EVALUAREA MISIUNILOR DESFĂŞURATE DE INSPECTORATUL JUDEŢEAN DE JANDARMI CĂLĂRAŞI ÎN LUNA AUGUST 2017

În luna august, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi au acţionat în mod profesionist pentru prevenirea şi combaterea faptelor generatoare de evenimente, a infracţionalităţii stradale şi a criminalităţii juvenile, indiferent de formele de manifestare a acestora.
Activitatea desfăşurată la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi în luna august a vizat în principal, adoptarea măsurilor şi acţiunilor specifice în domeniul creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului, ordinii şi siguranţei publice, consolidării sistemului de pregătire precum şi promovarea atitudinii proactive, a transparenţei şi a deschiderii în relaţiile cu societatea, pentru consolidarea încrederii şi înţelegerii de către cetăţeni a importanţei jandarmeriei. Asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică a reprezentat permanent o prioritate pentru instituţia noastră care, prin structurile sale specializate, a căutat să identifice cele mai eficiente forme şi modalităţi de realizare a acestui obiectiv.
Prin urmare, pe parcursul lunii august, unitatea a executat peste 600 de acţiuni şi misiuni în domeniul asigurării, menţinerii şi restabilirii ordinii publice, independent sau în cooperare/colaborare cu alte instituţii.
În realizarea scopurilor principale, anume creşterea siguranţei cetăţeanului şi protecţia bunurilor aparţinând proprietăţii publice şi private, amintim câteva misiuni de referinţă executate in luna precedentă, astfel:

MISIUNI DEOSEBITE LUNA AUGUST
La solicitarea Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, efective din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a acţionat în data de 25.08.2017, începând cu ora 05.30, pentru sprijinirea lucrătorilor din cadrul S.C.C.O. Călăraşi, în vederea efectuării unor activităţi procedurale, prin care s-a dispus executarea a două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Călăraşi şi punerea în executare a două mandate de aducere la sediul acestei instituţii.
Efectivele de jandarmi participante la misiune – 1 ofiter şi 5 subofiteri.

La solicitarea Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Călăraşi şi a Poliţiei Transporturi Feroviare Olteniţa, jandarmii au participat cu efective în scopul executării unor acţiuni, după cum urmează:
– în perioada 12 14.08.2017, în intervalul orar 14.00 22.00 în staţia C.F. Călăraşi Sud – 3 acţiuni cu 3 jandarmi;
– în zilele de 12,13 şi 15.08.2017 în intervalul orar 06.00-14.00 în staţia C.F. Olteniţa – 3 acţiuni cu 3 jandarmi.

În luna august, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a executat la solicitare şi acţiuni puctuale în cooperare cu efective din cadrul Poliţiei de Frontieră, pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, conform planului de cooperare încheiat cu Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Călăraşi.
Astfel:
– Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu – Sectorul Poliţiei de Frontieră Olteniţa, a solicitat efective de jandarmi în data de 05-06.08.2017, în intervalul orar 18.00-24.00, cu care să execute o acţiune comună pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza jud Călăraşi.
– Detaşamentul 1 Jandarmi Mobil a asigurat în data de 06.08.2017, între orele 01.00 – 06.00 doi jandarmi, care au participat în comun cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Călăraşi la acţiuni pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale pe raza de competenţă a S.P.F. Călăraşi comunicaţia DN 3, în zona de trecere cu bacul Chiciu Ostrovit şi comunicaţia care face legătura între DN 3 şi Ferryboat Coslozica.

În concluzie la cele relatate, in luna august toate misiunile executate de lucrătorii instituţiei noastre s-au desfăşurat în condiţii optime, neexistând evenimente deosebite care să afecteze buna desfăşurare a acestora, iar imaginea jandarmeriei călărăşene nu a avut de suferit.