ERORI MAJORE!

Articolul publicat în „Jurnalul de Călăraşi“ în care era anunţată condamnarea fostului şef al Vămii Călăraşi a generat reacţii *Unul dintre lucrătorii vamali ne-a trimis o scrisoare explozivă! *În care prezintă dezvăluiri cutremurătoare şi care ar putea face lumină în acest caz! *„Până acum am tăcut, pentru că am crezut că-mi voi găsi dreptatea în justiţie, dar aşa cum decurg lucrurile pentru mine şi ceilalţi doi colegi, dreptatea începe să devină o ,,fata morgana“!“

Către
„Jurnalul de Călăraşi“
OPINIA PUBLICĂ TREBUIE SĂ FIE INFORMATĂ CORECT!
Am citit articolul publicat de către dumneavoastră şi doresc să fac unele observaţii pentru ca opinia publică să fie informată corect.

dosarul motorina calarasi

Voicu Ion nu a fost condamnat în acelaşi dosar cu Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi soţii Nemeş.
Referitor la următorul fragment din articolul dumneavoastră doresc să fac unele precizări. Fragmentul este următorul:
,,activitatea infracţională a fost sprijinită de către funcţionari vamali din cadrul D.J.A.O.V. Călăraşi, prin efectuarea unor controale formale la societăţile comerciale implicate şi prin asigurarea unor spaţii necesare funcţionării societăţilor.”
1.În această perioadă pe rolul a două instanţe de judecată respectiv Tribunalul Călăraşi şi Curtea de Apel Bucureşti se află două dosare penale unul în curs de judecare celălalt având soluţia în primă instanţă care pe scurt au fost numite de către presă ,,Motorina Constanţa” şi ,,Motorina Călăraşi”.

VOICU ION, FOSTUL DIRECTOR AL VĂMII, ŞI-A RECUNOSCUT VINA!
Voicu Ion, fostul director al Vămii Călăraşi şi-a recunoscut vina în dosarul judecat de Tribunalul Călăraşi împreună cu fostul administrator al S.C. Atlantis Premium S.R.L., Mara Tănase şi alţi doi inculpaţi pentru ei s-a disjuns dosarul fiind judecaţi în procedură simplificată şi astfel au fost condamnaţi în primă instanţă la 4ani şi 6luni Mara Tănase şi 4 ani şi 2 luni Voicu Ion.Acest dosar ,,Motorina Călăraşi” a fost instrumentat de către D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Călăraşi.
Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă, Florin Dan Secăreanu şi soţii Nemeş au fost judecaţi în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti în ceea ce presa a numit dosarul ,,Motorina Constanţa” dosarul fiind instrumentat de către D.N.A. Structura Centrală. Deci două dosare diferite cu acelaşi grup infracţional cu acelaşi lider, dar culmea- cu aşa numitele paliere de protecţie total diferite:
,,MOTORINA CONSTANŢA”: BLEJNAR SORIN, preşedinte A.N.A.F.; COMĂNIŢĂ VIOREL, vicepreşedinte A.N.A.F., conducea la acel moment Autoritatea Naţională a Vămilor; SECĂREANU FLORIN DAN, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă,
,,MOTORINA CĂLĂRAŞI”: VOICU ION, director Vama Călăraşi; ANDREI ANTON, inspector vamal Vama Călăraşi; ANDRONESCU ADRIAN, agent vamal Vama Călăraşi; NICOLESCU DAN, controlor vamal Vama Călăraşi.

DACĂ EU ŞI COLEGUL MEU NU AM FI OPRIT AFACEREA „MOTORINA“ CĂLĂRAŞI, PREJUDICIUL AR FI FOST URIAŞ!
,,Motorina Călăraşi” a avut o viaţă mult mai scurtă decât surata sa ,,Motorina Constanţa” aceasta pentru că doi inculpaţi, eu Andrei Anton şi colegul meu Andronescu Adrian am oprit această afacere.
S.C.Atlantis Premium S.R.L. Călăraşi a desfăşurat activitatea pe o perioadă de 7 săptămâni anulându-i-se autorizaţia de antrepozit fiscal datorită prelevării de probe făcute de către Andrei Anton şi Andronescu Adrian (inculpaţi în acest dosar, acuzaţi că au susţinut grupul infracţional).
S.C. Excella Real Grup S.R.L. Constanţa a desfăşurat activitatea pe o perioadă de 56 săptămâni activitatea fiind oprită de către D.N.A. Structura Centrală.
Faptul că anularea autorizaţiei autorizaţia de antrepozit fiscal s-a făcut datorită acestor prelevări de probe este dovedit de către Decizia 035 din 26.01.2011.

M-AM HOTĂRÂT SĂ VORBESC, PENTRU CĂ DREPTATEA ÎNCEPE SĂ DEVINĂ O “FATA MORGANA“!
2.Eu sunt unul dintre funcţionarii vamali la care faceţi referire. Până acum am tăcut, pentru că am crezut că-mi voi găsi dreptatea în justiţie, dar aşa cum decurg lucrurile pentru mine şi ceilalţi doi colegi, dreptatea începe să devină o ,,fata morgana”! Nu mă refer la faptul că-mi este frică de condamnare, pentru că aceasta, fără probe, este exclusă, cu tot efortul procurorului de caz, dar mă refer la faptul că cei cu adevărat vinovaţi nu vor fi pedepsiţi! Aşa că m-am hotărât să vorbesc.
Nu vă voi da decât un exemplu din această făcătură de dosar şi dacă vă interesează să ştiţi mai multe mă veţi căuta.
S.C.Atlantis Premium S.R.L. Călăraşi a desfăşurat activitatea pe o perioadă de 7 săptămâni la conducerea D.J.A.O.V. Călăraşi s-a aflat în această perioadă 3 săptămâni Baranga Emanuel (20 decembrie 2010- 10 ianuarie 2011) acesta în calitate de director executiv adjunct l-a înlocuit pe Voicu Ion plecat în concediul de odihnă şi 4 săptămâni la conducere s-a aflat Voicu Ion (11 ianuarie- 09 februarie 2011)

