Escrocherie?!… ȚEPUITORII CU ANALIZE MEDICALE GRATUITE CONTRA… OALE DE GĂTIT AU AJUNS ȘI LA CĂLĂRAȘI!…

*Cum dai “lovitura vieții tale“ plătind de 10 ori mai mult decat costă produsul în realitate! *Cum sunt păcăliți oamenii chemați la analize medicale gratuite, iar acolo li se prezintă… vase de gătit! *Nu ai voie să faci fotografii! *De ce oare? *Ca să nu poți să compari? *Aparatele pentru analizele medicale – vechi și cu rezultate cel puțin contradictorii: “dacă ar fi după ce spun ăștia trebuia să fii mort de mult!“ *Chiar nu-i vede nimeni? *Chiar nu se autosesizează nimeni?!… *Noi am fost acolo și lucrurile sunt clare!

POVESTEA ESTE VECHE! ESCROCII SUNT MAI NOI!…

De multă vreme am auzit de invitațiile pe care le primesc oameni, mai ales pensionari pentru a veni la o întâlnire publică unde se fac analize medicale gratuite! Pensionarii fiind interesați, având și timp pentru asta și, mai ales, neputința de a-și plăti analizele, bucurându-se e de o asemenea pleașcă ! De aceea se și duc. Acolo, însă, înaintea analizelor respective, apare un tinerel care începe să le vorbească. Despre tot și despre toate: sănătate… Hrană naturală… Vase curate… Iarăşi sănătate… Și tot așa, vreo oră întreaga, timp în care, pe rând oaspeții se îndreaptă către un aparat unde sunt puși să țină în mănă o chestie din fier în baza căreia li se dau rezultatele privind sănătatea lor! Timp de o oră omul vorbește, vorbește, vorbește până când se ridică precum în basme o năframă fermecată sub care se aflau vase de gătit! Oale! Ba chiar și plită de gătit!…
În realitate este vorba despre o prezentare de produse și nu, în primul rând, despre motivul pentru care au primit respectiva invitație-analizele medicale gratuite!

ȘI ACUM – SURPRIZA!

După ce oamenilor li s-a făcut capul mare suficient pentru a fi pregătiți să facă pasul următor, după ce li se prezintă prețurile care se situează la suma de 8000 RONI respectiv 80 milioane lei vechi, sumă care-i înfioară pe toți, toți sunt informați că au marea șansă de a participa la o tombolă și a cumpăra mult mai ieftin! Adică vreo 3500 RON noi, respectiv 35 milioane lei vechi -în prima seară, la Călărași! După care, a doua zi, pe aceleași oale oferta era de doar 3000 RON! Dacă în prima seară banii se cereau pe loc ceea ce a stârnit stupoare în rândul celor prezenți, a doua seară s-a vorbit de contracte și de posibilitatea de a plăti -vezi Doamne, când mai vedem noi… De altfel după cum veți vedea și din materialele pe care vi le vom prezenta, în alte orașe valoarea era de 100 de milioane de lei vechi, orașul respectiv fiind, probabil, mai bogat decât ăsta de la Călărași !

DAR MAREA SURPRIZĂ SE PETRECE ACASĂ! CÂND DESCOPERI CĂ PREȚUL REAL POATE FI DE 10 ORI MAI MIC!…

În fine, chiar și cei câștigători, dar și cei care n-au avut această așa zisă șansă, pleacă de la locul faptei și se îndreaptă către casă. Cum majoritatea au și internet(mai puțin pensionarii ca d’aia sunt ei preferați!)aceștia caută respectivele produse și cu stupoare constată că, în realitate, prețul cu care pot fi achiziționate acele vase poate fi și de 10 ori mai mic! Desigur, trăim în economia de piață, explicații pot exista, numai ca mulți oameni au constatat că au luat o țeapă de zile mari !

NIMIC NU ESTE NOU SUB SOARE! DOAR CEI FRAIERIȚI SUNT NOI!…

Firesc, ne-am interesat și am constatat că au mai fost făcute publice asemenea situații, presa de bună credință a prezentat asemenea realității explozive dar, din păcate, nimeni nu a reacționat până acum! Dar iată cazurile respective!

