Eveniment! ÎNTÂLNIRE CU HORIA NESTORESCU BĂLCEȘTI!

PREZENT LA CĂLĂRAȘI…

Într-adevăr, o personalitate covârșitoare a culturii naționale, dar și un cercetător extrem de serios pentru domeniul francmasoneriei din România, Horia Nestorescu Bălcești a impresionat … toți cei prezenți la întâlnirea de la Muzeul Municipal Călărași au remarcat dimensiunea exhaustivă a cunoștințelor despre acest domeniu atât de puțin cunoscut de marea masă a oamenilor, dar și deschiderea pentru dialog, umorul savuros, răspunsurile mereu interesante. Manifestarea a fost deschisă de Florin Rădulescu, directorul Muzeului Municipal Călărași . Acesta a prezentat în invitația manifestării și un adevărat eseu despre cel prezent, iar deschiderea acțiunii a fost una relevantă …
Prof.dr. Sorin Danciu, în calitatea sa de director al Direcției pentru Cultură Călărași a vorbit despre personalitatea invitatului, un om care a pus bazele unui muzeu rămas în conștiința națională, dar și un cunoscător perfect al vieții și activității lui Nicolae Bălcescu, considerându-se chiar un fiu spiritual al acestuia!

“NU SUNT MASON”!…

Aceasta a fost afirmația lui Sorin Danciu atunci când a abordat dimensiunea francmasoneriei, Horia Nestorescu Bălcești fiind autorul studiului excepțional despre acest domeniu, în spațiul românesc!

-”Nu sunt mason din același motiv pentru care nu sunt nici membru al nici unui partid, pentru că mi-am dorit să fiu un independent și am rămas un independent! Dar timpul a creat condițiile pentru colaborare cu oamenii care reprezintă acest domeniu și toate întâlnirile din acest spațiu spiritual au fost, mereu, interesante!”

“EU VORBESC MULT, SĂ ȘTIȚI“!

A fost avertismentul pe care l-a transmis invitatul manifestării, iar tot ceea ce a urmat a fost o demonstrație de forță spirituală, de limbaj științific transmis tuturor pe înțelesul tuturor, o conștiință activă și un spirit național, toate într-un spirit de patriotism impresionant, la rândul său!

DIALOGUL – UN ADEVĂRAT INTERVIU, PUBLIC!

Sau, dacă vreți, o conferință de presă realizată nu cu ziariștii, ci cu oamenii prezenți la această întâlnire, acesta a fost sentimentul generat de întrebările și răspunsurile pe care le-a primit cu tot interesul și a transmis cu același interes tuturor tot ceea ce era de spus! S-a văzut și dimensiunea spirituală a participanților la eveniment, dar și bucuria dialogului și a informațiilor, multe dintre ele în premieră absolută!

O ADEVĂRATĂ SĂRBĂTOARE A CĂRȚII!

Acesta ar fi elementul esențial legat de tot ceea ce a fost în acțiunea de la Călărași. Cărți numeroase, același autor, domenii diferite, elemente în premieră absolută, totul pentru bucuria de a demonstra că România, încă, există!…