ECOAQUA SA CĂLĂRAȘI TRECE LA MĂSURI SPECIALE DE SIGURANȚĂ ÎN EXPLOATAREA SISTEMELOR DE TRATARE A APEI ÎN PERIOADA STĂRII DE URGENȚĂ

Începand de miercuri 01.04.2020 ECOAQUA SA Călărași trece la masuri speciale de siguranță în exploatarea sistemelor de tratare a apei în perioada stării de urgență, generate de riscul contaminarii cu COVID 19
Suntem constienti ca asigurarea continuitatii serviciului este nu numai o obligatie legala in aceasta perioada, dar si una morala atat fata de salariatii nostri cat si fata de clientii ECOAQUA. Scenariul cel mai dur ar fi acela in care, unul dintre salariati, respectiv personalul tehnic al unei statii de captare sau tratare a apei, ar contracta virusul; atunci in mod obligatoriu intregul personal ce opereaza acea statie (in ture) va fi obligat sa intre cel putin in autoizolare, daca nu chiar carantina, caz in care statia ar ramane fara personal si s-ar opri furnizarea serviciului.
Astfel pentru a preintampina aceasta situatie neplacuta , incepand cu 01.04.2020 se va lua masura izolarii la punctul de lucru a salariatilor operatori ai sistemelor de tratare a apei si a statiilor de epurare a apei uzate. Aceasta inseamna desfasurarea tuturor activitatilor de operare, odihna si repaus intr-o singura incinta pe o perioada de 7 zile consecutive, fara posibilitatea parasirii punctului de lucru.
Sunt in izolare un numar de persoane suficient incat sa se asigure timpii necesari de odihna si repaus, dupa activitatea de supraveghere si intretinere a sistemelor. Acestor persoane le sunt asigurate pe toata perioada zilei hrana si conditii adecvate de odihna si repaus.
S-au instituit astfel puncte de izolare pentru statiile de tratare a apei potabile si statiile de epurare din Municipiile Calarasi, Oltenita si Urziceni si orasele Lehliu Gara, Fundulea si Budesti.
Pentru a asigura toate conditiile necesare la punctele de izolare am fost sprijiniti, motiv pentru care le multumim : Altex Calarasi, Primaria Municipiului Calarasi, Primaria Municipiului Oltenita, Primaria Municipiului Urziceni si Primaria orasului Lehliu Gara.
Departament comunicare ECOAQUA Calarasi