Eveniment! DE LA TRAGEDIE LA… LITERATURĂ! TUDOR AMZA VINE LA CĂLĂRAȘI!…

Tudor Amza este unul dintre acei oameni pe care trecutul nu-l apasă din punctul de vedere al activității sale! Om care a trăit, o vreme, la Călărași și care a evoluat exploziv atât la nivelul activității sale profesionale, dar și în acela al literaturii pe care a abordat-o, plus numeroasele cărți de specialitate care i-au adus calitatea de profesor universitar, dar și decan al Facultății de Drept a Universității Hyperion!
Un om plecat din Călărași care a cunoscut teribil, succesul! Dar teribil și tragedia! Cei apropiați știu că Tudor Amza a avut o mare tragedie – pierderea fiului său!

IATĂ, SPRE ADUCERE AMINTE, ACEASTĂ POVESTE TRISTĂ…

Cosmin Amza, fiul generalului (r) Tudor Amza, îngropat la Cimitirul Bellu. Cosmin Amza, fiul fostului șef al IPJ Ialomița, general (r) Tudor Amza, a fost îngropat marți, 15 decembrie 2009, la Cimitirul Bellu din Capitală. Alături de familia îndoliată, au fost prezenți zeci de studenți, profesorul Cosmin Amza fiind îndrăgit de cei cărora le preda Informatica la «Nicolae Titulescu». Mai mult, printre cei care au dorit să transmită condoleanțe, s-au numărat mai multe persoane din anturajul generalului Tudor Amza, oameni de afaceri din Ialomița, primari, procurori sau simple cunoștințe.

MOARTE MISTERIOASĂ!

După cum am anunțat, lectorul de la «Nicolae Titulescu», Cosmin Amza, a murit vineri, 11 decembrie 2009, după ce a căzut în gol de la o înălțime de peste 10 metri. Anchetatorii, încă de la debutul cercetărilor, nu au exclus niciuna dintre variante în cazul morții acestuia: accident, sinucidere sau crimă. Însă, ulterior, au fost rezervați în declarații…
Luni, 14 decembrie, trupul neînsuflețit al lui Cosmin Amza a fost adus în aula universității «Nicolae Titulescu», zeci de studenți adunându-se, încă de dimineață, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui ce le-a fost profesor dar și prieten.

«A FOST UN OM EXCEPȚIONAL»

Toți cei care l-au cunoscut pe Cosmin Amza, chiar și doar prin prisma tatălui său, fostul șef al IPJ Ialomița, general (r) Tudor Amza, au avut doar cuvinte de laudă la adresa fostului profesor, «a fost un om excepțional» fiind remarca de pe buzele tuturor. În memoria profesorului Cosmin Amza, conducerea unității de învățămînt a decis ca în ziua în care trupul neînsuflețit al dascălului a fost depus în aula universității să nu se țină cursuri, pentru ca studenții săi să-și poată lua adio de la el.

FAMILIA AMZA, DISTRUSĂ!

«Băiatul meu avea o familie reușită. O soție iubitoare și doi copii minunați. Nu avea niciun motiv să recurgă la gestul acesta» a spus cu tristețe Alexandra Amza, mama lui Cosmin. «Era totul pentru mine. A fost un om integru, un bărbat exemplar. Toată lumea trebuie să știe ce fel de om a fost. Eu și soțul meu ne vom lupta pentru aflarea adevărului» a adăugat femeia îndurerată. (sursa – independent)

COMUNICARE SPRE ETERNITATE!…

Tragedia uriașa pe care a trăit-o l-a îndemnat pe Tudor Amza, cel care a rezistat acestei îngrozitoare situații să-și manifeste o formă de comunicare cu spiritul celui atât de apropiat și plecat, întregul demers transformandu-se în literatură! Cărți dedicate fiului său, versuri, cuvinte emoționante!…
Joi 25 octombrie, la ora 15:00, la Muzeul Municipal din Călărași Tudor Amza va fi prezent la o lansare de carte care va fi însoțită și de foarte multă emoție! Vom reveni pentru că evenimentul chiar vă interesează!