Eveniment! MINISTRUL CULTURII – LA CĂLĂRAȘI!

*S-a găsit soluția pentru Colegiul Carol I!

În acest sfârșit de săptămână cele două municipii ale județului – Oltenița și Călărași – au fost martore ale prezenței ministrului Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz. Acesta a răspuns invitației senatoarei de Călărași, Roxana Pațurcă, președintelui PSD Călărași, Iulian Iacomi, primarului de la Oltenița, Petre Țone de a participa la manifestările prilejuite de „Zilele Olteniței”! Festivalul de dans ajuns la cea de-a 10-a ediție!
Dar și invitaților primite de la Călărași pentru a vizita Muzeul Dunării de Jos – secția Tezaur! Centrul Județean de Cultură și Creație unde a urmărit evoluția ansamblului Bărăganul! Și de a interveni, eficient pentru obiectivele de patrimoniu ale județului: clădirea Prefecturii! Dar și Colegiul Carol I – aflate cu vizibile probleme. Prima necesitate rezolvată a fost aceea a Prefecturii! Ministul având la el avizul Ministerului pentru acest proiect!
Pe de altă parte a vizitat și clădirea Colegiului Carol I , urcând chiar în podul clădirii, acolo unde sunt infiltrații de la ploaie !
Și aici s-a găsit o soluție – o lege elaborată de Ministerul Culturii și Identității Naționale aflată în promulgare la președintele Iohannis! Dar și o intervenție a Institutului Național al Patrimoniului care poate finanța, la rândul său, acest proiect! Totul este ca Primăria Călărași să finanțeze studiul de fezabilitate – ceea ce primarul Drăgulin a anunțat că va face imediat !
Totul s-a încheiat cu o conferință de presă în care au fost puse întrebări foarte multe nu doar pe teme de cultură, iar dialogul a fost unul interesant!…