PENSIONARI PĂCĂLIŢI CU… OALE MINUNE
oale-800x573
Zilele trecute, un apropiat al familiei, pensionar, a ajuns acasă bucuros nevoie-mare de la o aşa-zisă prezentare medicală făcută de reprezentanţii unei firme la un hotel de lux din Bucureşti. Încărcat cu nişte oale, cu un aparat de masaj şi cu o plită cu inducţie, acesta i-a spus senin nevestei: „M-au costat doar 3.000 lei”. La care, evident, ea a făcut un şoc, două zile nerevenindu-şi din palpitaţii. Nu e o poveste. Zeci de argeşeni sunt sunaţi la telefon pentru a participa la prezentări medicale la care li se promit premii. De fapt, sub pretextul…. gătitului sănătos, pensionarilor li se spune povestea unor oale excepţionale, elveţiene, cum n-a văzut Parisul…

CIUDĂŢENII

Am mers şi noi la respectiva prezentare, care era, de fapt, o reclamă la oale de peste 10.000 lei (!), precum şi la alte produse pe care participanţii „norocoşi” – în special pensionari – le puteau achiziţiona pe loc cu doar… 3.000 lei. Începe… prezentarea. Un tânăr elegant, îmbrăcat în costum şi vorbind la microfon, ne mulţumeşte tuturor celor care ne-am adunat în acest loc fie după ce am fost sunaţi, fie după ce am primit o invitaţie sau, poate, după ce ne-a recomandat un prieten. Ne asigură că efortul nostru va fi răsplătit la final cu câteva cadouri şi nu pretinde nimic în schimb, decât atenţie! Ei bine, alimentaţia este tema pe care vorbeşte prezentatorul vreo 40 de minute. Explică în amănunt cum este influenţată sănătatea de felul în care preparăm alimentele, că alegerile greşite ne pot îmbolnăvi, cât de important este să mâncăm mai proaspăt, mai puţin, mai fără calorii… Continuă cu bolile, cu alimentaţia, şi iar cu bolile, şi iar cu alimentaţia. Un tânăr dezveleşte un set de vase de bucătărie, lăudate în fel şi chip: că sunt o minune pentru sănătate, că sunt făcute dintr-un material folosit în medicină – oţel chirurgical – şi că asta e, de fapt, soluţia prevenirii tuturor bolilor despre care vorbise aproape o oră. Ca să facă şi o demonstraţie, găteşte într-una dintre ele, iar aprecierile continuă. După întreaga prelegere, întreabă pensionarii dacă au nelămuriri, iar oamenii au una: preţul! Costă peste 10.000 lei! Ulterior, printr-o „tombolă” sunt extrase numele unor persoane şi li se acordă „reduceri” uluitoare şi cadouri. Şi uite aşa, ruda mea a ajuns să dea fuga la bancă, să scoată 3.000 lei din cont şi să îi dea pe oalele minune.

ŞMECHERIE…

Ajuns acasă, face unele încercări, cât timp nevastă-sa ia Distonocalm. Plita nu merge decât cu oalele cumpărate. Aparatul de masaj e ca o pernă care vibrează. Oalele, la rândul lor, sunt atât de grele, încât soţia, după ce îşi revine, abia le poate ridica. Fac o verificare pe Internet şi văd astfel de ustensile de bucătărie, dar nu la preţul cu care ruda mea le-a achiziţionat. Şmecherie, nu alta! Din păcate, astfel de întâlniri între pensionari şi reprezentanţii unor firme ce le oferă produse care, chipurile, le-ar îmbunătăţi sănătatea au loc peste tot în ţară şi se desfăşoară cam după acelaşi scenariu. Aşadar, mare atenţie!
ziarulargesul.ro

