce formaţiunile lor vor fi trase în viitorul parlament de către „locomotivele” actuale. Astfel, în timp ce Valeriu Steriu şi uneperiştii săi vor dezerta de la căruţa interesului naţional la care i-a înhămat, surprinzător pentru experienţa sa politică, Traian Băsescu, va veni rândul lui Daniel Constantin să spargă ALDE. Iar pesediştii au deja la îndemână, ca să se refugieze, „pluta” PRU, partid apărut în niciun caz pentru a accede în Parlament, ci doar pentru a oferi o uşă de refugiu celor care vor întoarce spatele PSD-ului, tocmai când îi va fi lumea mai dragă lui Liviu Dragnea. Interesant este şi faptul că, pentru că nu s-a ridicat la aşteptările „strategilor” externi, nici PNL-ul tradiţional nu va fi ferit de puternice tentative de fărâmiţare a partidului.
Mai ales că, până să „salveze România”, Nicuşor Dan trebuie să bage cât mai mult băţul prin gardul principalei formaţiuni de dreapta de la noi. Da, corect, scenariul poate părea unul SF, dar să nu uităm că, de exemplu, lui George Soroş i-au ieşit alte „pasenţe” şi mai nebuneşti, cum ar fi provocarea unei crize economice globale din care doar el pare să fi avut de câştigat sume cât PIB-urile unor întregi ţări est-europene…

BĂSE, „VIRUSAT” DE STERIU
Cu ceva vreme în urmă, „Naţional” a dezvăluit că PMP-ul lui Traian Băsescu a fost „îmbârligat” să înghită „broscoiul” UNPR, ceea ce s-a şi întâmplat ulterior, în ciuda dezminiţirilor iniţiale. Numai că, după cum atrăgeam atenţia atunci, surprinzătoarea fuziune se baza pe un plan diabolic al unor „băieţi deştepţi” din fostul partid al interesului naţional, care odată cu apunerea stelei lui Gabriel Oprea, căutau o nouă „gazdă” pentru rămânerea în prim-planul vieţii politice. Şi chiar dacă „descoperitul” Robert Turcescu se pare că a mirosit ceva şi a încercat să mai dreagă busuiocul, orgoliul nemăsurat al lui „el lider maximo” Traian Băsescu a făcut că partidul acestuia să fie deja virusat de către oamenii lui Steriu. Care, dacă PMP va trece pragul electoral, vor reuşi să intre în parlament, după care pot găsi oricând un pretext să-i zică „pa şi pusi” lui Băsescu.

„VÂSCUL” DANIEL CONSTANTIN
Însă poate mult mai surpinzatoare va fi „cotitura” pe care, după cum susţin sursele noastre, Daniel Constantin este ca şi pregătit să o facă. Doar după ce ALDE va intra în parlament, pentru că, dacă şi-a retrage oamenii din alianţa acum, şansele lui „ăla micul” de a trece de unul singur pragul electoral or fi ele sublime, dar lipsesc cu desăvârşire! Lăsând glumă la o parte, conul de umbră în care s-a autoizolat fostul lider al umaniştilor de ceva vreme ar putea fi luminat de o mişcare care, desigur, poate părea greu de explicat acum pentru liderii stangii. Dar, cel puţin există semnale că aceştia ştiu de ea, şi dacă „vâscul” Daniel Constantin va reuşi să spargă ALDE, posibilă viitoare alianţă de guvernare cu PSD-ul ar putea pierde câteva voturi importante pentru deţinerea unei majorităţi cât mai confortabile.

PNL, CARNE DE TUN!
Partidul Naţional Liberal nu şi-a îndeplinit „baremul” de la alegerile electorale şi nici ultimele sondaje de opinie nu arată prea bine. Mai mult chiar, în paralel, mai mulţi dintre influenţii lideri ai partidului, indiferent că este vorba de fostul PDL sau vechiul PNL, au dat semnale că deja s-au cam săturat de „resetarea” partidului cu oameni băgaţi pe gât de către societatea civilă, una care tinde să acapareze listele electorale ale PNL-ului. Aşa că ar fi transmis că dacă o mai ţin mult „lângă” cu draconicele criterii de integritate, se pot aştepta la un scor şi mai dezastruos la parlamentare. Numai că se pare că liderii acestui „nucleu” de rezistenţă nu vor scăpa de ceea ce le este frică. Şi că Nicuşor Dan, bucurându-se de o susţinere mediatică de-a dreptul isterică, va face tot ce este posibil să smulgă pentru USR o „halcă” mai consistentă din electoratul de dreapta. Şi dacă nu va reuşi pe de-a întregul până la alegeri, nu va precupeţi niciun efort în încercarea de a lua de la PNL nici măcar după accederea în Parlament. Ceea ce, desigur, va reprezenta o „fărâmiţare” şi mai mare a clasei politice româneşti, una oricum de-a dreptul haotică, după nenumăratele lovituri încasate pe bandă rulantă de ceva vreme bună.
Marea problemă care se pune este însă dacă, nu cumva, toate aceste „ruperi” care se coc în mare taină nu sunt parte a unui plan global de „destructurare” a marilor partide româneşti, principalii beneficiari ai unei astfel de mişcări nefiiind prea greu de ghicit…
Cătălin Tache- Naţional