EUROPA – AJUNGE!

Incredibil de… adevărat! În Germania, s-a cerut expulzarea… ambasadorului Statelor Unite! Pentru că își bagă nasul în problemele statului german!

VORBA LUI CRISTOIU: “ROMÂNIA – PROASTA EUROPEI”!

•Dar despre cei 12 ambasadori care și-au băgat nasul în problemele din România, nu că Germania nu zice nimic, dar e și ambasadorul Germaniei printre ei ! •Care declară, nonșalant că a refuzat invitația Vioricăi Dăncilă deoarece ei ceruseră să fie audiați în GRUP! În GRUP?! •Așa cum cerea fata aia a lu ‘Cioloș? •Sau “grup infracțional organizat”?! În ce calitate vă amestecați voi în politica statului unde sunteți ambasadori, încălcând normele internaționale? •A, amărâta asta de țară e o Colonie! •Și vă permiteți ce “vrea mușchii voștri”!…•Europa – NU o transformați într-o porcărie la dimensiuni diferite! •Dublul standard în mâncare! •’Dar și în politichie!

DUBLU STANDARD: GERMANIA INTERVINE ÎN POLITICA ROMÂNIEI, DAR E DERANJATĂ CÂND ALȚII ÎI CRITICĂ POLITICA

Guvernul României a primit o scrisoare de la 12 Ambasade din lume prin care i se cere să nu adopte OUG pentru modificarea Codului Penal. Gestul ambasadelor este fără discuții o intervenție în politica internă a României și printr-o situație asemănătoare a trecut și guvernul german.
Ambasadorul american Richard Grenell este un ghimpe în coasta Guvernului de la Berlin și n-a ezitat să-l critice cu fiecare ocazie. De altfel, politica externă a Statelor Unite este una prin care critică derapajele Germaniei.
Fără să stea prea mult pe gânduri, Grenell s-a grăbit să spună că toate companiile germane ar trebui să părăsească Iranul după ce Trump a renunțat la acordul cu Teheranul privind armele nucleare.
Au urmat de asemenea, amenințările lui Grenell la adresa companiilor implicate în construcția conductei Nord Steam 2, lansând ipoteza că acestea ar putea suporta sancțiuni. Ambasadorul american la Berlin o soma pe Germania să cumpere gaz lichefiat de la SUA, pentru că ar mai bine pentru afaceri. SUA nu a încetat nici astăzi cu criticile la adresa Germaniei pentru gazul cumpărat de la ruși.
În scandalul Huawei, Grenell a avertizat Germania că dacă va lăsa compania chineză să-i construiască rețea 5G atunci SUA va fi nevoită să limiteze schimbul de informații intelligence.
Când a venit vorba de bugetul NATO, ambasadorul american a spus că Germania nu cheltuie suficient pentru apărare, oferind doar 1,3% din PIB. De altfel, germanii sunt singurii care s-au opus în NATO pentru creșterea cheltielilor necesare apărării. De la bun început, Berlinul a refuzat această strategie, însă asta nu l-a împiedicat pe Grenell să pună presiune pe oficialii germani și să-i atace.

RĂSPUNSUL GERMANILOR

Ambasadorul american la Berlin s-a izolat singur și nu mai are încrederea guvernului. Declarațiile sale au stârnit multe reacții în societate, ajungându-se la discuții despre suveranitatea Germaniei și rolul SUA în Europa.
Cei mai deranjați de atitudinea ambasadorului au fost liderii opoziției, care nu au stat pe gânduri și au cerut expulzarea acestuia pentru că se implică în politica internă a țării.
Wolfgang Kubicki, vicepreședintele Partidului FreeDemocras (FDP), aflat în opoziție, a declarat: „orice diplomat american care acționează ca înalt comisar al unei puteri de ocupație trebuie să învețe că toleranța noastră își cunoaște și limitele”. Totodată, Kubicki este unul dintre cei cinci vicepreședinți al Parlamentului german.
Inclusiv Martin Schulz, fostul lider al Parlamentului European, acum implicat în politica Germaniei, a criticat anul trecut atitudinea ambasadorului Grenell: „Ceea ce face acest om este namaiauzit în diplomația internațională”.
Dar ceea ce critică Germania se pare că aplică în alte țări, cum este cazul României. Războiul diplomatic de la Berlin rămâne deschis și fără soluții. Grenell își continuă activitatea în același ritm, deși până acum n-a avut niciun rezultat cu criticile dure, iar guvernul de la Berlin și-a văzut liniștit de socotelile sale.

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE AMBASADELE AUSTRIEI, BELGIEI, CANADEI, DANEMARCEI, FINLANDEI, FRANȚEI, GERMANIEI, IRLANDEI, NORVEGIEI, OLANDEI, STATELOR UNITE ȘI SUEDIEI

ROMÂNIA NU E COLONIA VOASTRĂ! De Augustin Lazăr NU ziceți nimic, nimic, pseudodemocraților!?
În calitate de deputat ales în Parlamentul României, vă transmit următoarele:

 1. ROMÂNIA NU ESTE COLONIA VOASTRĂ!

Suntem un stat SUVERAN, care va legifera SUVERAN oricât de mult v-ar deranja pe voi asta!