CUM SUNT PĂCĂLIŢI BUCUREŞTENII CU O „ANALIZĂ MEDICALĂ GRATUITĂ” ŞI AJUNG SĂ CUMPERE PRODUSE DE 9.000 DE LEI. „E O ESCROCHERIE”
pliant
Compania Standard Products & Solutions (SPS), cu sediul în Piaţa Unirii din Bucureşti, îşi racolează clienţii prin intermediul unor pliante în care li se promit analize medicale gratuite pentru depistarea mai multor boli, analize care, conform reprezentanţilor firmei, ar costa în mod normal 500 de lei. Problema este că ”analiza medicală” este de fapt o biorezonanţă care durează un minut şi ale cărei rezultate sunt interpretate de o persoană fără niciun fel de calificare medicală, scrie b365.ro.
Medicii susţin că este vorba despre o escrocherie, prin care SPS vrea să îşi vândă produsele, printre care aparate cu lumină polarizată, purificatoare de aer şi apă, saltele şi geluri terapeutice, la preţuri mult mai mari decât cele la care pot fi achiziţionate de pe internet.
O jurnalistă B365.ro a mers la testarea gratuită oferită de SPS, la un seminar susţinut de reprezentanţii companiei, iar apoi au purtat o discuţie cu managerul firmei, dr. Kuti Laszlo.produse
”În timp ce aşteptam să fim chemaţi la analize, o femeie a împărţit un ‘formular de înscriere la analize gratuite’, aşa cum l-a numit ea, pe care oamenii ar fi trebuit să noteze numele şi numărul de telefon a zece persoane. ‘Vrem aceste numere de telefon pentru a oferi şi acestor oameni posibilitatea de a-şi face analizele’, a spus femeia. Cei care completau formularele aveau posibilitate să participe la o tombolă, premiul fiind ‘un cadou din partea companiei’ (…) ‘Cu aparatele noastre se lucrează în peste 100 de spitale şi policlinici’, a precizat reprezentanta SPS înainte să ne înmâneze pliantele. În discuţia ulterioară purtată cu reporterii B365.ro, managerul SPS, Dr. Kuti László, a declarat, că, de fapt, ‘deocamdată’ nu se lucrează în niciun spital din România cu aparatele SPS (…) Analizele mi le-a făcut o tânără care m-a rugat să ţin o ‘baghetă’ în mână timp de un minut. În timp ce-mi făcea analizele, tânăra era foarte ocupată cu telefonul. Pe tot parcursul testării, atât a mea cât şi a celor dinaintea mea, a tastat de zor, lucru observat şi de unul dintre colegii ei. Bărbatul a venit să o roage să facă ceva, iar când fata i-a spus ‘Sunt la biorezonanţă’, el i-a replicat: ‘Eu văd că eşti pe telefon’. Toate acestea se întâmplau în timp ce eu eram testată”, scrie jurnalista B365.ro.
Ulterior, la seminarul desfăşurat la SPS, participanţilor li s-a recomandat să achiziţioneze trei aparate ”extrem de performante”. ”Deşi unele produse ajung să coste chiar şi 9000 lei, consultantul a încercat să mă convingă să le cumpăr, deoarece ‘preţul este chiar mic pe lângă beneficiile pe care le aduc”’, scrie jurnalista B365.ro, care precizează că a găsit respectivele produse la preţuri mult mai mici pe Amazon. Ulterior, când a primit rezultatele, pacienta sub acoperire a avut ”surpriza” să constate că nicio valoare nu se înscrie în limitele normale.
Preşedinta Societăţii naţionale de medicină a familiei, Rodica Tănăsescu, susţine că ”trei sferturi dintre rezultatele primite de la biorezonanţă sunt nişte escrocherii. Din păcate, unele au fost autorizate pe piaţă, iar mie nu mi se pare normal. Este o neglijenţă a Ministerului. Atrag pacienţii spunând că este gratis, dar după aceea le cer să cumpere o mulţime de suplimente nutritive, aparate, în aşa fel încât scot un profit foarte bun, păcălind pacienţii. Nu au dovezi pentru aceste analize, nu au nimic. Există studii pe un pacient jumătate”.

gândul.info

NOI AM FOST ACOLO!

Fiind informați de oameni care au realizat că unele lucruri nu sunt în regulă cu această situație am trimis, imediat, oameni sub acoperire care au participat la respectivul eveniment! Făcând comparație cu ceea ce ni se povestise despre prima zi, unele chestii s-au schimbat, inclusiv numele unor produse!… Când am vrut să facem fotografii ni s-a atras atenția că acest lucru este complet interzis! De ce atâta taină? Probabil pentru a nu putea face comparații, dar și pentru a nu face publice imaginile prin care unii ar putea fi văzuti și de cine nu vor!… Sunt simplele noastre presupuneri, până una-alta ne întrebăm -de ce nimeni, nici o instituție din astea care ne urmăresc și în fundul căruței nu se autosesizează, în condițiile în care oamenii se plâng?!… C-au fost păcăliți !…

DESIGUR, ȘI-AU LUAT MĂSURI – ÎN CONTRACT SE PREVEDE DREPTUL DE A ANULA TRANZACȚIA!

Toate bune și frumoase, numai că aici nu mai este vorba despre tranzacția în care produsul nu corespunde calitativ, aici vorbim despre o excrocherie de la un capăt la altul! Începând cu obiectul inițial al invitație care nu corespunde cu ceea ce se întâmplă, în realitate, acolo! Ajungând până la prețurile cel puțin controversate ale unor produse care dau de gândit în legătură cu tot ceea ce se întâmplă! De altfel alţi cititori, atunci când am anunțat această anchetă ne-au confirmat că au trecut prin asemenea situații doar că, de fiecare dată era vorba despre alte firme! Probabil și găștile sunt diferite! Băieții luându-și măsurile necesare și fiind, cu siguranță, acoperiți de cineva!… Dumneavoastră ce părere aveți de această situație?!…
Vom reveni! Că avem cu ce!…