Eveniment caritabil – MINISTRUL DAEA ÎN VIZITĂ LA CĂMINUL DE BĂTRÂNI DE LA CIOCANEȘTI!

Anfitrionii vizitei au fost parlamentarii de Călărași, senatoarea Roxana Pațurcă și deputatul Sorin Vrăjitoru. Roxana Pațurcă prezentând desfășurarea întregului eveniment – Astăzi, 5 ianuarie, am participat, alături de colegul meu, deputatul Sorin Vrăjitoru, la un eveniment ai cărui protagoniști și beneficiari au fost, din nou, persoanele găzduite de Centrul de îngrijire și asistență din comuna Ciocănești. Spun ”din nou” întrucât cei de aici ne-au primit bucuroși și înainte de Crăciun, pe 22 Decembrie 2018, atunci când o echipă a PSD Călărași, în frunte cu președintele Iulian Iacomi, a adus pachete de sărbători pentru fiecare dintre cei care se află în îngrijire aici.
De această dată nu am ajuns singuri – în jurul orei 16.00 ne-a însoțit și ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, care a venit la rândul său cu pachete pentru fiecare dintre cei găzduiți de centrul de asistență. Domnia sa a trimis și anul trecut pachete celor din centru în preajma Anului Nou, însă, de această dată, a venit personal, spre bucuria tuturor.
Așa cum se întâmplă în cadrul unor astfel de evenimente, sentimentele care ne-au încercat au fost contradictorii: pe de o parte ne-a mulțumit să vedem bucuria celor care se află în centru, atât pentru că au primit pachetele din partea noastră, cât și pentru că oficialități locale și din guvern ajungeau să îi vadă și să se intereseze de soarta lor. Pe de altă parte, de fiecare dată când participăm la astfel de acțiuni menite să aducă o alinare unora dintre cei mai încercați dintre semenii noștri, realizăm cât de multe mai sunt de făcut pentru ei.
Am plecat din mijlocul celor îngrijiți în centru cu mulțumirea că le-am smuls un zâmbet, dar și conștienți că în Călărași este nevoie să ne aplecăm mai mult asupra cazurilor sociale de acest fel și să avem în vedere, ca reprezentanți ai societății, orice semen care are nevoie de atenție specială din partea noastră.
Felicit și pe această cale personalul din Centrul de îngrijire și asistență din comuna Ciocănești – am văzut la acești oameni dedicarea necesară și determinarea de a face tot ceea ce se poate pentru ca persoanele găzduite aici să se simtă cât mai bine îngrijite.