EXPLOZIV! DEZVĂLUIRI! ADEVĂRATA POVESTE- CUM A AJUNS ILIUŢĂ PREŞEDINTE!

Ceea ce nu s-a ştiut până acum! *Şi ce a confirmat realitatea!

O BĂTĂLIE PE CARE AU ÎNȚELES-O PREA PUȚINI!…
Lupta pentru poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi a atins, la nivelul filialei PNL Călăraşi dimensiuni incredibile! Practic, timp de câteva luni de zile, a fost o bătălie fără precedent, o bătălie din care, la un moment dat, nimeni nu mai înţelegea nimic! De ce toate acestea? Din foarte multe motive, ele ţinând şi de orgolii, dar şi de calcule politice… Pentru că au fost atât de multe evenimente, vă vom reaminti şirul acestora.

LA ÎNCEPUT, DINULESCU A RĂMAS SINGURUL CANDIDAT!
Aşa a început toată povestea- după multe discuţii în culise, după tot felul de aranjamente, după diverse negocieri, s-a luat decizia să fie ales candidatul la preşedinţie (înaintea alegerilor!) dintre Marian Dinulescu şi Vasile Iliuţă. De fel, era o capcană bine întinsă de liberali pe care Iliuţă a sesizat-o din timp, pentru că, în acel moment, votau reprezentanţii fostului PNL şi al fostului PDL care, la Călăraşi, oricum erau mai puţini! Intuind această capcană, Iliuţă se retrage, după un discurs exploziv! Răducu Filipescu (genial la jocurile politice!) sesizează greşeala lui Iliuţă şi, totuşi, îi pune să voteze pe cei rămaşi! După care duce decizia la Bucureşti şi BPN-ul naţional este informat că, gata, la Călăraşi s-a decis, rămâne un singur candidat, Marian Dinulescu! Bucurie mare în tabăra acestuia, dezamăgire pe Iliuţă, totul părea tranşant! În acel moment se produce prima mutare explozivă.

NostraDAMA DĂRÂMĂ TOT: „DINULESCU NU VA FI, NICIODATĂ, PREȘEDINTE!“
Pe acest fundal, în „Jurnalul de Călăraşi“ apare acest articol.

DINULESCU NU VA FI

REACȚII- EXPLOZIVE!
După apariţia acestui material, vă reamintim, au urmat tot felul de reacţii, de la supărarea lui Marian Dinulescu (convins că avem ceva cu el- nu aveam!), până la ieşirea publică, în conferinţa de presă a lui Răducu Filipescu, acesta atenţionând reprezentanta Jurnalului de Călăraşi: „Măi, nu mai scrieţi, prostii, cu Nostra ăla al vostru, nu înţelegeţi că Dinulescu va fi preşedinte?!”…
Nu înţelegeam!

URMEAZĂ- CEDAREA LUI ILIUȚĂ!
Cu toate acestea, Iliuţă nu se lasă, solicitând o întâlnire faţă în faţă, în faţa copreşedinţilor PNL- Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Acolo unde se spun foarte multe lucruri dure, însă- spre stupoarea lui Iliuţă- conducătorii partidului decid: „rămâne cum vrea Filipescu!“ Pe acest fundal, totuşi, mai există un cui- „Jurnalul de Călăraşi“! Care publică o pagină în care atrage atenţia asupra marii greşeli a PNL de a nu avea şi varianta B- în cazul în care PNL nu face majoritatea!

PNL A DECIS

LOVITURĂ DE TEATRU- FILIPESCU CEDEAZĂ!
După apariţia acestei pagini, la câteva zile, avem o discuţie cu preşedintele liberalilor călărăşeni, Răducu Filipescu. Iar acesta ne uimeşte prin mesajul pe care-l transmite: „La urma urmei, cine sunt eu, să decid de unul singur?! Să se voteze, mai ales că eu nu voi mai face parte din acest joc!“
Din acest moment începe bătălia pentru câştigarea de o tabără sau alta a puterii în Consiliul Judeţean. Desigur, cu negocieri, desigur, cu multe elemente mai mult sau mai puţin cunoscute. Dar- surprinzător, pentru mulţi- cu o implicare totală a lui Iliuţă în campania electorală! Practic, deşi a primit localităţi grele pentru PNL, acesta le-a câştigat pe toate! Lucru remarcat, inclusiv de Filipescu, acesta constatând, că într-adevăr Iliuţă nu doar că nu a trădat dar chiar s-a implicat în binele PNL.

ȘI URMEAZĂ DECIZIA FINALĂ!
Apropiindu-se momentul (şi terminându-se alegerile cu un câştig majoritar extraordinar) Filipescu îi invită la un dialog pe cei doi candidaţi, oferindu-le posibilitatea de a-l convinge, cu argumente politice, fiecare ce planuri are pentru funcţia de preşedinte. După ce fiecare şi-a prezentat punctul de vedere, Filipescu îi sugereaza lui Marian Dinulescu să păstreze poziţia de vicepreşedinte, admiţând că „fără Vasile n-am fi avut 17 consilieri, astăzi“. Pe acest fundal, se produce încă o mutare a „Jurnalului de Călăraşi“ care anunţă că Iliuţă a fost cel ales!

