Eveniment! FOLK LA MUZEU – PRIMA EDIȚIE!

UN PROIECT INTERESANT!…

Este caracteristica atribuită acestui proiect cultural care se desfășoară la Muzeul Municipal Călărași în marile și multele asemenea proiecte care se desfășoară în această instituție, de când a fost înființată! Muzeul în care poți revedea orașul, așa cum era el, pe vremea când tu nu erai născut! Dar și o adevărată școală de proiecte culturale interactive care atrag tot mai mulți oameni, în primul rând tineri!

“NAȘUL” PROIECTULUI NOSTRU ESTE DOMNUL PROFESOR SORIN DANCIU!

Este mărturisirea lui Gilbert Ghicolescu, cel care a venit cu ideea mai multor proiecte culturale la Călărași în care vrea să se implice și care a reamintit că în urma discuțiilor cu directorul Direcției pentru Cultură Călărași a venit acest nume și această invitație oferită directorului Muzeului Municipal Călărași, Florin Rădulescu.

“TATIANA STEPA TRĂIEȘTE”!

 

Este concluzia pe care am făcut-o public profesorul Sorin Danciu în prezentarea sa impresionat de aceasta voce excepțională care se afirmă în muzica folk din România – Monica Mihaela Cojocaru ! O voce de excepție, o interpretă profundă, promovând arta contemporană la adevărata valoare!

GILBERT GHICOLESCU – ÎNTRE FOLK ȘI… MARIN SORESCU!

Momentele interpretate de Gilbert Ghicolescu au fost extrem de interesante el aducând și tradiția națională prin nai, prin fluier, prin cântec! Inclusiv prin interpretarea unor poezii, în primul rând scrise de Marin Sorescu pe care le-a interpretat în stilul lui Nea Mărin!

REGAL MIRCEA BODOLAN!

Momentul cel mai așteptat al serii a fost, cum era și firesc acela al capului de afiș care în acest moment a fost Mircea Bodolan! Având cântece mai vechi și mai noi, o chitară care făcea cât o orchestră, o voce de excepție și, mai ales, spunând povestea fiecărui cântec! De la povestea Lacului lui Eminescu până la cearta cu cei de la Compact pentru o melodie intitulată ”Fata din vis”! Momente de excepție!…

“LA IARNĂ FACEM GALA”!

Aceasta a fost promisiunea profesorului Sorin Danciu, la finalul spectacolului atunci când i-a apreciat pe toți cei prezenți pentru că au fost martorii unui moment istoric – prima ediție a spectacolelor ”Folk la Muzeu”!
Dacă totul este bine și va evolua conform așteptărilor, la iarnă va fi o gală folk la Călărași! La Muzeu!

MOMENTELE FILMATE POT FI VIZIONATE LA TELEVIZIUNEA CĂLĂRAȘI1 ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK A “JURNALULUI DE CĂLĂRAȘI”