Elogiul Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru personalitățile culturale din Călărași! LA DESCHIDEREA PROIECTULUI “10 PENTRU CENTENAR” – 3 PERSONALITĂȚI CULTURALE AU FOST PREMIATE!

Atunci când a fost demarat proiectul “10 pentru CENTENAR”, realizat de Consiliul Județean Călărași, în colaborare cu Direcția județeană pentru Cultură și cu Inspectoratul școlar al județului Călărași s-a produs și un eveniment extrem de interesant, apreciat de toți iubitorii de cultură!
Ministerul Culturii și identității naționale a solicitat direcțiilor județene pentru Cultură propunerea unor nume de personalități culturale care să fie premiate, omagiate cu ocazia Centenarului! Este ceea ce s-a produs prin propunerile respective, dar directorul Direcției pentru Cultură de la Călărași, prof. dr. Sorin Danciu le-a oferit o surpriză celor nominalizați oferindu-le cu ocazia deschiderii proiectului cultural al Consiliului Județean titlurile de
”Simbol Cultural pentru Centenar”!
Au primit aceste titluri reputatul profesor de limba și literatura română, Ilie Ștefan Rădulescu, artistul plastic Corneliu Ratcu și omul care și-a confundat viața cu imaginea Muzeului Civilizației Gumelnița din Oltenița, arh. dr. Done Șerbănescu!