ILIUTA VA FI PRESEDINTE

După ce apare, mai întâi pe site şi pagina de Facebook- după care- în ziar, informaţia că Iliuţă va fi candidatul, nu vă mai povestim câte am pătimit! Câte mesaje, câte ameninţări (!), câte luări la mişto- multe dintre ele, bănuim din partea cui- inclusiv mai multe dialoguri cu Marian Dinulescu. Acesta întrebându-ne de unde ştim noi aşa ceva, atâta timp cât nu s-a decis nimic?!… Desigur, am menţinut mesajul, dând posibilitatea şi lui Dinulescu să-şi exprime punctul de vedere. Pe acest fundal se mai produce un eveniment exploziv- apare scrisoarea… pierdută chiar şi de „andrisant“! După ce în aceeaşi seară în care noi am anunţat (primind câteva mii de vizitatori în doar câteva ore!) decizia aceasta, un anume domn Bogdan Dumitraşcu trimite tot felul de mesaje pe diverse pagini de Facebook, în care aduce pe capul lui Iliuţă de la DNA, la Parchetul General- totul! Lucruri cunoscute, de altfel, pentru noi!… Faptul că a doua zi apare o scrisoare- explozivă- trimisă la tot felul de instituţii media din toată România, inclusiv pe toate adresele conducătorilor partidului (care sunt făcute publice, pe această cale!)- declanşează un uriaş scandal! Mai ales că cel al cărui nume fusese pus nu recunoaşte că ar fi scris scrisoarea! Și aici- trebuie s-o spunem şi p-asta- deşi scrisoarea a fost trimisă la foarte multe publicaţii (inclusiv locale!), numai „Jurnalul de Călăraşi“ a publicat-o! Asta spune multe, nu?!…
Desigur, noi am publicat-o demontând şi porcăriile care se spuneau acolo, că doar d-aia am publicat-o şi ne-am permis asta pentru că nu facem parte din tabăra nimănui!…

HOPA! APARE… VALENTIN BARBU!…
Pe acest fundal, când presiunea a atins proporţii magnifice, se mai întâmplă un eveniment care dă peste cap toate calculele, din acel moment- pe turnantă apare un al treilea candidat! Valentin Barbu! Firesc, toată lumea fiind convinsă că, în realitate, pe Barbu îl dorea Filipescu, el putând păstra, cu siguranţă, controlul asupra Consiliului Judeţean, pe această cale! Iarăşi, trebuie s-o spunem şi p-asta:

BARBU AL TREILEA

AM ANUNŢAT SURPRIZA BARBU DE DINAINTE!
Cu patru luni înaintea acestei surprize, „Jurnalul de Călăraşi“ a prezentat un material cu titlul „BĂTĂLIA DINULESCU-ILIUŢĂ, AL TREILEA CÂŞTIGĂ?!…“ anunţam şi posibilitatea ca Valentin Barbu să fie, în realitate, preferatul! A fost o mişcare strategică a lui Filipescu? Sau greşeala finală?!… Probabil că a doua variantă este posibilă, pentru că pe acest fundal se produce o mişcare şocantă:

DINULESCU- CEDEAZĂ! „DACĂ FILIPESCU NU MĂ SUSȚINE, CE ROST ARE SĂ CANDIDEZ?!…“
Desigur, s-au întâmplat multe în acele zile, au fost şi parlamentari care şi-au influenţat primarii în ce direcţie se ia decizia (parlamentari supăraţi pe Filipescu, bineînţeles!), dar a fost şi decizia lui Dinulescu, acesta înţelegând că e varianta cea mai bună, în primul rând, pentru el! Aici mai apare o caterincă lansată (culmea!) de unii care, până în ziua votului susţineau că Iliuţă nu are nicio şansă, că habar n-avem noi cum se aleg preşedinţii, la liberali şi tot aşa… după care, să vezi drăcie, pierzând Dinulescu s-a aruncat pe piaţă ideea că „ar fi câştigat la Loto!“ adică ar fi fost vorba de… „mălai“?!… Noi nu credem asta, cu atât mai mult cu cât, dacă privim lucrurile în ansamblul lor, aşa trebuia să se întâmple, până la final!

O ȘEDINȚĂ FĂRĂ ISTORIC! 39 LA 12!…
Aceasta a fost decizia la vot, un vot care s-a desfăşurat foarte rapid, în care, practic, bătălia a fost fără nicio problemă, în favoarea lui Iliuţă pentru că Dinulescu şi-a îndreptat voturile sale tot către Iliuţă! 39 la 12 cu un vot anulat! Aşadar- Iliuţă- preşedinte! Aşadar- Dinulescu nu e preşedintele Consiliului Judeţean! Aşadar- NostraDAMA a avut dreptate! Aşadar- IAR AM AVUT DREPTATE!

P.S.: Să nu uităm, cine este NostraDAMA? Să vă spunem? Să nu vă spunem? Hai să vă spunem- aşa cum bănuiţi, de altfel, e… fata lui Nostradamus!