Eveniment! GENERALUL CHELARU – EMOȚIE, LA CĂLĂRAȘI!

Foarte mare interes pentru spiritul național! Aceasta poate fi concluzia pe care au tras-o cei care au participat la lansarea de carte despre Naționalism în Uniunea Europeană, mai precis despre Patologia Civilizației Europene!
O carte document, o carte despre ceea ce se întâmplă, acum în spațiul european, un eveniment la care au participat numeroși oameni de cultură, pasionați ai culturii, dăruiți în spiritul național!
Despre carte au vorbit prof dr.Constantin Tudor, directorul editurii Uranus-Ionel Dăncilă și prof.dr.Sorin Danciu. Acțiunea a fost organizată de Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași, Muzeul Municipal Călărași și Direcția Județeană pentru Cultură Călărași și a avut ca final pledoaria pentru spiritul național, pentru mama patrie și spațiul poporului român din partea unui om care a intrat în istorie prin câteva elemente fundamentale, consemnate în istoria recentă.
Despre toate acestea în cele două emisiuni pe care le puteți urmări la Televiziunea 1 + 1 TV și Televiziunea Călărași 1!
“Este o carte bine făcită pentru elevii și studenții mei. Se explică cât se poate de bine noțiunile de națiune, școlile care definesc națiunea. Mergem la naționalism, facem o intruziune istorică foarte subtilă de comparații, niște citate deosebite și trecem la ceea ce se numește provocarea pe care domnia sa o face cititorului.”

“Este o carte despre Uniunea Europeană, despre starea actuală și depre tendinșele pe care le manifestă această uniune politică din care noi facem parte de 11 ani.”

“Uniunea occidentală are 3 mari probleme în acest moment: 1 – are populația în îmbătrânire, are nevoie de forță de muncă tânără, ieftină și eventual plătită mai prost decât ăia pe care ei oricum nu îi au, 2 – au dezvoltat foarte mult producția, au nevoie de piață, 3- au dispărut coloniile, au nevoie de resurse.”

“Cartea nu este expresia unei fotografii la zi, ea este riposta într-o formă sau alta a degradării lumii în care trăim. Lumea în care trăim dragii noștrii, nu mai este o lume a omeniei, nu mai este lumea omului cumsecade, a bunătății, a altruismului, a artelor frumoase, este o lume a urei, a alergării pentru a avea cât mai mult, o lume a disoluției.”