EVENIMENT DE EXCEPŢIE- EMOŢIE ŞI… ISTORIE!

1

CEL MAI TITRAT UNIVERSITAR DIN ISTORIA CĂLĂRAŞIULUI S-A ÎNTÂLNIT CU VIITORUL CĂLĂRAŞIULUI!…
„Cruciri din ochi de pălimar”… Acesta este titlul noului volum al lui Ştefan Bratosin, volum de poezie pe care l-a lansat la Muzeul Municipal din Călăraşi.
Despre personalitatea lui Ştefan Bratosin a vorbit directorul Direcţiei Pentru Cultură Călăraşi, prof. dr. Sorin Danciu care a prezentat câteva dintre realizările de excepţie ale carierei oaspetelui Călăraşiului: „doctor în Franţa al Universităţii din Lyon… profesor doctor la Universitatea din Montpellier… doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti… doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest din Timişoara, în aceeaşi perioadă cu Regele Mihai!… Doctor Honoris Causa al Universităţii din Cluj Napoca… Invitat numai în primele luni ale acestui an, în Statele Unite, în Brazilia, Argentina, Marea Britanie sau Maroc, acolo unde tocmai s-a încheiat întâlnirea celor peste 1000 de Universităţi din lume! Acest om s-a născut la Călăraşi şi acum a avut bucuria de a reveni pe meleagurile călărăşene…”

„ESTE UN MOMENT ISTORIC!”…
Volumul a fost prezentat de inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Călăraşi, prof. dr. Constantin Tudor. Acesta punctând câteva dintre elementele de interes ale cărţii. Şi observând, în egală măsură, cât de important este evenimentul pentru toţi cei prezenţi. La rândul său, Ştefan Bratosin a remarcat importanţa momentului pentru generaţiile care vin, dar şi pentru realizarea unui act motivaţional generat de un act de cultură…

URALE PENTRU VIITOR!
După ce au fost recitate şi versuri din carte, Sorin Danciu le-a urat tuturor celor prezenţi (majoritatea- tineri!) ca să aibă şansă, în viaţa lor, încât la un moment dat al existenţei să ajungă în poziţia de a fi oaspeţii oraşului lor, în calitate de mare personalitate impusă la nivel internaţional!
Finalul a fost emoţionant, cu aplauze, cu autografe, un moment de ţinut minte pentru toţi…

chenar diploma

Lansarea de carte poate fi urmărită pe Televiziunea Călăraşi1- www.calarasi1.ro