2. ÎNCĂLCAREA GROSOLANĂ A CONVENȚIEI DE LA VIENA

Dată fiind încălcarea grosolană a Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice (Art. 41, alin. 1), care prevede cât se poate de clar că ambasadorii „au datoria de a respecta legile și regulamentele statului acreditar”, precum și „datoria de a nu se amesteca în treburile interne ale acestui stat”, consider că statul român ar trebui să solicite acreditarea la București a altor ambasadori, cu mult mai mult bun-simț diplomatic și cu mult mai mult bun-simț în general.

3. VĂ FACEȚI CĂ NU CUNOAȘTEȚI SUBIECTUL ZILEI ÎN ROMÂNIA?

Faptul că Procurorul General Augustin Lazăr a refuzat doi ani la rând eliberarea unui dizident anticomunist TORTURAT în temnițele comuniste NU vă determină să scrieți scrisori deschise? TORTURA e în regulă în mințile voastre?

4. ȚĂRILE VOASTRE EXPORTĂ CORUPȚIE

Aveți tupeul INUMAN de a ne da nouă lecții despre „lupta anticorupție” în condițiile în care țările voastre EXPORTĂ CORUPȚIE în valoare de MILIARDE DE EURO în fiecare an!? Aveți tupeul de a ne vorbi nouă despre stat de drept, câtă vreme statele voastre tolerează DAREA DE MITĂ în străinătate, în valoare de MILIARDE DE EURO anual, pe care o practică mega-companiile voastre (în multe dintre ele chiar statele voastre deținând pachete majoritare de acțiuni)!?
Este INTOLERABIL ce faceți de ani buni aici, iar România NU vă va mai permite să vă comportați ca niște stăpâni care dau cu biciul pe plantație! Suntem un stat SUVERAN, INDEPENDENT, să vă intre bine în cap asta și să transmiteți mai departe!

ÎN FINAL, VĂ FAC CADOU O LISTĂ, LISTA RUȘINII VOASTRE:

 • ING (Olanda), ABN Amro (Olanda), Raiffeisen (Austria) – operațiuni de SPĂLARE DE BANI de „doar” câteva sute de MILIARDE de euro;
 • Siemens (Germania): amendă de 1,6 MILIARDE de dolari;
 • Telia Company AB (Suedia): 965 de MILIOANE de dolari;
 • VimpelCom (sediu în Olanda) 795 de MILIOANE de dolari;
 • Alstom (Franța): 772 de MILIOANE de dolari;
 • KBR / Halliburton (SUA): 579 de MILIOANE de dolari;
 • Och-Ziff (SUA): 412 MILIOANE de dolari;
 • BAE (Marea Britanie): 400 de MILIOANE de dolari;
 • Total SA (Franța): 398 de MILIOANE de dolari;
 • Alcoa (SUA): 384 de MILIOANE de dolari;
 • Snamprogetti Netherlands B.V. / ENI S.p.A (Olanda/Italia): 365 de MILIOANE de dolari.
  …Desigur, ar trebui să adăugăm celebrul caz de rușinoasă ÎNȘELĂTORIE la nivel global: Volkswagen (Germania), scandalul „Dieselgate” – amendă de 14,7 MILIARDE de dolari!
  Ar trebui să ne referim și la cele 13 MILIARDE de euro pe care compania americană APPLE a… „omis” să le plătească în Irlanda.

ȘI NU PUTEM SĂ UITĂM NICI AMENZILE ASTRONOMICE CU CARE AU FOST SANCȚIONATE BĂNCILE CARE AU GENERAT CRIZA ECONOMICĂ ȘI FINANCIARĂ MONDIALĂ:

 • JPMorgan Chase (SUA): 5,29 MILIARDE de dolari;
 • Credit Suisse (Elveția): 5,3 MILIARDE de dolari;
 • Wells Fargo (SUA): 5,35 MILIARDE de dolari;
 • Deutsche Bank (Germania): 7,2 MILIARDE de dolari;
 • Bank of America (SUA): 8,5 MILIARDE de dolari;
 • BNP Paribas (Franța): 8,9 MILIARDE de dolari;
 • Bank of America (SUA, nouă amendă): 11,8 MILIARDE de dolari;
 • JP Morgan Chase (SUA, nouă amendă): 13 MILIARDE de dolari;
 • Bank of America (SUA, nouă amendă): 16,65 MILIARDE de dolari.

STOPAȚI EXPORTUL DE #CORUPȚIE!

În plus, ar trebui să ne spuneți și unde este în opinia voastră CORUPĂTORUL în celebrele dosare Microsoft și EADS, dosare instrumentate de nu mai puțin celebra Laura Codruța Kovesi, cea pe care cu toții ați lăudat-o sau chiar ați medaliat-o. Unde e CORUPĂTORUL din țările voastre?
STOPați exportul de #CORUPȚIE! Companii de renume din țările voastre DAU MITĂ în alte țări, inclusiv în România. România NU exportă corupție! Statele voastre însă o fac! Și e vremea ca acest lucru să înceteze.
Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările voastre, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile voastre de renume mondial…

Liviu Pleșoianu