VOICU ION A INDICAT, ÎN INSTANŢĂ, CĂ VIOREL COMĂNIŢĂ I-A CERUT SĂ SUSŢINĂ GRUPUL INFRACŢIONAL!
Voicu Ion şi-a recunoscut vina şi a fost, deja, judecat în primă instanţă după cum ştiţi. Dar ceea ce probabil nu ştiţi este faptul că el a indicat şi cine i-a cerut să susţină grupul infracţional.
Extras din declaraţia de inculpat a lui Voicu Ion:
,,Am relaţionat cu Guliu George (n.a.- în dosarul ,,Motorina Constaţa” asociat la Excella Real Grup cu Nemeş Diana Marina soţia lui Nemeş Radu) şi nu cu administratorul societăţii ATLANTIS sau cu împuternicitul pentru că Guliu a venit la biroul vamal prezentându-se drept om de afaceri din Constanţa iar a doua oară am, fost sunat de Viorel Comăniţă- directorul Direcţiei de Supraveghere vamală şi produse accizabile. Pentru acest motiv am susţinut această persoană la vremea respectivă.”

INSPECTORII VAMALI ŞI-AU FĂCUT DATORIA ŞI AU EFECTUAT CONTROALELE LA ANTREPOZITUL FISCAL!
Iată ce spune Voicu Ion despre cei pe care presa îi acuză că au făcut controale formale:
,,Nu am îndrumat niciodată şi nu le-am cerut subordonaţilor mei să încalce legea când efectuau controalele la antrepozitul fiscal. Inculpaţii Andrei şi Andronescu şi nici Nicolescu nu au cunoscut despre faptele pe care le-am recunoscut astăzi. Nu am cunoştinţă ca inspectorii vamali trimişi în judecată în această cauză să aibă relaţii bazate pe interese personale cu persoanele care administrau antrepozitul fiscal. Apreciez că foştii mei subordonaţi au efectuat controalele la antrepozitul fiscal în limitele pe care eu le-am stabilit, realizând în parte obiectivele controlului după cum eu le-am spus, eu asumându-mi nerealizarea tuturor obiectivelor specifice unui astfel de control.”
Aceasta a fost activitatea lui Voicu Ion vis-a-vis de această afacere, deci Viorel Comăniţă- figură cunoscută dumneavoastră din afacerea ,,Motorina Constaţa”- i-a cerut să-i sprijine şi deci 4 săptămâni din 7 vedeţi ce s-a întâmplat.

DIRECTORUL DE REGIONALĂ- IMPLICAT ÎN DOSAR!
Ce s-a întâmplat însă în celelalte 3 săptămâni când la conducerea Vămii Călăraşi s-a aflat Baranga Emanuel. Veţi crede probabil că acesta, având calitatea de martor în acest dosar, s-a luptat cu evazioniştii precum Don Quijote de la Mancha cu morile de vânt şi doar controalele formale a lui Andrei Anton, Andronescu Adrian şi Nicolescu Dan l-au făcut să nu iasă câştigător din această luptă. ADEVĂRUL ni-l spune chiar Baranga Emanuel în declaraţia de martor dată în Şedinţa din 09.05.2016:
,,După 1 ianuarie 2011 am primit un telefon de la direcţia Regională Constanţa (structura ierarhic superioară a instituţiei unde lucrez), unul dintre directori invitându-mă să ne întâlnim undeva pe drumul dintre Călăraşi şi Constanţa. La această întâlnire mi s-a atras atenţia să avem grijă cu documentele atestând sosirea mărfii la antrepozitul Atlantis Premium S.R.L., spunându-mi-se că este dispoziţia directorului general (directorul de regională).

ÎN DOSARUL ,,MOTORINA CĂLĂRAŞI”- O EROARE MAJORĂ! TREI ,,ACARI PĂUNI” ÎN LOCUL ADEVĂRAŢILOR VINOVAŢI!
Mi s-a spus în mod expres să avem grijă să se închidă toate operaţiunile respective să se confirme realitatea transportului, întâlnirea fiind foarte scurtă de aproximativ 10 min.”
NIMENI ABSOLUT NIMENI NU A DORIT SĂ AFLE CINE ANUME I-A CERUT LUI BARANGA EMANUEL ACEST LUCRU!
Deci aşa numitul palier de protecţie de la ,,Motorina Călăraşi” este o eroare majoră pe care o voi demonstra în el aflându-se trei ,,acari Păuni” iar cei cu adevărat vinovaţi lipsesc!

UN RECHIZITORIU FALS ŞI PLIN DE ABUZURI
Acesta este justiţia şi aşa se doreşte să se facă dreptate. Oricum pregătesc o scrisoare deschisă adresată Preşedintelui şi celor mai importanţi oameni în stat unde voi expune pe larg cu exemple un rechizitoriu plin de falsuri, subiectiv, superficial şi tendenţios. Acest rechizitoriu a avut şi victime indirecte nu numai directe (explozia din ziua de Crăciun vis a vis de Tribunal).
Cu stimă,
ANDREI ANTON