Eveniment! ÎNTÂLNIREA DE 50 DE ANI – PRIMA PROMOȚIE A LICEULUI ECONOMIC!

O LECȚIE DE VIAȚĂ!…

La sfârșitul săptămânii trecute, la Călărași a avut loc un eveniment care merită mult mai multă atenție din partea tuturor! În primul rând pentru că așa ceva este destul de rar, chiar la nivel național, dar și mai rar în Călărași!
S-au întâlnit absolvenții primei promoții a Liceului Economic din Călărași! Elevii claselor de A și de B din perioada 1965 – 1969!
O generație fericită, dacă analizăm din punct de vedere istoric deoarece au prins exact perioada în care sistemul comunist a început să se apropie de așteptările oamenilor, iar naționalismul imprimat de Ceaușescu a dus la evenimentele care prin invazia Cehoslovaciei de către trupele sovietice împreună cu armatele țărilor membre ale Tratatului de la Varșovia au invadat această țară, mai puțin armatele din România care au refuzat această invazie, atitudine care a adus acestei țări o apreciere internațională! Este exact perioada în care au fost elevi cei care astăzi s-au reîntâlnit – câți au mai rămas – la aniversarea celor 50 de ani de la absolvirea liceului!
Oameni care s-au realizat în viață, oameni care au copii, nepoți, strănepoți, oameni care recunosc rolul fundamental al școlii, al celor învățate în liceu!…

DIN PĂCATE, NU MAI E… CATALOGUL!

Aceasta a fost o descoperire neașteptată pentru absolvenții de acum 50 de ani – Conform legii atunci când se împlinesc 50 de ani, documentele dintr-o instituție trebuie depuse la arhive! Catalogul se găsește la Arhivele Statului, filiala Călărași ! Deci nu au avut catalog, nu a putut strigata prezența, toată sărbătoarea a fost generată de reîntâlnirea celor care se bucură că mai sunt în viață și au amintiri! …

AMINTIRI DIN FOTOGRAFII!

Impresionant a fostă gestul unuia dintre absolvenți care a luat fotografiile vechi de acum 50 de ani și le-a multiplicat, împărțind în plicuri tuturor celor prezenți fotografiile din anii liceului! Priviți și dumneavoastră aceste imagini care arată tinerețea de care se bucurau, ingeniozitatea cu care se așezau în cadru, bucuria unei adolescențe care le deschidea poarta unei vieți atât cât poate oferi ea!…

ABSOLVENȚII MERITĂ MULT MAI MULTĂ ATENȚIE!

Și pentru că nu toate au fost la nivelul perfecțiunii pe care și-o visau în adolescența lor, am hotărât să intervenim și în acest caz! Mai precis vom propune Inspectoratului Școlar ca să solicite tuturor liceelor să transmită zilele în care au loc aceste întâlniri de peste ani, iar acestea să fie comunicate tuturor instituțiilor de presă! Care, în funcție de interesul pentru o promoție sau alta să realizeze materiale de presă, filmări, fotografii care să fie făcute publice pentru a arăta cine au fost elevii de liceu de acum 20 – 30 – 40 – 50 de ani!
Pentru a oferi tuturor acestor oameni respectul pe care îl merită, iar tinerilor – exemplul din care pot învăța multe!…

Bucuriile adolescenței

“PROMOȚIA GENERALULUI AMZA”!

Toți absolvenții din această promoție au avut reușite în viață, confirmând buna pregătire atât în domeniul economic, dar și în alte direcții în care viața i-a dus!
Totuși, numele cel mai cunoscut la nivel național dintre absolvenții de acum 50 de ani este cel al generalului Tudor Amza, un profesionist al dreptului, dar și un om implicat în literatură, în cultura națională!
Motiv pentru care această promoție poartă și numele – “Promoția Generalului Amza”!